(VIDEO) OVO SE NIKADA NIJE DOGODILO: Kapiten Zvezde igra za Hrvatsku na EP?
Foto: Crvenazvezdafk.com

Hrvatski mediji bruje

(VIDEO) OVO SE NIKADA NIJE DOGODILO: Kapiten Zvezde igra za Hrvatsku na EP?

Fudbal -

Fudbaler Crvene zvezde Luis Ibanjez mogao bi da zaigra za Hrvatsku na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

Ibanjez je jedan od najboljih igrača Crvene zvezde ove sezone, a jedan je od najzaslužnijih što će crveno-beli osvojiti titulu.Ibanjez je Argentinac, a ima i hrvatsko državljanstvo. On je ove sezone postigao devet golova i imao 12 asistencija. Pošto Hrvatska ima problema na poziciji levog beka, Ibanjez, koji je i jedan od zamenika kapitena Zvezde, bi mogao da bude rešenje za "vatrene". Argentinac je na nekim utakmicama crveno-belih nosio kapitensku traku.

"Ibanjez je, između ostalog, igrao za Boka juniors i Dinamo, hrvatski je zet i ne bi bio prvi fudbaler Zvezde koji je igrao za hrvatsku reprezentaciju. Igrao je u Zvezdi i Robert Prosinečki", navodi hrvatski list.

"Mislim da je to već fudbalska diplomatija, možda bi nastup Zvezdinog kapitena za Hrvatsku bio prvi čin pomirenja dve države napetih odnosa. Zamislite, Argentinac miri Hrvate i Srbe. Ne, ne želim to da sugerišem Čačiću, ne želim da to ispadne neko političko petljanje, ali, Čačić je fudbalski slepac, on to ne gleda tako...".

Luis Ibanjez kaže da je spreman da igra za Hrvatsku."Nisam opterećen pozivom. Igram na supernivou u jednoj izuzetno sportskoj atmosferi i dajem sve od sebe za klub za koji igram. Kao što sam davao u Dinamu. Ako dođe poziv, spreman sam igram za reprezentaciju, jer mi je okruženje poznato. Igrao sam s većinom igrača u Dinamu", rekao je Ibanjez.

Ajmoooo Hrvatskaaa

A photo posted by Luis Ibañez 88 (@luisibanez88) on Jun 12, 2014 at 10:40am PDT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track