PORODICA MESI: Nameštaljka! Leo nema veze s Panamom
Foto: AP

Demanti

PORODICA MESI: Nameštaljka! Leo nema veze s Panamom

Fudbal -
Porodica fudbalera Barselone Lionela Mesija demantovala je danas navode da je umešana u utaju poreza preko of-šor kompanija, kako se to navodi u izveštajuma Međunarodnog udruženja istraživačkih novinara (ICIJ) i nemačkog lista "Zidojče Cajtung".

ICIJ i "Zidojče Cajtung" došli su u posed dokumenata nazvanih "Panama pejpers", prema kojima je otac najboljeg fudbalera planete, Horhe Mesi, koristio of-šor kompaniju u Panami da štiti pravo na lik i delo Lionela. Porodica Mesi najavila je da će tužiti pomenute medije kako bi "prekinula lažne optužbe".

"U cilju da se lansira nova mreža poreske prevare, porodica Mesi želi da razjasni da se Lionel ne tereti za pomenuta dela. Kompanija iz Paname, koja se spominje, nije aktivna i nikada nije imala otvorene tekuće račune od porodice Mesi. Informacija je zasnovana na pukim pretpostavkama i pristrasnoj dokumentaciji kako bi se srozio ugled fudbalera i bila mu naneta štetu", navodi se u saopštenju.

U opsežnim izveštajima, kojih ima čak 11 miliona, za iste stvari optuženi su mogobrojni sportisti, među kojima su Darko Kovačević, Gabrijel Hajnce, Ivan Zamorano, Mišel Platini...

Protiv Mesija i njegovog oca vodi se sudski spor u Španiji upravo zbog izbegavanja plaćanja poreza.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track