BLOG UŽIVO, VIDEO Federer: Važnije od poraza je to što sam bio na terenu
Foto: Fonet

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO Federer: Važnije od poraza je to što sam bio na terenu

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu

Bukvić očekuje zlato na Svetskom kupu u BudimpeštiReprezentativac Srbije u kik-boksu, član Kluba borilačkih sportova Novi Pazar Sedad Bukvić rekao je danas da veruje da će osvojiti zlatnu medalju na predstojećem Svetskom kupu u Budimpešti. "Odlično se osećam uoči izuzetno jakog takmičenja u Madjarskoj. Trenirao sam dva puta dnevno, kombinujući salu, trčanje i teretanu, a uskladio sam i ishranu. Drago mi je da sam ponovo izborio mesto u reprezentaciji i nadam se zlatu", rekao je Bukvić. On je prošle godine na Svetskom kupu u Segedinu osvojio najsjanije odličje u lou-kiku u kategoriji do 60 kilograma, a ponovo ga očekuje nastup u istoj disciplini i kategoriji. "Lepa sećanja vežu me za Svetski kup u Madjarskoj, prošle godine pobedio sam domaćeg borca Petrinu Pala i u finalu Turčina Alpera Memiša. Ove godine, ipak, biće mi najvažnije da trijumfujem na Evropskom prvenstvu u Turskoj", istakao je Bukvić. Trener Husein Dupljak izrazio je očekivanje će Bukvić uspeti da odbrani pobednički trofej na Svetskom kupu. "Odličan je borac i prilično je spreman. Nažalost, zbog obaveza u klubu neću biti s njim, ali tu su ostali treneri. Ako ih bude slušao, sigurno će dobro proći. Ne sme da srlja", upozorio je Dupljak. Ovaj trofejni stručnjak ocenio je da su Bukviću potrebni jaki mečevi da bi se što bolje pripremio za šampionat Evrope, koji će se održati u Antaliji od 22. do 29. oktobra. "Priželjkujem što jače rivale, a u Budimešti će ih sigurno biti. Na ovom takmičenju trebalo je da nastupi i Saida Bukvić, ali ona se sprema za reprezentativni meč Srbije i Rusije protiv ostatka sveta", pojasnio je Dupljak. Svetski kup održaće se od 12. do 15. maja u Budimpešti.

Orlando bez trenera, Skajls podneo ostavkuTrener Orlando Medžika Skot Skajls podneo je danas ostavku, posle samo godinu dana na čelu tog košarkaškog tima iz NBA lige."Posle dužeg razmišljanja i pažljivog razmatranja, došao sam do zaključka da ja nisam pravi trener za ovaj tim. Zato podnosim ostavku, koja stupa na snagu odmah. Shvatam da ovakva odluka izaziva mnoga nagađanja, ali je stvarnost u prvoj rečenici. Jednostavno je i istinito. Sve ostale glasine su samo nagađanje", navodi se u saopštenju Skajlsa koje je preneo klub.Ova odluka iznenadila je i igrače i upravu, koja je saopštila da se odmah bacila u potragu za novim trenerom. Stajls nije uspeo da dovede Orlando do plej-ofa ove sezone, koju je ekipa završila sa učinkom od 35 pobeda i 47 poraza. To je, međutim, napredak u odnosu na prošlu sezonu, kada je ekipa ostvarila 25 pobeda.Orlando je sezonu počeo sa 19 pobeda i 13 poraza, ali je u ovoj godini tim pretrpeo 34 poraza u poslednjih 50 utakmica.Skajls je bio i igrač u Orlandu, a pre tima sa Floride vodio je i Feniks, Čikago i Milvoki.U NBA su bez trenera trenutno i Njujork, Indijana i Memfis.

Bojić: Osećam se dobro posle operacijeFudbaler Čukaričkog Petar Bojić rekao je danas da se oseća dobro posle operacije prednjih ukrštneih ligamenata i dodao da mu je želja što brže da se oporavi i vrati treninzima."Osećam se dobro. Koliko su mi rekli operacija je prošla kako treba. Zovu ;me saigrači i pitaju šta radim i kako sam. ;Znam šta me čeka u narednim mesecima i pokušaću da se opravim što pre. Spreman sam za svaku vrstu napora", rekao je Bojić za klupski sajt.Jedan od standardnih prvotimaca Čukaričkog imao je u Rimu ;operaciju prednjih ukrštenih ligamenata. ;Hirušku intervenciju na klinici "Vila Stjuart" (Villa Stuart) obavio je profesor Paolo ;Mariani.Na toj klinici operisali su se Frančesko Toti, Mirko Vučinić, Valeri Božinov i još mnogi ;drugi fudbaleri.Bojiću društvo u Rimu, gde će biti obavljen prvi deo rehabilitacije, prave njegova devojka i fizioterapeut Srećko Mihailović. Povratak u Beograd je predviđen je za 27. maj.Bojića se povredio u jednom duelu s fudbalerom Partizana Nikolom Milenkovićem u ;utakmici 32. kola Super lige.

