Najnovije vesti

DAČIĆ: Prijem Kosova u UEFA rezultat političkih pritisaka
Foto: Marina Lopičić

Politika iznad prava

DAČIĆ: Prijem Kosova u UEFA rezultat političkih pritisaka

Fudbal

Prijem Kosova u UEFA je evidentno odluka političke prirode i rezultat velikog pritiska politike, ocenio je danas šef srpske diplomatije Ivica Dačić, ponovivši istovremeno da Srbija neće priznati Kosovo.

"Prijem Kosova u UEFA samo još jedna opomena na činjenicu da živimo u svetu interesa i politike, a ne prava i pravila. I da Srbija mora da se realno i racionalno odnosi prema toj činjenici da je moguće da se u slučaju Kosova krši čak i Statut UEFA samo da bi se ostvarila obećanja sponzora kosovske nezavisnosti", navodi Dačić.

Prema njegovim rečima, na nama je da se borimo za što bolju poziciju u tom svetu, za nove i stare prijatelje, za podudarnost naših i tuđih interesa, i, u svemu tome, naravno, za konzistentnost naše politike, koja u jednoj stvari sigurno neće praviti kompromise.

"Mi sami nećemo priznati Kosovo. Sve ostalo je, kao što smo i danas videli - moguće", ističe Dačić.

"Fudbalskom savezu Srbije ostaju pravna sredstva osporavanje ove nestatutarne odluke pred sudom, ali je evidentno da je ova odluka političke prirode i rezultat velikog pritiska politike, u čemu, ipak, nisu u potpunosti uspeli, jer Kosovo od 54 članice nije priznalo samo 16 zemalja, a dobili smo 24 glasa, dok za Kosovo nije glasalo čak deset članica iz zemalja koje su priznale Kosovo", zaključio je Dačić.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...