BLOG UŽIVO, VIDEO: Troicki poražen u Madridu
Foto: AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Troicki poražen u Madridu

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:28 - Malaga pobedila LevanteFudbaleri Malage pobedili su Levante 3:1 u meču 36. kola španske Primere. Golove za domaći tim postigli su Kop u 30. i 89. i Kastro u 93. minutu. Jedini strelac za goste bio je Morales u 42. minutu. Malaga je osma sa 45 bodova, dok je Levante poslednji sa 29.22:10 - Verder razbio ŠtutgartFudbaleri Verdera pobegli su iz opasne zone Bundeslige, pošto su večeras u derbiju začelja ubedljivo pobedili Štutgart sa 6:2, u 32. kolu takmičenja. Verder dva kola pre kraja ima bod više od Ajntrahta i Štutgarta, dok je Hanover ranije ispao iz lige. Verder u sledećem kolu gostuje Kelnu, a u poslednjem dočekuje Ajntraht. Štutgart u poslednja dva kola igra sa Majncom kod kuće i sa Volfsburgom u gostima. Ajntraht u sledećem kolu dočekuje Borusiju Dortmund. Golove za Verder postigli su Fin Bartels u 10. i 80, Levin Oztunali u 42, Klaudio Pizraro u 64. i Entoni Udža u 86. minutu, kao i Federiko Barba, koji je postigao autogol. Golove za Štutgart postigli su Danijel Didavi u 26. i Barba u 53. minutu meča.21:50 - Real i Barsa žele centra ValensijeReal Madrid i Barselone zainteresovani su za centra Valensije Džastina Hamiltona. Američki igrač ove sezone prosečno beleži 14,9 poena uz 5,2 skoko po meču u Endesa ligi. Hamilton ima 26 godina, a u Valensiju je stigao iz Minesota Timbervulvsa, gde je prošle sezone prosečno imao 9 poena, 5,1 skokova i 1,4 asistencije po meču u NBA ligi. On je u NBA prethodno igrao za Majami i Šarlot, a bio je 45. pik 2012. od strane Filadelfija 76ersa.21:00 - Preokret Rome u Đenovi za drugo mestoFudbaleri Rome savladali su Đenovu 3:2 u 36. kolu Serije A. Strelci za Đenovu bili su Tahtidis u 13. i Pavoleti u 65. minutu. Golove za Romu dali su Salah u 6, Toti u 77. i El Šaravi u 87. minutu. Roma je trenutno druga sa 74 boda, dok je Đenova 12. sa 43.

20:30 - Burnli se vratio u Premijer liguFudbaleri Burnlija izborili su direktan plasman u Premijer ligu, kao jedan od dva najbolja tima u Čempionšipu. Burnli je u ponedeljak savladao Kvins Park Rendžerse 1:0 i kolo pre kraja stekao dva boda prednosti ispred Midlsbroa i Brajtona, koji igraju međusobno u poslednjem. Gol vredan povratka u Premijeršip nakon jednogodišnjeg odsustva postigao je pola sata pre kraja utakmice Sem Vouks. Midlsbro i Brajton će se za drugu direktnu vizu za PL boriti na Riversajdu, gde će Boru biti dovoljan bod. "Poraženi" tim će sa Halom, Darbijem i Šefild Vensdejem igrati u plej-ofu za treće mesto koje vodi u PL. Iz Čempionšipa su u Ligu 1 ispali Čarlton, Mildon Kejns i Bolton, a vraća se Vigan uz Barton, dok će Volsal, Milvol i Bredford, te Barnsli ili Skantorp igrati baraž.

20:05 - Marej: Trening sa najboljima je sjajna priprema 19:45 - Galijani: Baloteli je drugi čovek

