KURIR SAZNAJE RAT SE NASTAVLJA: Ostoja Mijailović izbačen iz Partizana
Foto: Printskrin

Burno u Humskoj

KURIR SAZNAJE RAT SE NASTAVLJA: Ostoja Mijailović izbačen iz Partizana

Fudbal -

Član Upravnog odbora Partizana u ostavci, Ostoja Mijailović, koji je javno podržao opoziciju i svrstao se na stranu Nenada Bjekovića, izbačen je iz članstva u Fudbalskom klubu Partizan, budući da je u Izvršni odbor Zajednice klubova Superlige ušao kao predstavnik Borca iz Čačka.

Ovu odluku donela je Disciplinska komisija kluba iz Humske, koja je postupala po prijavi predsednika Sportskog društva Partizan Milorada Vučelića.

- Nadzorni odbor je danas dobio odluku Disciplinske komisije da se iz članstva isključuje Ostoja Mijailović zbog kršenja klupskog statuta i njemu automatski prestaje mandat u Skupštini. On je u Izvršni odbor zajednice klubova Superlige izabran kao predstavnik FK Borac iz Čačka, što je protivno članovima 27. i 57. Statuta FK Partizan - objašnjava predsednik NO Vladimir Vuletić i pojašnjava:

- U članu 27. jasno stoji da "Član ograna Kluba može biti samo lice koje ima svojstvo člana Kluba u skladu sa ovim Statutom, koje ima najmanje 18 godina, Klubu pripada najmanje 6 meseci i koje nije član organa niti aktivno angažovan u konkurentskom fudbalskom klubu". Kako je FK Borac član Superlige u pitanju je konkurentski fudbalski klub. Uz to, u članu 56. stav 3. jasno stoji da "Predsednik i članovi organa Kluba, Generalni direktor i zaposleni ne mogu direktno ili indirektno biti angažovani u konkurentskoj organizaciji u fudbalu". Kako je gospodin Mijailović član UO u ostavci, on je prekršio i ovaj član.

Ostoja Mijailović, Foto: Printskrin
Ostoja Mijailović, Foto: Printskrin

Ostoja Mijailović ne negira da je u IO Zajednice izabran kao delegat Borca, ali tvrdi da u tome nema ničega spornog.

- Nisam član uprave Borca, već samo skupštine i tu ne vidim sukob interesa. Pa i Dragoljub Vukadinović svojevremeno je bio član UO Partizana i Metalca. Očigledno je da moje klupske kolege na sve načine pokušavaju da oslabe kapacitet Nenada Bjekovića, pa posle neuspelog pokušaja falsifikata mog ovlašćenja, sad probaju s ovim, jer su u panici. Međutim, niti su oni postavljali članove Skupštine, niti će nas oni razrešavati i šta god oni da urade, ja ću se žaliti i 27. aprila ćemo izabrati Nenada Bjekovića za predsednika - kaže za Kurir Mijailović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track