BEZOBRAZNO: Milan Obućina uzeo 300.000 dinara, a ne radi ništa
Foto: Nebojša Mandić

Čelnik crno-belih prodaje maglu

BEZOBRAZNO: Milan Obućina uzeo 300.000 dinara, a ne radi ništa

Fudbal -
Generalni sekretar JSD Partizan prima redovnu platu kao savetnik Zorana Popovića iako je ovaj još u decembru prošle godine napustio mesto predsednika fudbalskog kluba iz Humske

Generalni sekretar JSD Partizan Milan Obućina mesecima prima skoro 100.000 dinara mesečne naknade kao savetnik predsednika FK Zorana Popovića iako je prvi čovek kluba još u decembru podneo ostavku i više ne dolazi u Humsku.Razlog što dugogodišnji funkcioner Partizana, koji je jedini član odlazećeg Upravnog odbora i aktuelni član radne grupe crno-belih, dobija toliki novac on pokušava da objasni činjenicom da će uskoro u penziju i da je to znak solidarnosti.Novac bolna tačkaOn čak naglašava da ne vidi ništa sporno u tome što pored redovne plate u sportskom društvu, koja iznosi oko 60.000 dinara, ima naknadu za savetovanje.- Punih 26 godina sam u Partizanu, imam zaista mnogo iskustva, i neko je procenio da mogu biti od pomoći. Na papiru jesam zaveden kao savetnik predsednika Zorana Popovića, koji, istina, već mesecima ne dolazi u klub, ali daleko od toga da nemam šta da radim. Tu sam da pomognem u svim segmentima funkcionisanja kluba, ali nemojte tražiti od mene da otkrivam kolika su mi primanja, budući da je to privatna stvar - kaže Obućina i dodaje:U Partizanu deceniju i po- Rekao sam već da sam u Partizanu deceniju i po, vrlo brzo bi trebalo da idem u penziju i, s platom koju imam kao generalni sekretar JSD, ona bi mi bila oko 20.000 dinara, pa je to jedan od razloga što sam imenovan za savetnika. Kad bude došao novi predsednik, možda više neću biti potreban, a do tada sam na raspolaganju. Ne znam zašto se poteže pitanje mojih primanja baš sada, uoči izborne skupštine. Neko verovatno pokušava da me diskredituje, pa nema ništa drugo kao argument.

Ne da foteljuULAZI U NOVU UPRAVUPrema saznanjima Kurira, Milan Obućina je postigao dogovor s aktuelnim rukovodstvom da, ukoliko Ivan Ćurković bude izabran za novog predsednika kluba, uđe u novoformirani upravni odbor, ali generalni sekretar JSD tvrdi da to nije istina:- Koliko ja znam, još se ne priča o formiranju novog upravnog odbora ili, da budem precizan, ja ne znam da se priča o tome. Prema tome, ne mogu da govorim hoću li biti u novom rukovodstvu ili ne. Mogu samo da kažem da meni to u ovim godinama ne treba, ali ukoliko me zamole da pomognem, ne mogu da odbijem svoj klub - kaže Obućina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track