19:25 - CAS naredio da Gibraltar mora da bude primljen u FIFASud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani naredio je danas Svetskoj fudbalskoj federaciji (Fifa) da bez odlaganja primi Gibraltar u svoje članstvo. CAS je saopštio da je usvojio žalbu Gibaltara na to što mu je Fifa blokirala članstvo. Sudijska komisija, medjutim, nije mogla da mu direktno dodeli članstvo. Ova presuda znači da će Gibratlar postati 210. članica Fife i da bi trebalo da bude uključen u kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2018. godine, koje počinju u septembru. Ovo je druga pobeda Gibraltara u CAS, pošto je prethodno na ovaj način postao član Uefe 2013. godine. Gibraltar je teritorija Velike Britanije na Pirinejskom poluostrvu.19:05 - Stanković: Simeone u Interu? Jednog danaDirektor Intera Dejan Stanković izjavio je da će Dijego Simeone možda jednog dana biti trener Intera, ali tek za nekoliko godina. Simeone od 2011. uspešno vodi Atletiko Madrid, a kao igrač bio je član Intera od 1997. do 1999. godine. "Ovo je već četvrti put da pričamo o tome. Možda će Simeone trenirati Inter jednog dana, ali to neće biti ni sutra, ni sledeće godine, možda za nekoliko godina. Mančini je sada ovde", rekao je Stanković.18:55 - Pelegrini: Real je politički klubTreniranje Reala jedan je od najtežih poslova u svetskom fudbalu zbog uključenosti politike, rekao je menadžer Mančester sitija Manuel Pelegrini. On je vodio Madriđane u sezoni 2009/2010, kada je ostao bez trofeja u domaćem prvenstvu koji je pripao Barseloni. "To nije nemoguć posao, čast je biti trener u Madridu. Ali morate da znate da kada dolazite tamo, morate da prihvatite da politika igra veliku ulogu. Tamo ima dosta ljudi koji će vas ometati iako nemaju fudbalsko znanje za to. Ako to dozvolite, znači da niste spremni za taj posao. Imao sam sreće da sam prošao jedan od najtežih testova i da me to nije promenilo nimalo", rekao je Pelegrini i dodao: "Imam samo lepe uspomene povodom boravka u tom klubu. Nažalost, nisam osvojio ligu, iako sam znao da bi to bila moja prva i posla titula. Znao sam da sam otpušten jer je predsednik Florentino Peres to rekao prvom čoveku Viljareala, a on je to meni preneo".

18:40 - Zenit osvojio Kup RusijeFudbaleri Zenita osvojili su Kup Rusije, pošto su u finalu pobedili CSKA 4:1.

18:31 - Krajinović se revanširao Unguru 18:15 - Toti: Nije sve u novcu
Foto: AP
Foto: AP

17:39 - Markione postao direktor FerarijaProizvođač luksuznih sportskih automobila Ferari je danas objavio da je njeg predsednik Serđo Markione postao i direktor te firme. Ferari je istovremeno objavio da mu je prvi kvartal ove godine bio najbolji do sada, s povećanjem neto profita za 19 odsto, na 78 miliona evra, dok mu je u prvom tromesečju prošle godine neto profit bio 65 miliona evra. Markione koji je i direktor proizvođača automobila za masovno tržište "Fiat Krajsler automobils", na čelu Ferarija je zamenio Amedea Felisa koji se posle 26 godina povlači s mesta direktora Ferarija, ali ostaje u Upravnom odboru. Taj proizvođač skupih automobila, sa sedištem u severnom italijanskom gradu Maranelu, saopštio je da je za prva tri meseca ove godine isporučio 1.882 automobila, 15 odsto više nego u isto doaba lane. Prihod Ferarija je porastao za skoro devet odsto, na 675 miliona evra.

17:20 - Kosanović želi pobedu BorcaTrener fudbalera Borca iz Čačka Milorad Kosanović rekao je da njegova ekipa ima imperativ pobede u predstojećem duelu protiv Radničkog iz Niša. "Pred nama je utakmica sa više izazova, a prvi je da posle dužeg niza zabeležimo pobedu i tako na pravi način krenemo u finiš prvenstva. Borac već dugo ne zna za pobedu, a ona se u ovom trenutku nameće kao veliki izazov, da ne kažem imperativ", rekao je Kosanović. Utakmicama 34. kola sutra se nastavlja Super liga Srbije, a fudbaleri Borca dočekuju Radnički iz Niša. "Igramo protiv tima koji, takodje, ispred sebe ima izazov pobede, jer je u ovom trenutku najbliži četvrtoj poziciji koja vodi u Evropu. Sve to nagoveštava veliku borbu na terenu. Neće nikako biti lako, ali verujemo u svoj kvalitet", rekao je Kosanović, koji je prošlog vikenda ponovo seo na klupu čačanskog kluba. Borac je sedmi na plej-of tabeli sa 23 boda, dok je Radnički četvrti sa 29.