22:55 - Konkakaf dobio trećeg predsednika za godinu danaFudbalska konfederacija Kariba, srednje i severne Amerike (Konkakaf) dobila je trećeg predsednika u godinu dana, a od danas će je voditi Viktor Montaglijani. Glavni zadatak Montaglijanija, koji je predsednik Fudbalskog saveza Kanade, biće da oporavi Konkakaf posle godina koje su obeležili skandali o korupciji. Montaglijani je u trci za predsednika pobedio prvog čoveka žalbene komisije FIFA Lerija Masendena.

22:40 - Velens pobednik šeste etape Đjira, Dumolan i dalje liderBelgijski biciklista Tim Velens pobednik je prve brdske etape na ovogodišnjem Djiro d'Italija, dok je Holandjanin Tom Dumolan zadržao lidersko mesto u generalnom plasmanu. Velens je šestu etapu dugu 156,9 kilometara od Ponetea do Rokarasa prešao za četiri sata, 40 minuta i pet sekundi. Holandjanin se pred poslednji uspon sam dao u beg, te je tako stekao prednost i ostavrio drugu uzastopnu pobedu za Loto Sudal tim posle jučerašnjeg trijumfa Andrea Grejpela u sprintu. Velens je pobedu proslavio podizanjem bicikla iznad glave po prolasku kroz cilj. To je bila njegova prva pobeda na Djiru, a ukupno sedma u karijeri. On je ranije ove godine trijumfovao na jednoj etapi biciklističke trke Pariz - Nica. Dumolan, vozač Džajnt-Alpecim tima, današnju etapu završio je na četvrtom mestu sa minut i 22 sekunde zaostatka, dok je njegov prvi pratilac u generalnom plasmanu Danac Jakob Fuglsang bio drugi sa minut i 19 sekundi zaostatka za pobednikom etape. Dumolan u generalnom plasmanu ima 26 sekundi prednosti u odnosnu na Fuglsanga, dok je na trećem mestu biciklista Katuše, Rus Ilnur Zakarin sa 28 sekundi zaostatka. Sedma etapa Djira voziće se sutra od Sulmone do Folinja, a dugačka je 211 kilometara.

22:19 - Ruski uzbunjivač: državni doping program doneo medaljeTokom Olimpijskih igara u Sočiju desetine ruskih sportista bilo je dopingovano, među kojima je i 15 osvajača medalja, a oni su bili deo državnog doping programa, rekao je tadašnji direktor nacionalne antidoping laboratorije Grigorij Rodčenkov.On je u ispovesti za Njujork tajms kazao da je program godinama detaljno pripreman i da je njegov cilj bila dominacija na igrama. On je kazao da je razvio koktel od tri zabranjene supstance koji je mešao sa alkoholnim pićima i davao ruskim sportistima, čime je ostvarena jedna od najsloženijih doping prevara u istoriji sporta.Svetska antidoping agencija (WADA) u novembru prošle godine je suspendovala rusku laboratoriju i zatražila je doživotnu suspenziju za Rodčenkova. On trenutno živi na tajnoj lokaciji u Los Anđelesu i ima status uzbunjivača, zbog čega strahuje za ličnu bezbednost.Sporni uzorci urina zamenjivani su čistima, koji su sakupljeni mesecima pre toga, a uzorci su zamenjivani kroz rupu u zidu laboratorije, što se radilo noću, rekao je Rodčenkov.â Bili smo potpuno opremljeni, imali smo znanje i iskustvo i bili smo savršeno pripremljeni za Soči, kao nikad pre. Sve je radilo kao švajcarski sat. Ljudi su proslavljali olimpijske pobednike, ali smo mi sedeli i zamenjivali njihov urin kao ludiâ ť, objasnio je nekadašnji šef laboratorije.On je naveo da su ruski funkcioneri umešani u zaveru pronašli način da pristupe posudama za čuvanje urina, koje su navodno bile otporne na manipulaciju.Rodčenkov je detalje izneo tokom trodnevnih intervjua koje je organizovao američki režiser Brajan Fogel, koji trenutno radi na dokumentarnom filmu o ovome. Ruski uzbunjivač je novinarima dao mejlove u kojima se priča o detaljima doping zavere, kao i spisak sportista koje im je prosledilo rusko ministarstvo sporta pre Igara 2014. godine.Ruski ministar sporta Vitalij Mutko rekao je Tajmsu da su ovi navodi â nastavak informatičkih napada na ruski sportâ ť.Rodčenkov je rekao da su njegova â velika dostignućaâ ť proizvod decenijske strategije Rusije u međunarodnom sportu. WADA je prošle godine označila Rodčenka kao dela zavere državnog doping programa Rusije i navela je da je iznuđivao novac od sportista, što je on negirao.WADA je tada navela da je on prikrivao pozitivne doping testove i da je uništio stotine uzoraka urina.Rodčenkov je tada podneo ostavku i emigrirao je u Los Anđeles. Dvojica njegovih bliskih kolega neočekivano je umrlo u februaru u Rusiji.Tajms je preneo neke akcije koje su detaljno opisane, i naglasio je da nije uspeo da dobije nezavisnu potvrdu ovih navoda.Rusija je u Sočiju osvojila 33 medalje, od čega 13 zlatnih. Na igrama pre tih osvojila je 15 medalja, od čega tri zlatne.

