LUKAVO: Pet reči koje Ranijeri izgovori igračima Lestera pre svake utakmice
Foto: Reuters

Tajna iz svlačionice

LUKAVO: Pet reči koje Ranijeri izgovori igračima Lestera pre svake utakmice

Fudbal -

Trener Klaudio Ranijeri dosegao je status božanstva u Lesteru. Grad koji broji nešto manje od pola miliona stanovnika večeras bi mogao slaviti titulu prvaka Engleske, a najbolji fudbaler Premijer lige Rijad Marez otkrio je što najomiljeniji trener na Ostrvu kaže igračima pre svake utakmice.

"Budite pametni, vi ste lisice", otkrio je Alžirac.

Ne zvuči kao najveći motivacijski govor, ali očito je da ima efekta na igrače koji su ove sezone upisali 22 pobede, 11 remija i samo tri poraza.

Ranijeri ima opušten odnos sa igračima. Nije tiranin, više voli se zabavljati, ali postoji i ona druga strana koju javnost nikada nije imala prilike videti.

"Samo je jednom vikao na nas i to na poluvremenu utakmice sa Njukalsom", rekao je Marez.

"Međutim, on je gotovo uvek nasmejan. Na treningu nas zasmejava, ali to se promeni na dan utakmice kada stvari postanu ozbiljne. Koncentriran je na posao. Znamo mu kazati kako mu je odvezana cipela, ispričamo mu vic, ali on se ne da. Samo nam kaže - 'ajmo se fokusirati na utakmicu", dodao je.

Igrači Lestera večeras će bez trenera pratiti utakmicu Čelsija i Totenhema. Ukoliko Sparsi izgube ili remiziraju, Marez i društvo postaće prvaci Engleske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track