16:51 - Troicki poražen na Mastersu u MadriduSrpski teniser Viktor Troicki poražen je danas na startu Mastersa u Madridu, pošto je Rus Andrej Kuznjecov bio bolji sa 6:4, 6:4. Meč je trajao 80 minuta, a Kuznjecov je zabeležio prvi trijumf u trećem međusobnom duelu sa Troickim. On će se u drugom kolu sastati sa četvorostrukim šampionom Rafaelom Nadalom. Turnir u Madridu igra se za nagradni fond od 4.771.360 evra.

16:40 - Kadeti putuju na EPKadetska fudbalska reprezentacija Srbije završila je mini pripreme za Evropsko prvenstvo u Azerbejdžanu i večeras putuje za Baku, a selektor Ilija Stolica odredio je konačan spisak igrača. Evropsko fudbalsko prvenstvo za kadete održaće se od 5. do 21. maja u Azerbejdžanu, a selekcija Srbije je u Grupi D sa Italijom (6. maj), Španijom (9. maj) i Holandijom (12. maj). Po dve selekcije iz svake od četiri grupe izboriće plasman u nokaut fazu. Na Evropskom prvenstvu nastupiće: golmani: Aleksandar Popović (Partizan) i Miloš Čupić (OFK Beograd); Odbrambeni igrači: Julijan Popović (Bajer Leverkuzen), Marko Ilić (OFK Beograd), Mladen Devetak (Vojvodina), Strahinja Bošnjak (Partizan), Ranko Veselinović (Vojvodina), Aleksa Terzić (Crvena zvezda); Vezni fudbaleri: Miloš Nikolić (Crvena zvezda), Veljko Nikolić (OFK Beograd), Njegoš Petrović (Rad), Igor Maksimović (Partizan), Armin Đerlek (OFK Beograd); Napadači: Stefan Ilić (OFKBeograd), Luka Ilić (Crvena zvezda), Djordje Jovanović (Partizan), Dejan Joveljić (Crvena zvezda) i Lazar Nikolić (OFK Beograd).16:30 - Lalatović želi da Vojvodina igra u LE naredne sezoneTrener fudbalera Vojvodine Nenad Lalatović rekao je da njegova ekipa, uprkos slabijim rezultatima u poslednja dva kola, ne odustaje od borbe za mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope. U četvrtom kolu plej-ofa Super lige Srbije, fudbaleri Vojvodine sutra gostuju ekipi Čukaričkog u Beogradu. "Evropa je ono što nas interesuje i od toga apsolutno ne odustajemo. Čukarički je u sjajnom nizu, pošto ima šest pobeda zaredom, što samo govori o kvalitetu njihovog tima, ali i organizovanosti kluba, koji je, po mom mišljenju, jedan od najorganizovanijih, ako ne i najorganizovaniji klub u Super ligi", rekao je Lalatović. Vojvodina je trenutno peta na tabeli sa 27 bodova, četiri manje od trećeplasiranog Partizana, dok je Čukarički drugi sa 26. "Čukarički je nedavno pobedio i Partizan i Crvenu zvezdu na gostovanjima, što je za mnoge bilo iznenadjenje, ali za mene nije. Kod kuće igraju dobro, imaju brze krilne igrače, fenomenalnu polukontru i kontru i jako su dobri na prekidu. Mi ćemo pokušati da neutrališemo sve njihove kvalitete, a mane, koje svaki tim ima, pokušaćemo da iskoristimo", rekao je Lalatović. 16:18 - Radivojević veruje u pobedu Novog PazaraFudbaler Novog Pazara Vladimir Radivojević rekao je da veruje da će njegova ekipa pobediti Javor u 34. Super lige Srbije i na taj način obezbediti opstanak u elitnom rangu."Pobedama u poslednja četiri kola verovatno smo već sačuvali mesto u društvu najboljih, ali novim trijumfom bismo se i teoretski osigurali. Očekujem da sutra nastavimo niz uspeha", rekao je Radivojević. Novi Pazar je prvi na tabeli plej-aut grupe, odnosno deveti u superligaškoj konkurenciji sa 25 bodova, dok je Javor dve pozicije slabije plasiran i ima 21 bod. "Zaista dobro igramo, uigrali smo se i ušli u formu. Ako sutra dođemo do trijumfa, rešićemo sve dileme i rasterećeni dočekati duele protiv Mladosti, Spartaka i Metalca", kazao je Radivojević. On je ocenio da Javor ima kvalitetnu ekipu i da nije slučajno ostvario plasman u finale Kupa Srbije. "Igraju dobar fudbal, a njihov najbolji pojedinac je Igor Stojaković. Gotovo da su do samog kraja bili kandidati za plej-of, a imaće priliku da protiv Partizana odlučuju o trofeju u najmasovnijem takmičenju", istakao je Radivojević.