21:46 - FMP nadigrao TamišKošarkaši FMP-a iz Železnika pobedili su danas u Pančevu Tamiš sa 80:65 (22:10, 11:27, 30:13, 17:15) u drugom kolu Grupe A Super lige Srbije.Ekipa iz Železnika čvrstom odbranom i organizovanim napadom je u prvoj četvrtini stekla 12 poena prednosti, ali su se u drugoj deonici uloge zamneile, pa je Tamiš na poluvreme otišao s četiri poena prednosti (37:33).Ekipa Slobodana Klipe je u drugom poluvremenu zaigrala kvalitetnije, pa je posle treće deonice, koji je FMP dobio sa 30:13) pitanje pobednika pratkično rešeno.Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Ognjen Dobrić sa 14 poena, dok je Filip Čović postigao 13, uz sedam asistencija i četiri skoka.Ekipu Tamiša predvodio je Ivan Smiljanić sa 16 poena. On je bio jedini košarkaš s dvocifrenim učinkom u svom timu.Nešto ranije večeras Crvena zvezda je sa 102:67 pobedila Metalac, pa tako FMP i crveno-beli imaju maksimalan učinak u Grupi A posle dve utakmice, dok Tamiš i ekipa iz Valjeva imaju po dva poraza.U trećem kolu FMP će dočekati Zvezdu, dok će Metalac ugostiti Tamiš.

21:20 - Troicki i Kolšajber u četvrtfinalu turnira u RimuSrpski teniser Viktor Troicki i njegov partner u dublu Filip Kolšajber plasirali su se u četvrtfinale turnira masters serije u Rimu, pošto su danas u drugom kolu pobedili hrvatsko-brazilsku kombinaciju Ivan Dodig/Marselo Melo sa 3:6, 7:6, 14:12. Troicki i Kolšajber su taj-brejk drugog seta, u kom su imali brejk zaostatka, dobili sa 7:3, pa je meč odlučen u produženom taj-brejku.Dodig i Melo su u produženom taj-brejku vodili sa 9:7 i 10:9, ali nisu uspeli da iskoriste meč lopte i izbore plasman u četvrtfinale.Troicki i Kolšajber će se u četvrtfinalu turnira u Rimu sastati sa indijsko-rumunskim dublom Rohanom Bopanom i Florijanom Mergeom.Ukupni nagradni fond turnira masters serije u Rimu je 3,748,925 evra.

20:53 - WADA suspendovala KenijuSvetska antidoping agencija (WADA) saopštila je danas da Kenijska antidoping agencija ne radi u skladu sa postavljenim standardima i da je suspendovana, što je dovelo u opasnost nastup sportista iz atletske velesile na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.Ovaj potez WADA usledio je manje od mesec dana pošto je predsednik Kenije potpisao zakon kojim se doping kriminalizuje. Očekuje se da će novi zakon vratiti antidoping agenciju u svetske standarde.Predsednik komisije WADA za standarde, Rene Bušar rekao je da novi zakon ne ispunjava sve zahteve svetske agencije i preporučio je da se kenijska organizacija suspenduje.WADA je u novembru donela sličnu presudu protiv Ruske antidoping agencije. Kao i u slučaju ruske reprezentacije, konačnu reč o učešću na takmičenjima, uključujući i OI, ima Međunarodna atletska federacija (IAAF).Izvršni direktor Instituta nacionalnih antidoping agencija Džozef de Pensijer ocenio je da suspenzija kenijske agencije "obećava"."Kenija je zemlja koja stalno ima vrlo dobre rezultate iako nema kompetentni antidoping program. Posledica suspenzije je da se zemlja ne može takmičiti, a to će doneti promene", rekao je on.Kenija je bila toliko dominantna u dugoprugaškim disciplinama da je na svetskom prvenstvu prošle godine podelila prvo mesto sa Jamajkom po broju osvojenih zlatnih medalja, pošto su obe reprezentacije osvojile sedam zlata.Posle Olimpijskih igara u Londonu, 40 kenijskih atletičara bilo je pozitivno na doping, a najviše od njih testirano je van zemlje.

