(VIDEO) BRUKA ATLETIKA: Barsa na korak od titule, prati je samo Real
Foto: Reuters

Petarda na Nou Kampu

(VIDEO) BRUKA ATLETIKA: Barsa na korak od titule, prati je samo Real

Fudbal -

Fudbaleri Barselone došli su na korak od odbrane titule u španskoj Primeri, pošto su na svom trenu s 5:0 u 37. kolu pobedili Espanjol.

Njihov prvi pratilac do današnjih mečeva Atletiko Madrid poražen je s 1:2 od Levantea, te je tako ostao bez šanse da osvoji trofej.

Remi Atletika iskoristio je Real Madrid koji je na svom terenu s 3:2 pobedio Valensiju, pa je sada kraljevski klub, kolo pre kraja šampionata, "izbio" na drugo mesto Primere s 87 bodova, jednim manje od lidera Barselone.

Katalonci su u gradskom okršaju s Espanjolom kontrolisali meč od početka. Golove za pobedu Barselone postigli su Lionel Mesi u osmom, Luis Suares u 52. i 61, Rafinja u 74. i Nejmar u 83. minutu. Barselona će u poslednjem kolu narednog vikenda gostovati Granadi, dok će drugoplasirani Real Madrid otići na megdan Deportivu iz La Korunje.

Atletiko Madrid, finalista Lige šampiona, imao je prednost na gostovanju protiv Levantea, koji je i pre današnjih utakmica ispao iz Primere. Vođstvo ekipi Dijega Simeonea doneo je Fernando Tores golom u drugom minutu, ali je Levante preko Viktora Kasedesusa u 30. stigao do izjednačenja, a trijumf domaćinu obezbedio je Djuzepe Rosi u 90. Atletiko Madrid ima 85 bodova, a u poslednjem kolu na svom terenu će dočekati Seltu iz Viga.

Narednog vikenda biće dosta uzbudljivo i u borbi za opstanak u Primeri.

Rajo Valjekano je danas poražen s 1:2 od Real Sosijedada, pa posle 37 utakmica zauzima 19. mesto sa 35 bodova, jednim manje od Sportinga iz Hihona i Hetafea. Hetafe i Sporting su u medjusobnom okršaju odigrali nerešeno 1:1, pa su oba ekipe zadržale šanse za opstanak. Sporting će u narednom kolu dočekati Viljaereal, dok će Hetafe gostovati Betisu.

All Goals HD - Barcelona 5-0 Espanyol - 08-05-2016 by Bayeo

All Goals HD - Real Madrid 3-2 Valencia - 08-05... by Bayeo

Levante vs Atletico de Madrid 2-1 All Goals... by football-goals

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track