16:05 - Luis: Od malih nogu sanjam trofej LŠFudbaler Atletiko Madrida Felipe Luis rekao je da se nada da će njegova ekipa osvojiti trofej u Ligi šampiona."Od malih nogu sam sanjao da osvojim taj trofej, da ga podignem, da ga poljubim, da se slikam s njim... Bili smo veoma blizu (u sezoni 2013/14), ali u fudbalu se takve stvari dešavaju. Samo u retkim slučajevima se dobije još jedna prilika, kao što smo je mi dobili sada. Nadamo se da ćemo osvojiti trofej", rekao je Luis. Atletiko i Bajern igraju u Minhenu revanš meč polufinala Lige šampiona. Madridski klub je u prvoj utakmici slavio sa 1:0. Fudbaler Bajerna iz Minhena Džerom Boateng se u subotu vratio na teren, pošto od 22. januara nije igrao zbog povrede prepona. On je u meču protiv Borusije iz Menhengladbaha odigrao 68 minuta. 15:35 - Porzingis ne igra za Letoniju ovog letaLetonski košarkaš Kristaps Porzingis neće ovog leta nastupati za nacionalnu selekciju. Letoniju očekuju kvalifikacije za Olimpijske igre u Beogradu, gde će se u B grupi sastati sa Japanom i Češkom. Zvezda Njujork Niksa odlučila je da predsotjeće leto provede pripremajući se za novu NBA sezonu, iako ga je selektor već uvrstio na preliminarni spisak za kvalifikacije za Rio. To će biti druga godina zaredom kako Porzingis neće nastupati za reprezentaciju. Kvalifikacioni turniri su na programu od 4-10. jula, dok je olimpijski turnir na programu od 5-21. avgusta.

14:54 - Dragana Stanković više nema status naturalizovanog igračaMedjunarodna košarkaška federacija (Fiba) odlučila je da Dragana Stanković ubuduće u reprezentaciji Srbije neće imati status naturalizovanog igrača, saopštio je danas Košarkaški savez Srbije. Naime, Fiba je, na osnovu pisma i dokumentacije koju je KSS dostavio, odlučila da Stankovićeva ubuduće u reprezentaciji Srbije neće imati status naturalizovanog igrača, jer nikada nije igrala ni za jednu reprezentativnu selekciju Bosne i Hercegovine, navodi se u saopštenju. Dragana Stanković (21) je 2014. godine na Evropskom prvenstvu u Vukovaru poenima u poslednjoj sekundi meča protiv Holandije donela mladoj reprezentaciji Srbije bronzanu medalju, da bi je posle odlične sezone 2014/15. i titule sa madjarskim Šopronom San Antonio draftovao za žensku NBA ligu. Minulu sezonu, ona je provela u dresu madjarskog Peć Pečuja.

14:12 - Kasemiro: Neka Siti oseti "gnev" BernabeaFudbaler Real Madrida Kasemiro rekao je da njegov tim mora po svaku cenu da pobedi Mančester Siti u revanš meču polufinala Lige šampiona i istakao da će Madriđani imati prednost jer igraju pred domaćom publikom. U prvom meču, odigranom u Engleskoj nije bilo golova, ali brazilski fudbaler očekuje znatno bolju igru njegovog tima u revanšu. "Mislim da nas očekuje veoma težak meč. Polufinala Lige šampiona su uvek veoma teška, ali verujemo da pred našim navijačima možemo da dođemo do trijumfa. Moramo da pobedimo po svaku cenu, da napadamo i da pokažemo veliku želju. Navijači moraju da nas podrže kao što su to uradili u prethodnom meču u Ligi šampiona na našem stadionu. Igrači Sitija moraju da osete "gnev" Bernabea. Takođe moramo mnogo pažnje da obratimo na Aguera, jer on je fenomenalan fudbaler", rekao je 24-godišnji fudbaler za Marku. Kasemiro je u Madrid stigao Sao Paola, a nastupao je i za drugi tim Reala (Kastilju), kao i za Porto. Do sada je "Kraljevski klub" odigrao 58 utakmica, postigao jedan gol, dok sa španskim klubom ima osvojenu Ligu šampiona i Kup Kralja. Revanš meč polufinala Lige šampiona između Real Madrida i Mančester Sitija na programu je u sredu od 20.45.