20:19 - Nenad Popović izabran za počasnog predsednika Gimnastičkog savezaPrivrednik i predsednik Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović izabran je danas za počasnog predsednika Gimnastičkog saveza Srbije.On je danas na redovnoj Skupštini u Beogradu dobio jednoglasnu podršku.Popović je na Skupštini GŠ rekao da ima želju da pomogne u afirmaciji i razvoju gimnastike u Srbiji, ali i uspostavljanju saradnje GŠ sa Gimnastičkom federacijom Rusije.Popović je dodao da mu je želja unapređenje infrastrukture gimnastičkih klubova u Srbiji.Na skupštini GŠ dodeljena su i priznanja najboljim gimnastičarima, pa je tako u kod muškara priznanje u sportskoj gimnastici dobio Bojan Dejanović i njegov trener Vladimir Drakulić. Za najperspektivnijeg gimnastičara izabran je Petar Vefić.Kod žena najuspešnjija sportska gimnastičarka je Aleksandra Rajčić, dok je Anđela Đurđević proglašena za najperspektivniju.Najbolji klub u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici je Sokolsko društvo Vojvodina iz Novog Sada. ; Najperspektivnija takmičarka u ritmičkoj gimnastici je Tamara Baltić i GK Tim, a najbolji klub u ritmičkoj gimnastici je Sportski klub Ritam iz Beograda.

20:02 - Federer: Važnije od poraza je to što sam bio na terenuŠvajcarski teniser Rodžer Federer rekao je da nije zabrinut zbog današnjeg poraza od Dominika Tima iz Austrije i eliminacije sa turnira masters serije u Rimu."Nije bitno kako sam igrao danas. Bilo je bitno da nisam pogoršao povredu i što sam uopšte izašao na teniski teren, ali i to što sam pokušao ono što sam mogao s onim što sam imao", rekao je Federer.Austrijski teniser Dominik Tim plasirao se u četvrtfinale mastersa u Rimu, pošto je danas u trećem kolu eliminisao Švajcarca Rodžera Federera.Tim je posle sat i 20 minuta igre slavio protiv drugog tenisera sveta u dva seta - 7:6, 6:4. Federer je prošle nedelje odustao od turnira masters serije u Madridu zbog povrede leđa. On je rekao da mu je drago što je ove nedelje odigrao dva meča u Rimu, iako i dalje ima problema s leđima."Znao sam da nisam dovoljno spreman za bilo kakav dobar rezultat ovde u Rimu", rekao je Federer i dodao da mu je od rezultata u Rimu bitnije kako će igrati u narednim mesecima. Do drugog gren slema u sezoni, Otvorenog prvenstva Francuske, ostalo je još 10 dana, a Federer do tada mora da pronađe način da se nosi s bolom u leđima."Vreme do Pariza i Rolan Garosa počinje da otkucava. Način na koji sada igram nikada neće biti dovoljno dobar za dobre rezultate u Parizu... Ipak, imam dosta samopouzdanja i verujem da ću na neki način biti na dobrom nivou tokom Rolan Garosa", kazao je Federer.

19:22 - Finale Lige šampiona biće prenošeno na JutjubuFinale fudbalske Lige šampiona izmedju Atletika i Real Madrida prenosiće se direktno na sajtu Jutjub (Youtube), a besplatno gledanje utakmice biće moguće u Velikoj Britaniji. Kako je saopštila Evropska fudbalska unija (UEFA), gledanje na Jutjubu biće moguće i u Španiji, ali će se plaćati vlasniku prava za to takmičenje, televiziji "BeIn". Finale Lige šampiona igraće se 28. maja u Milanu.

18:44 - Zimonjić i Peja završili učešće u RimuSrpski teniser Nenad Zimonjić i njegov partner u dublu Aleksander Peja iz Austrije eliminisani su danas sa turnira masters serije u Rimu, pošto su u drugom kolu poraženi od francuskih igrača Žilijena Benetoa i Eduarda Rožera-Vaselana. Beneto i Rožer-Vaselan su do pobede od 6:4, 1:6 i 10:8 došli posle 80 minuta igre. Francuski teniseri će se u četvrtfinalu turnira u Rimu sastati sa poljsko-austrijskom kombinacijom Marcin Matkovski/Oliver Marah. Ukupni nagradni fond turnira masters serije u Rimu je 3,748,925 evra.

18:16 - Sami Hipija napustio Cirih posle pada na poslednje mesto u ligiNekadašnji reprezentativac Finske Sami Hipija napustio je danas mesto trenera švajcarskog Ciriha, dan nakon što je klub pao na poslednje mesto na prvenstvenoj tabeli. Cirih je u sredu na svom stadionu sa 4:0 izgubio od Lugana, što je četvrti uzastopni poraz, i taj klub je posle 33 kola poslednji na tabeli sa 30 bodova. Klub je saopštio da žali zbog trenutnog stanja i da je rastanak sa Hipijom u najboljem interesu. Hipija je otišao uprkos tome što je uvek Cirih u finale švajcarskog Kupa, gde će se ta ekipa 29. maja sastati sa Luganom. Ovaj nekadašnji fudbaler Liverpula je u avgustu postao trener Ciriha, nakon što je klub eliminisan u kvalifikacijama za Ligu Evropa. Hipija je trenersku karijeru počeo u nemačkom Bajer Leverkuzenu, u kome je i završio igračku karijeru.

