Zvezda pobedila Rad
Foto: BETA

Dobra uvertira za Kup

Zvezda pobedila Rad

Fudbal -
Crveno-beli pobedili na svom terenu Rad sa 3:1 u poslednjoj utakmici 29. kola Superlige

BEOGRAD - Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su na svom terenu Rad sa 3:1 u poslednjoj utakmici 29. kola Superlige i napravili lepu uvertiru za finale Kupa Srbije sledeće nedelje. Izabranici Roberta Prosinečkog su otpor "žilavih" gostiju slomili u završnici utakmice, kada su potvrdili kvalitet i iskoristili terensku inicijativu.

Golovi u drugom delu

Crveno-beli su poveli u 36. minutu, kada je Marko Mirić neometan sa peterca savladao Branislava Danilovića. Rad je zaigrao malo hrabrije nakon primljenog gola, a posledica toga je izjednačujući pogodak nekadašnjeg igrača Zvezde, Slavka Perovića u 67. minutu. Da više od 26.000 navijača ode sa osmeh na licu sa stadiona, potrudili su se Kristijan Borha i Luka Milunović.

Prvo je Kolumbijac u 81. minutu iskoristio smušenu reakciju odbrane Rada, a potom je mrežu "građevinara" za konačanih 3:1 zatresao i Milunović u 86. minutu. Crveno-beli će u sredu, 16. maja u Kruševcu igrati protiv čačanskog Borca u finalu Kupa Srbije.

Prosinečki: Imamo dobru atmosferu pred finale Kupa

Trener fudbalera Crvene zvezde Robert Prosinečki rekao je posle večerašnje pobede nad Radom sa 3:1 u 29. kolu Super lige Srbije da je najvažnije da je dobra atmosfera pred utakmicu finala Kupa Srbije protiv Borca iz Čačka. "Nisam zadovoljan nekim stvarima, bilo je kikseva u odbrani, ali sve u svemu, drago mi je zbog pobede. Najvažnije je da imamo dobru atmosferu pred finale Kupa u sredu s Borcem iz Čačka", rekao je Prosinečki novinarima posle meča na stadionu Crvene zvezde.

U današnjoj utakmici, kako je kazao Prosinečki, jake udarce dobili su Filip Kasalica, Marko Mirić i Nikola Maksimović, ali je naveo da veruje da će biti spremni za meč u Kruševcu. "Još ćemo videti ko će igrati. Miloš Dimitrijević ima probleme s leđima, a Evandro s mišićem...", dodao je Prosinečki. Trener Rada Marko Nikolić kazao je da je njegova ekipa dobro počela meč, ali da je Zvezda preuzela inicijativu i postigla vodeći pogodak. "Mislim da je viđena dobra i uzbudljiva utakmica, dobro smo počeli meč, imali dve-tri šanse, ali nakon toga Zvezda je preuzela inicijativu i postigla vodeći gol. Moram da naglasim kvalitetnu igru fudbalera koji su ušli sa klupe, posebno (Slavka) Perovića koji je bio strelac", rekao je Nikolić. "Ne mogu da budem zadovoljan rezultatom, ali jesam igrom svog tima", dodao je Nikolić.

Rezultati i strelci u 29. kolu: Radnički KG - Partizan 0:1 (Babović 20) Sloboda - Hajduk 4:2 (Kovačević 34, Beljić 40, 71, Ranđelović 58 , - Čovin 3, Zorica 74) Novi Pazar - OFK Beograd 2:1 (Kecap 27, Tutorić 42 - Mijić 90) Metalac - Jagodina 0:1 (Stojanović 33) Borac - Vojvodina 0:2 (Stevanović 38, Bojović 62) BSK Borča - Spartak 2:0 (Stamenković 55, Vignjević 65) Smederevo - Javor 0:1 (Odita 31) Crvena zvezda - Rad 3:1 (Mirić 36, Borha 81, Milunović 86 - Perović 67)

Tabela: Partizan 77, Crvena zvezda 68, Vojvodina 49, Jagodina 48, Sloboda 48, Radnički 47, OFK Beograd 40, Spartak 40, itd.

, 12. maja (Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track