13:33 - Lešnjak: Čeka nas psihološki najteža utakmicaTrener fudbalera Čukaričkog Milan Lešnjak rekao je da će sutrašnja utakmica sa Vojvodinom biti psihološki najteža od kada je klubu, zato što dolazi posle vezanih pobeda nad Partizanom i Crvenom zvezdom. "Psihološki će to biti najteža utakmica od kad sam u klubu. Zašto? Obično utakmice posle Zvezde ili Partizana kad se napravi dobar rezultat uljuljkaju igrače i igrači misle da je dovoljno samo izaći na teren kako bi se uzela tri boda. Imali smo sreće da smo protiv Partizana i Zvezde igrali utakmice jednu za drugom, da smo dobro odigrali i da smo nagrađeni rezultatom. Tako da što se tiče angažovanja, moramo protiv Vojvodine da odigramo kao na prethodna dva susreta", rekao je Lešnjak novinarima na stadionu Čukaričkog. Tim sa Banovog brda trenutno je drugi na tabeli, sa pet bodova više od trećeg Partizana i devet bodova više od pete Vojvodine. Čukarički je u seriji od sedam uzastopnih pobeda, dok Vojvodina u prethodne dve utakmice ima remi i poraz. "Ako posmatramo period od zimske pauze, mislim da Vojvodina nema dovoljno sreće. Ima kvalitet, dobre igrače. Da ih je sreća malo više pogledala, bodovno bi otprilike bili kao i mi. Ne bi bilo velike razlike. Maksimalno smo skoncentrisani i fokusirani da pokušamo da napravimo najbolji mogući rezultat", rekao je Lešnjak. Čukarički je za četiri dana pobedio prvo Partizan, a onda i Zvezdu i to u gostima, a sada dočekuje treći najveći klub u zemlji. Lešnjak je kazao da poštuje rivala, ali da će ekipa ići na pobedu. "Posle pobeda protiv Partizana i Zvezde u nekom kratkom periodu očekuje nas neizvesna utakmica. Vojvodina je veliko ime našeg fudbala. Možda imaju u poslednje vreme krizu rezultata. Potrudićemo se da nastavimo niz, neće biti ni malo lako. Imamo puno poštovanje prema Vojvodini, stvarno ih mnogo cenimo, kao ekipu i trenera (Nenada) Lalatovića. Ulazimo u meč sa svojim željama i ambicijama i učinićemo sve da izađemo kao pobednici", rekao je Lešnjak. U tim će se posle pauze od skoro 40 dana zbog povrede vratiti kapiten Igor Matić. "Hoćemo da igramo što bolje u svakoj utakmici i da pružmo maksimum. Možda niko nije očekivao ovakvu seriju, ali mi želimo da iz svake utakmice izađemo kao pobednici i mislim da za to imamo kvalitet. Od kad je došao novi šef, bolje smo organizovani, ima više discipline, zna se ko šta radi na terenu i to očigledno daje rezultat", rekao je Matić. "U fudbalu postoje zahtevi koji moraju da se poštuju. U ovom trenutku mi to činimo na maksimalan način. Nadam se da će tako biti i u preostale četiri utakmice. Dobro radimo, dobro treniramo, imamo samopouzdanja, iskreno se nadam najboljem i da ćemo ispuniti ambicije ovog kluba", dodao je on. Utakmica Čukarički – Vojvodina igra se od 17.30.

12:58 - Bejl potpisuje novi ugovor sa RealomFudbaler Real Madrida Garet Bejl potpisaće novi ugovor sa klubom, prenosi španski list Marka. Uprava Madriđana želi što pre da produži ugovor sa velškim fudbalerom i tako stavi tačku na spekulacije o evenutalnom povratku Bejla u Premijer ligu. Kako prenosi list, ostalo je još samo da dve strane usaglase detalje, koji će biti poznati već ove nedelje, a Bejl će najverovatnije staviti paraf na ugovor do 2021. godine. Tokom karijere 26-godišnji krilni napadač nastupao je za Sautempton i Totenhem, iz kojeg je u septembru 2013. stigao u Real. Za Madriđane je do sada odigrao 120 utakmica, postigao 58 golova i osvojio Ligu šampiona, Kup Kralja, FIFA Svetsko prvenstvo i UEFA Superkup. Za reprezentaciju Velsa odigrao je 54 utakmica i postigao 19 golova.