17:46 - Osman Dembele u Borusiji DortmundFrancuski fudbaler Osman Dembele novi je fudbaler Borusije Dortmund, saopštio je danas taj nemački klub. Dembele je potpisao petogodišnji ugovor, a u Borusiju će preći iz francuskog Rena. Ovaj 18-godišnjak je bio jedan od najtraženijih evropskih fudbalera. Za njega su bili zainteresovani mnogi klubovi, poput Barselone i Bajern Minhena. Sportski direktor Borusije Mihael Cork rekao je da je Dembele "brz i opasan" fudbaler. Dembele je ove sezone za Ren postigao 12 golova, a zvaničnik francuskog kluba Mikael Silvestre uporedio ga je sa Kristijanom Ronaldom.

17:20 - Francuska bez povredjenog Debišija na Evropskom prvenstvuFudbaler Bordoa Matje Debiši zbog povrede neće moći da igra za Francusku na Evropskom prvenstvu, saopšteno je danas iz kluba za koji nastupa. Trener Bordoa Ulrih Rame rekao je da je Debiši sam povredio desnu butinu na utakmici protiv Pari Sen Žermena u sredu i da će odsustvovati nekoliko nedelja. Upitan da li će propustiti EP, Ulrih je kazao "nažalost". "To je bilo loše veče za sve nas", kazao je Ulrih. Bordo i PSŽ su igrali nerešeno 1:1 Debiši, koji je u Bordou na pozajmici iz engleskog Arsenala, odigrao je 27 utakmica za reprezentaciju Francuske.

17:10 - Everton otpustio MartinesaFudbalski klub Everton otpustio je danas trenera Roberta Martinesa, preneli su britanski mediji. Kako piše Bi-Bi-Si (BBC), očekuje se da će Everton uskoro izdati i zvanično saopštenje. Everton je u poslednjih 10 utakmica pobedio samo jednom, pa su se i navijači u poslednjih nekoliko nedelja okrenuli protiv Martinesa. Za večeras je zakazana godišnja ceremonija dodela nagrada, a pristalice Evertona su ranije najavile protest protiv Martinesa. Posle sinoćnjeg poraza od Sanderlenda uprava kluba je odlučila da deluje, piše portal Liverpul Eho, tako da je uparvo taj meč bio i poslednji meč Martinesa na klupi Evertona. Španski trener je u Everton došao 2013. godine iz Vigana, kada je na klupi zamenio Dejvida Mojsa, a ugovor s Evertonom mu je važio do 2019. godine. Martines je trenersku karijeru počeo u Svonsiju, pre nego što je 2009. godine prešao u Vigan. Britanski mediji poslednjih nekoliko dana spekulišu i da će holandjanin Frank de Bur preuzeti Everton. Te spekulacije od danas su pojačane, pošto je De Bur napustio Ajaks. Pored De Bura, kao zamene za Martinesa pominju se još i Ronald Kuman i Manuel Pelegrini. Everton je, kolo pre kraja šampionata, na 12. mestu na tabeli sa 44 boda. Sezonu 2015/16. Everton završava na svom terenu protiv Noriča.

16:30 - Bešiktaš želi Robena, Toresa i FalkaaTurski fudbalski gigant Bešiktaš sprema ambiciozne planove za leto pošto želi da dovede fudbalera Bajerna Arjena Robena, Fernanda Toresa iz Atletiko Madrida i Radamela Falkaa iz Monaka, prenosi Fanatik. Istanbulski "orlovi" nalaze se pred titulom prvaka Turske jer im je u poslednja dva kola dovoljan bod, posle čega će početi da prave respektabilan tim i za Ligu šampiona. Čelnik kluba Erdal Torunogulari je već započeo pregovore u Amsterdamu sa ocem Robena, dok će znatno lakši posao završiti transfer Toresa jer mu na kraju sezone ističe ugovor sa Milanom, čiji je zavnično član. Bešiktaš ne bi imao problem ni da obezbedi visoka primanja Falkaa, čiji odlazak se očekuje iz Monaka. Član tima iz Istanbula je i srpski fudbaler Duško Tošić.

15:49 - Kadeti Srbije porazom od Holandije završili EPKadetska fudbalska reprezentacija Srbije završila je učešće na Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu, posle poraza od Holandije 2:0 u trećem kolu D grupe. Holanđani su slavili autogolom Marka Ilića u 72. i pogotkom Dilana Ventea u 81. minutu, čime su obezbedili prolaz u četvrtfinale sa drugog mesta grupe. Pored Holandije, među osam najboljih u Evropi plasirala se i Španija jer je bila bolja od Italije - 4:2. Izabranici Ilije Stolice takmičenje su završili sa dva poraza od Italije (1:0) i Holandije, uz remi sa Španijom (1:1).

15:16 - Dominik Tim izbacio FedereraAustrijski teniser Dominik Tim plasirao se u četvrtfinale mastersa u Rimu, pošto je danas u trećem kolu eliminisao Švajcarca Rodžera Federera. Tim je, posle sat i 20 minuta igre, slavio protiv drugog tenisera sveta u dva seta - 7:6, 6:4. Federer je prvi napravio brejk u današnjem meču, u petom gemu prvog seta, ali je Austrijanac već u narednom uzvratio istom merom i izjednačio na 3:3. Taj deo igre je rešen u taj-brejku, u kome je Tim napravio dva mini brejka. U drugom setu, 15. teniser sveta je oduzeo servis Federeru u petom gemu i tu prednost je sačuvao do kraja. Tim će u četvrfinalu turnira u Rimu igrati protiv boljeg iz meča Rišar Gaske - Kei Nišikori.

