LUDILO: Radnički Niš hoće u bugarsku ligu?!
Foto: Beta

Ljuti zbog lošeg sudijskog tretmana

LUDILO: Radnički Niš hoće u bugarsku ligu?!

Fudbal -

Navijači Nišlija traže istupanje iz Superlige, predsednik Radan Ilić tvrdi da je to samo apel zbog nezadovoljstva suđenjem i da klub ostaje u Srbiji

Navijači niškog Radničkog zahtevaju da klub istupi iz srpske Superlige i da se takmiči u bugarskom prvenstvu!Navijački sajt Real s Nišave preneo je ideju jedne grupe fanova s Fejsbuka, koji su otvorili stranicu „Za Radnički u bugarskoj ligi“. Tamo je među navijačima sprovedena anketa i oni u ogromnoj većini traže da klub istupi iz Superlige i potraži sreću u Bugarskoj?! Pristalice tvrde da je prvenstvo lažirano, da šampion može da bude samo iz Beograda i da usled nekih kombinacija Radničkom neće biti dozvoljeno da ostvari plasman u Evropu. Povod za ovakvu akciju bila je utakmica protiv Vojvodine u Nišu (0:3), kada su se iz Radničkog pobunili protiv sudije Igora Stojilkovića.- Nećemo mi u Bugarsku jer smo srpski klub! Video sam šta neki naši navijači traže, ali to je samo revolt i način da pokažemo da smo oštećeni. Nije to stav kluba, a i neozbiljno je. Svi znamo da je Bugarska bila sinonim za fudbalske marifetluke. Međutim, tamo se stanje popravilo, smatram da su ispred nas jer tamo šampion ne mora da bude iz glavnog grada - rekao je za Kurir predsednik Radan Ilić i dodao:Direktno smo oštećeni- Nas su sudije direktno oštetile protiv Novog Pazara, dva puta protiv Partizana u kupu i prvenstvu i sada protiv Vojvodine. Ima sumnjivih utakmica, pa vidite samo pobedu Spartaka nad Voždovcem u Beogradu ili remi Jagodine u Surdulici.Imamo šanse za EvropuRadan Ilić traži regularnost.- Nas godinama sahranjuju u sudijskoj organizaciji. Ako ovako nastave, ubiće fudbal u Nišu. Posle 34 godine, imamo šansu da Radnički igra u Evropi. Sa Vojvodinom se borimo za tu poziciju. Da smo ih dobili u sredu, sve bi bilo rešeno, ali nam nije dozvoljeno da sve rešimo na terenu, jer je sudija skrojio rezultat - tvrdi Ilić.

Kup s PartizanomTOLE MI REKAO DA JE MAŽIĆ POGREŠIOIlić je posle utakmice u kupu s Partizanom imao razgovor sa Tomislavom Karadžićem.- O njemu ne mogu reći ružnu reč. Pomogao nam je kada smo išli u Kinu, sada nam je poslao mašine za stadion. Posle lakrdije u kupu, rekao mi je da se čuo sa sudijom Mažićem i da mu je ovaj kazao da je pogrešio. Ali šta mi imamo od toga? Zvao sam Toleta i posle ove bruke s Vojvodinom, ali mi se nije javljao - jada se Ilić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track