12:26 - Vardi fudbaler godine u izboru novinara

Napadač Lestera DŽejmi Vardi proglašen je za najboljeg igrača sezone u Premijer ligi, u izboru Asocijacije fudbalskih novinara (FWA). Vardi je ovo priznanje osvojio sa 36 posto glasova, ispred saigcraca Rijada Mareza i Ngoloa Kantea dok su u konkurenciji bila još četvorica fudbalera „lisica“, Deni Drinkvoter, Deni Simpson, Ves Morgan i Kasper Šmajhel. Prethodno je fudbaler Lestera Rijad Marez izabran za najboljeg igrača ove sezone u Premijer ligi, u izboru Udrženja profesionalnih fudbalera Engleske. Vardi je ove sezone na 36 mečeva postigao 22 gola, i jedan je od glavnih "šrafova" u timu Klaudija Ranijerija, koji ove sezone ima priliku da prvi put dođe do trofeja u Premijer ligi. "Velika je čast dobiti ovu nagradu. Moje ime sada stoji uz neke neverovatne igrače koji su ranije osvajali ovu nagradu. Hvala saigračima. Napravili smo sve kroz timski rad. Fokusirani smo da u poslednje dve nedelje prođemo prvi kroz cilj. Tako bi fenomenalnu sezonu pretvorili u one koje se ne zaboravljaju", rekao je Vardi.

11:38 - Gvardiolino "biti ili ne biti" protiv Simeonea

Tri godine u Bajernu, mnogobrojne pobede, trofeji na domaćoj sceni, sve to Pepu Gvardioli neće vredeti ukoliko sutra uveče ne eliminiše Atletiko Madrid i plasira se u finale Lige šampiona. Ako bi i u trećoj godini uzastopno Bajern bio zaustavljen u polufinalu, niko, pa ni sam Gvardiola, kada prvog jula bude odlazio u Siti, neće moći da kaže da je njegova misija u Minhenu bila uspešna. Zadatak koji njegov tim mora da reši je najtežeti mogući, s obzirom na minus od jednog gola iz prvog meča, i sjajne odbrane koju igra tim Dijega Simeonea. "Čeka nas drugačija utakmica u utorak. Moramo da odigramo mnogo bolje. Nije gotovo, još uvek imamo šansu. Ako ne prođemo, tada možete da me "ubijete", rekao je Gvardiola koji je sa Barselonom dva puta osvajao Ligu šampiona. "Moramo priznati da smo u nekoliko poslednjih utakmica izgubili tajni sastojak naše igre. Moramo da ga pronađemo i dodamo na već poznati recept. Još uvek smo ujedinjeni, ali stvari su sada mnogo teže", rekao je napadač Bajerna Tomas Miler, koji je meč u Madridu počeo sa klupe. "Uložili smo ogroman napor da bi došli do pobede u prvom meču. Znamo da će u drugoj utakmici biti još teže", naglasio je trener Madriđana Dijego Simone. Oba tima odmarala su svoje najbolje igrače na utakmicama minulog vikenda, te se očekuje da u najjačim sastavima istrče na teren Alijanc arene. Utakmica između minhenskog Bajerna i Atletiko Madrida na programu je sutra od 20.45.