14:50 - Felisijano Lopes odustao od Igara u RijuŠpanski teniser Felisijano Lopes saopštio je danas da neće nastupiti na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Lopes, trenutno 23. teniser sveta, na svom tviter nalogu je napisao da je odlučio da se fokusira na turnire tokom leta u SAD. "Ovo je bila teška odluka. Nadam se da će ostali španski teniseri imati priliku da uživaju u nezaboravnom iskustvu kao što su Olimpijske igre", naveo je Lopes koji je učestvovao na igrama u Atini i Londonu. Kada je reč o tenisu, glavni adut Španije na Igrama u Riju svakako će biti Rafael Nadal. On je 2008. godine osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Pekingu. Nadal će nositi zastavu Španije na ceremoniji otvaranja Igara 5. avgusta na stadionu Marakana.

14:20 - Maskerano: Prvo da pobedimo sebe, pa tek onda GranaduFudbaler Barselone Havijer Maskerano rekao je danas da Katalonci nemaju pravo na grešku u poslednjem kolu Primere protiv Granade i da će za tri boda vrednih odbrane titule morati prvo da pobede sebe, pa tek onda rivala. Barselona uoči poslednjeg kola ima 88 bodova, bod više od Real Madrida i ukoliko trijumfuje šampionski trofej ostaće na Kamp nou. Istovremeno, Real će gostovati Deportivu u la Korunju, ići na pobedu i čekati kiks Barselone. "Složni smo i znamo da sve zavisi od nas. To će biti teška utakmica, slična onima koje smo igrali proteklih nedelja. Nema prostora za greške i to znači da ćemo izaći na teren i odigrati što bolje. Igramo protiv tima koji je "opušten", a to nekad može da bude veoma opasno", rekao je 31-godišnji defanzivac za ESPN. Utakmice između Granade i Barselone, odnosno Deportiva i Reala igraju su u subotu od 17 sati.

13:59 - Belgija sa 11 igrača iz Premijera, bez Miraljasa i ČadlijaSelektor fudbalske reprezentacije Belgije Mark Vilmots izabrao je danas 24 igrača za EURO u Francuskoj, na kojem očekivano nema povređenog kapitena Vensana Kompanija, ali iznenađenje je izostanak, do sada standardnih, Kevina Miraljasa i Nasera Čadlija. Napadaci Evertona i TOtenhema ostali su na rezervnom spisku od sedam imena. Golmani: Tibo Kurtoa (Čelsi), Žan-Fransoa Žile (Mehelen), Simon Minjole (Liverpul). Odbrana: Tobi Aldevireld (Totenhem), Derik Bojata (Seltik), Džejson Denajer (Galatasaraj), Džordan Lukaku (Ostende), Bjorn Engels (Klub Briž), Nikolas Lombarts (Zenit), Tomas Mener (Klub Briž), Tomas Vermalen (Barselona), Jan Vertongen (Totenhem). Sredina: Musa Dembele (Totenhem), Maruan Felaini (Mančester Junajted), Rađa Naingolan (Roma), Aksel Vicel (Zenit). Napad: Miši Batšuaji (Marsej), Kristijan Benteke (Liverpul), Janik Fereira Karasko (Atletiko Madrid), Kevin De Brujne (Mančester Siti), Eden Azar (Čelsi), Romelu Lukaku (Everton), Dris Mertens (Napoli), Divok Origi (Liverpul). Belgija će na Evropskom prvenstvu igrati u E grupi sa Italijom, Švedskom i Republikom Irskom.

13:31 - Srbija sa sedam plivača na EP, Stjepanović brani dva zlataReprezentaciju Srbije u plivanju na Evropskom prvenstvu u Londonu predstavljaće sedam plivača na čelu sa Velimirom Stjepanovićem, koji će braniti dve zlatne medalje sa prethodnog šampionata u Berlinu. Pored Stjepanovića, koji će se takmičiti na 100, 200 i 400 metara kraul, u srpskom timu biće Čaba Silađi (50, 100m prsno), Ivan Lenđer (50, 100 delfin), Vuk Čelić (400, 800, 1500m kraul), Stefan Šorak (200, 400m kraul), Uroš Nikolić (100, 200m kraul) i Andrej Barna (50,100 kraul). Prvenstvo Evrope u sinhronom plivanju, skokovima u vodu i plivanju svečano je počelo 8. maja i trajaće do 22. maja.