10:59 - Zvezda ima drugu meč loptu, Partizan u SurduliciFudbaleri Crvene zvezde sutra gostuju Voždovcu i u toj utakmici četvrtog kola plej-ofa Super lige Srbije imaju drugu meč loptu, odnosno šansu da pobedom obezbede titulu šampiona, uz eventualni neuspeh Čukaričkog protiv Vojvodine. Utakmica 34. kola Super lige Srbije izmedju Voždovca i Crvene zvezde igra se sutra od 16.00 na stadionu Obilića na Vračaru. Izabranici Miodraga Božovića su u prošlog kolu izgubili od Čukaričkog na svom terenu, što im je bio prvi poraz u sezoni, i tako propustili prvu meč loptu. Trujumf na Vračaru doneo bi i mir u redove crveno-belih, koji su u poslednjih pet kola domaćeg šampionata upisali samo jednu pobedu. Zvezda će na tom meču igrati bez Aleksandra Kataija i Marka Grujića zbog kartona, ali se u tim vraćaju Predrag Sikimić, Zoran Rendulić i Ugo Vijeira. Na drugoj strani, Voždovac je u prošlom kolu odigrao bez golova protiv Vojvodine. Četiri kola pre kraja, Zvezda je prva na tabeli sa 42 boda, šest više od drugoplasiranog Čukaričkog. Voždovac je osmi sa 21 bodom. Fudbaleri Partizana sutra od 18.00 gostuju Radniku u Surdulici. Radnik je ove sezone u oba meča namučio Partizan, pa će crno-beli pokušati da isprave greške iz ta dva duela i nastave seriju pobeda kako bi u što boljem raspoloženju dočekali finale Kupa Srbije. Ekipa iz Humske je treća na tabeli sa 31 bodom, dok je Radnik šesti sa šest bodova manje. Nakon velikih pobeda nad Partizanom i Zvezdom u poslednja dva kola, Čukarički sutra čeka još jedan veliki meč - protiv Vojvodine. Čukarički će na toj utakmici pokušati da upiše osmu uzastopnu pobedu u šampionatu, dok Vojvodina "juri" prvi trijumf posle dva kola. Ta utakmica se igra od 17.30 na Banovom brdu. U poslednjoj utakmici plej-ofa sutra se od 18.00 sastaju i čačanski Borac, s povratnikom Miodragom Kosanovićem na klupi, i Radnički iz Niša. Fudbaleri Novog Pazara će u utakmici protiv Javora pokušati da sačuvaju prvo mesto na plej-aut tabeli, dok će se OFK Beograd i Rad boriti za vrlo važne bodove za opstanak. U preostala dva meča plej-auta sastaju se Spartak i Jagodina, odnosno Metalac i Mladost. Utakmice 34. kola Super lige Srbije: Plej-of: Voždovac - Crvena zvezda (16.00) Čukarički - Vojvodina (17.30) Borac - Radnički Niš (18.00) Radnik - Partizan (18.00) Plej-aut: Novi Pazar - Javor (17.00) Rad - OFK Beograd (17.00) Spartak - Jagodina (17.00) Metalac - Mladost Lučani (18.00)

10:02 - Đoković uvećao prednost u odnosu na Marija i FedereraNajbolji teniser sveta Novak Đoković, na danas objavljenoj ATP listi, uvećao je bodovnu prednost u odnosu na najbliže pratioce. Djoković je i dalje ubedljivo prvi sa 15.550 bodova, koliko je imao i prošle nedelje. Drugoplasirani je Britanac Endi Mari, koji ima 7.925 bodova, odnosno 250 manje nego prošle nedelje. I Švajcarac Rodžer Federer je izgubio 250 bodova, i sada na trećem mestu ima 7.535 bodova. Na vrhu ATP liste desila se samo jedna promena, pošto je Kanadjanin Miloš Raonić sada deseti, a medju najboljih 10 nema Francuza Rišara Gaskea. Kada je reč o ostalim srpskim teniserima, Viktor Troicki je i dalje na 24. mestu na ATP listi sa 1.580 bodova, dok je Dušan Lajović pao za jednu poziciju i zauzima 70. mesto sa 748 bodova. Pad na listi od četiri pozicije zabeležio je Filip Krajinović, koji je sada 114. teniser sveta sa 528 bodova, dok je Pedja Krstin na 162. mestu sa 342 boda. ATP lista: 1. ; Novak Đoković (Srbija) 15.550 bodova 2. ; Endi Mari (Velika Britanija) 7.925 3. ; Rodžer Federer (Švajcarska) 7.535 4. ; Stan Vavrinka (Švajcarska) 6.460 5. ; Rafael Nadal (Španija) 5.915 6. ; Kei Nišikori (Japan) 4.290 7. ; Žo-Vilfred Conga (Francuska) 3.400 8. ; Tomaš Berdih (Češka) 3.120 9. ; David Ferer (Španija) 3.010 10. Miloš Raonić (Kanda) 2.740 --- 24. Viktor Troicki (Srbija) 1.580 70. Dušan Lajović (Srbija) 748