13:03 - De Kolo MVP, Teodosić uvršten u najbolju petorku EvroligeKošarkaš moskovskog CSKA Nando De Kolo proglašen je za najkorisnijeg igrača (MVP) Evrolige u sezoni 2015/16, saopšteno je na današnjoj ceremoniji u Berlinu. De Kolo, koji je ove sezone i najbolji strelac Evrolige, odnosno osvajač trofeja "Alfonso Ford", prosečno je beležio 18,9 poena i 4,9 asistencija. Francuski plejker je takođe uvršten i u idealnu petorku zajedno sa srpskim reprezentativcem Milošem Teodosićem (CSKA), Malkom Dilejnijem (Lokomotiva Kubanj), Janom Veselijem (Fenerbahče) i Janisom Burusisem (Laboral Kuča). Na danšnjoj ceremoniji uručena je i nagrada "Zvezda u usponu", koju je osvojio Aleks Abrines (Barselona), dok je trofej namenjen najboljem defanzivcu poneo Kajl Hajns iz moskovskog CSKA.

12:37 - Marej: Razmotriću mogućnost da ponovo radim s LendlomBritanski teniser Endi Marej rekao je danas da će razmotriti mogućnost da za trenera ponovo angažuje Ivana Lendla. Marej je ranije ove nedelje završio saradnju s Francuskinjom Ameli Morezmo koja je u prethodne dve godine bila njegov trener. Treći teniser sveta je pre Morezmo saradjivao sa Lendlom i u tom periodu je osvojio dve grend slem titule. "Sigurno ću razmotriti mogućnost da ponovo radim s Lendlom. Imao sam fantastične rezultate dok sam radio s njim. Mislim da smo oboje uživali", rekao je Marej za Bi-Bi-Si (BBC). "Moraćemo da sačekamo i da vidimo šta će se desiti, ali uopšte nisam protiv te ideje", dodao je Marej.

11:57 - Mulaomerović selektor Bosne i HercegovineTrener zagrebačke Cibone Damir Mulaomerović imenovan je za novog selektora selekcije Bosne i Hercegovine. Mulaomerović, koji je rođen u Tuzli, na klupi BiH nasledio je crnogorskog stručnjaka Duška Ivanovića i predvodiće ekipu u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope 2017. godine. Mulaomerović, koji je kao igrac nastupao za Hrvatsku, dobio je poverenje Upravnog odbora KSBiH ispred Dragana Bajića iz Igokee. Mulaomerović iza sebe ima uspešnu igračku karijeru, između ostalih igrao je za Cibonu, Efes, Fortitudo iz Bolonje, madridski Real, Olimpijakos i Panatinaikos, sa kojim je 2002. godine osvojio Evroligu.

11:22 - Jevrosimović podneo ostavku i najavio ponovnu kandidaturuPredsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović podneo je ostavku na tu funkciju, ali je i najavio da će biti kandidat za prvog čoveka Saveza na Izbornoj skupštini zakazanoj za 28. maj, saopštio je danas ASS. "Na početku svog mandata moj cilj bila je izgradnja atletske dvorane u Beogradu. Nakon što smo u tome uspeli, ja se godinu dana pre isteka mandata povlačim. Podnosim ostavku i kandidujem se opet za isto mesto u periodu od 2016. do 2020. godine. Svoje nove aktivnosti i planove za taj period predložiću na izbornoj skupštini", rekao je Jevrosimović na sednici Upravnog odbora ASS, koja je održana juče. Upravni odbor usvojio je ostavku Veselinovića, ali i podržao njegovu kandidaturu za novi mandat. Skupština Atletskog saveza Srbije zakazana je za 28. maj, kada će se birati novi predsednik, generalni sekretar, upravni i nadzorni odbor. Veselin Jevrosimović je na čelu ASS od 2009. godine, a redovna Izborna skupština trebalo je da se održi naredne godine kada će se u Beogradu održati dvoransko Evropsko prvenstvo.

10:43 - Hidink: Terijeva budućnost još nejasnaMenadžer Čelsija Gus Hidink rekao je da je još uvek veoma teško proceniti da li će DŽon Teri ostati u klubu i istakao da se nada pravom rešenju za obe strane. Teri je tokom čitave karijere nosio dres Čelsija, ugovor sa londonskim klubom mu ističe na kraju sezone i još mu nije ponuđen novi. Ipak, legendarni kapiten "plavaca" je prethodnih dana otvoreno govorio da želi da ostane u klubu još par sezona. "Veoma je teško predvideti u kom smeru se ide po pitanju dogovora. Videćemo šta će se desiti u narednim danima. Naravno da je Teri svakim danom u kontaktu sa nama. On je igrač koji je napravio sjajnu karijeru u Čelsiju i navijači ga veoma cene. Razgovaraćemo ozbiljno i nadamo se da će obe strane postupiti mudro i uraditi ono što je najbolje za sve", rekao je Hidink za Skaj Sport. Naviojaci Celsija žele da Teri ostane, što su jasno pokazali transparentom podrške na sinoćem meču protiv Liverpula na Enfildu. Teri je za Čelsi debitovao 28. oktobra 1998. godine u utakmici Liga Kupa protiv Aston Vile i do sada je zabeležio 703 nastupa i postigao 66 golova. Sa Čelsijem je osvojio četiri titule Premijer lige, pet FA Kupova, tri Liga Kupa, dva Komjuniti Šilda, Ligu šampiona i Evropa Ligu.