09:28 - Skok Ane Ivanović, pad Jelene Janković na WTA listiSrpska teniserka Ana Ivanović napredovala je na danas objavljenoj WTA listi za dve pozicije i sada je 17. igračica sveta, dok je Jelena Janković pala za jednu poziciju i nalazi se na 24. mestu. Ana Ivanović je na 17. mestu na listi sa 2.585 bodova, dok Jelena Janković na 24. poziciji ima 1.975 bodova. Napredak na listi zabeležile su Bojana Jovanovski, koja je sa 103. mesta "skočila" na 101, kao i Aleksandra Krunić, koja se sa 123. "popela" na 116. poziciju. Medju najboljih 10 teniserki nije bilo promena, i dalje je prva Amerikanka Serena Vilijams, a iza nje su Agnješka Radvanska, Andjelik Kerber, Garbinje Mugurusa i Viktorija Azarenka. WZA lista: 1. Serena Vilijams (SAD) 8.625 bodova 2. Agnješka Radvanska (Poljska) 5.775 3. Andjelik Kerber (Nemačka) 5.740 4. Garbinje Mugurusa (Španija) 4.847 5. Viktorija Azarenka (Belorusija) 4.530 6. Petra Kvitova (Češka) 3.947 7. Simona Halep (Rumunija) 3.660 8. Roberta Vinči (Italija) 3.615 9. Marija Šarapova (Rusija) 3.431 10. Belinda Benčić (Švajcarska) 3.340 --- 17. Ana Ivanović (Srbija) 2.585 24. Jelena Janković (Srbija) 1.975

08:54 - Voriorsi bolji od Portlanda, Toronto i Majami u polufinalu Istoka

Košarkaši Golden stejta pobedili su prošle noći ekipu Portlanda sa 118:106 i tako poveli sa 1:0 u polufinalu Zapadne konferencije, dok su Majami i Toronto izborili plasman u polufinale Istočne konferencije NBA lige.Voriorsi su još jednom igrali bez svog najboljeg igrača Stefa Karija, ali su još jednom slavili. Ovog puta na domaćem terenu protiv Portlanda u polufinalu Zapada. Aktuelne šampione NBA lige je do prve pobede u polufinalu konferencije predvodio Klej Tompson sa 37 poena, dok je Drajmond Grin upisao svoj drugi "tripl-dabl" učinak u plej-ofu - 23 poena, 13 skokova i 11 asistencija. Njih dvojicu najbolje su pratili Šon Livingston sa 12 poena i Endru Bogut i Harison Barns koji su ubacili po 10. Najbolji u redovima Blejzersa bio je Demijen Lilard. On je loše počeo utakmicu, promašio je 11 od prvih 13 šuteva, ali je na kraju postigao 30 poena, od čega 10 sa linije za slobodna bacanja. Druga utakmica ove polufinalne serije na programu je u noći izmedju utorka i srede. U polufinalu Istoka sastaće se Toronto i Majami.

Košarkaši Toronta su prošle noći na svom terenu pobedili Indijanu sa 89:84 u sedmoj, odlučujućoj utakmici. Toronto su do prve pobede u prvoj rundi plej-ofa još od 2001. godine predvodili Demar Derozan sa 30 poena, dok je Jonas Valančunas dodao 15 poena i 10 skokova. Norman Pauel je ubacio 13 poena, dok su Kajl Lauri i Patrik Paterson utakmicu završili sa po 11 postignutih poena. U poraženom timu najbolji je bio Pol Džordž sa 26 poena i 12 skokova, Džordž Hil je ubacio 19, a Monta Elis 15.

U polufinale Istočne konferencije plasirao se i Majami, koji je sinoć pobedio Šarlot sa 106:73, takodje u majstorici. Najbolji u odlučujućem duelu bio je slovenački košarkaš Goran Dragić, koji je predvodio Majami sa 25 poena, šest skokova i četiri asistencije. Pored njega se istakao Džerald Grin sa 16 i Lul Deng sa 15 poena. Frenk Kamiski je bio najefkasniji u Šarlotu sa 12 poena, Kortni Li postigao je 11, a Nikola Batum 10. Prva utakmica polufinala Istoka na programu je u noći izmedju utorka i srede.

08:25 - Lacio oduzeo Interu šansu za Ligu šampionaFudbaleri Lacija pobedili su danas Inter na svom stadionu sa 2:0, u 36. kolu italijanske Serije A. Strelci su bili Miroslav Klose u osmom i Antonio Kandreva iz penala u 84. minutu. Inter je od 83. minuta imao igrače manje, pošto je Hejson Muriljo za tri minuta dobio dva žuta kartona, drugi jer je skrivio penal. Srpski fudbaleri Dušan Basta i Milan Biševac igrali su celu utakmicu za Lacio, Sergej Milinković-Savić je ušao u 89. minutu, dok Filip Djordjević nije bio u timu. Inter je tako ostao bez šanse da se plasira u Ligu šampiona, pošto uz utakmicu više ima sedam bodova manje od trećeplasirane Rome. Lacio je osmi na tabeli sa 51 bodom.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track