10:04 - De Bur napustio Ajaks, ide u Everton?Holandski fudbalski trener Frank de Bur napustio je Ajaks posle tragično izgubljene titule prvaka u poslednjem kolu. De Bur je podneo ostavku godinu dana pre isteka ugovora i to obrazložio tvrdnjom da želi nove izazove u karijeri, nakon što ga Everton želi na klupi svog tima. On je ranije istakao da bi voleo da se oproba u Premijer ligi i da mu imponuje ponuda kluba iz Liverpula. Ajaks je minulog vikenda u poslednjem kolu holandskog šampiona ispustio titulu posle remija u gostima sa De Grafšapom (1:1), što je iskoristio PSV iz Ajndovena i trijumfom nad Cvoleom (3:1) došao do 23. šampionskog naslova.

09:21 - Golden stejt u finalu Zapada, Toronto na korak od finala IstokaKošarkaši Golden stejta plasirali su se drugu godinu za redom u finale Zapadne konferencije NBA lige, pošto su u noći izmedju srede i četvrtka pobedili Portland sa 125:121 u petoj utakmici polufinala.

Golden stejt će u finalu Zapada igrati protiv boljeg iz duala Oklahome i San Antonija. U toj seriji Oklahoma vodi sa 3:2. Klej Tompson je bio najefikasniji u redovima Voriorsa sa 33 poena, što je četvrti put u ovom plej-ofu da je postigao više od 30 poena. Stef Kari se vratio u startnu petorku, a samo dan pošto je izabran za najkorisnijeg igrača lige ubacio je 29 poena, uključujući i odlučujuću trojku 24,9 sekundi pre kraja meča, a uz to je zabeležio i 11 asistencija. U ekipi Portlanda Demijan Lilard je postigao 28 poena, dok je Si Džej Mekolum dodao poen manje.

Košarkaši Toronta su na korak od finala Istočne konferencije, pošto su na svom terenu slavili protiv Majamija sa 99:91 i tako poveli sa 3:2 u polufinalnoj seriji.

Prošli meč su odigrali loše, ali su ovog puta Demar Derozan i Kajl Lauri vodili Reptorse do pobede. Derozan je postigao 34, a Lauri 25 poena. "Verujemo u te momke, nose nas celu sezonu. Ni u jednom trenutku nismo posumnjali u njihovu sposobnost da pogode", rekao je trener Reptorsa Dvejn Kejsi posle meča. Dvejn Vejd je u poraženom timu bio najbolji sa 20 poena, Goran Dragić i Džoš Ričardson su ubacili po 13, a Džo Džonson 11 poena. Toronto je u prvom poluvremenu vodio sa 20 poena razlike, a na početku poslednje četvrtine sa 13, pre nego što je Majami na dva minuta pre kraja meča smanjio na samo poen zaostatka (88:87). Medjutim, poenima Derozana sa slobodnih bacanja i trojkom Laurija Toronto je sačuvao prednost i poveo sa 3:2. Šesta utakmica na programu je u noći izmedju petka i subote.

08:43 - Sanderlend ostaje u ligi, ispali Njukasl i NoričFudbaleri Sanderlenda izborili su opstanak u Premijer ligi, pošto su večeras u zaostalom meču savladali Everton sa 3:0 (2:0). Dvostruki strelac bio je Lamina Kone, u 42. i 55, a prvi gol na meču postigao je Patrik Van Anholt u 38. minutu. Premijer ligu definitivno napuštaju Aston Vila, Njukasl i Norič, uprkos večerašnjem trijumfu protiv Votforda sa 4:2. U preostalom zaostalom meču, Liverpul i Čelsi su na Enfildu remizirali 1:1. Gosti su poveli golom Edena Azara u 32, a izjednačio je Kristijan Benteke u 92. minutu.

08:21 - Partizan bolji od Mege, Konstantin od BorcaKošarkaši Partizana ostvarili su večeras drugu pobedu u Super ligi Srbije, pošto su na gostovanju u Sremskoj Mitrovici u drugom kolu savladali Mega Leks sa 85:81 (21:24, 30:18, 16:14, 18:25). Partizan su do pobede predvodili Čedomir Vitkovac, Novica Veličković i Kevin Džouns sa po 15 poena, dok je tri poena manje postigao Aleksandar Cvetković. U ekipi Mege, koja je jako loše odigrala drugu četvrtinu, najefikasniji je bio Danilo Nikolić sa 14 poena, Nikola Ivanović dodao je 11, a po 10 su postigli rade Zagorac i Ivica Zubac. Košarkaši Konstantina pobedili su u Nišu čačanski Borac sa 89:75. Najistaknutiji u pobedničkom timu bio je Vladimir Djordjević sa 16 poena, a dva manje postigao je Milan Milovanović. Borac je pretrpeo drugi poraz u Super ligi, a najefikasniji na utakmici protiv Konstantina bio je Aleksa Avramović sa 16 poena.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track