(VIDEO) 13. NOĆ MUZEJA: Delije, dođite da vidite sve Zvezdine trofeje
Foto: Fonet

Otvara se trofejna sala

(VIDEO) 13. NOĆ MUZEJA: Delije, dođite da vidite sve Zvezdine trofeje

Fudbal -

Ako ste se pitali šta je to što spaja sportske stadione i muzeje, daćemo vam odgovor!

Na 13. Noć muzeja ove subote, 21. maja od 17h do jedan posle ponoći, svi posetioci moći će da otkrivaju neobične i retke postavke zajedno sa našim istaknutim sportistima, piscima, glumcima, muzičarima.

Legenda FK Crvena Zvezda Stevan Dika Stojanović i mladi fudbaleri Partizana, Dušan Vlahović i Nemanja Mihajlović pozivaju vas na svojevrsno druženje u Noći muzeja.

Legendarni kapiten i golman zlatne generacije Crvene Zvezde iz Barija, Stevan Dika Stojanović, pozvao je sve ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svetu na veliko slavlje u Noći muzeja.

"Noć muzeja je 21. maja tako da ovom prilikom pozivam sve zainteresovane da dođu na stadion Crvene Zvezde i posete Muzej Crvene zvezde. Isto tako, ove godine slavimo 70 godina od osvajanja titule", poručuje popularni Dika.

Od osvajanja prve Zvezdine titule prošlo je 70 godina. U čast ovog velikog jubileja, u Muzeju FK Crvena Zvezda moći ćete da vidite izložene pehare osvojene daleke 1946. godine, a imaćete i priliku da uvidite koliko je fudbalerima u tom periodu bilo teško da ostvare tako značajan uspeh.

Prisustvujte i promociji knjige "Fudbal u Beogradu za vreme Drugog svetskog rata", autora Branislava Jocića. Takmičenja koja su se tada odigravala odolevala su surovosti ratnog vremena, a sam autor latio se pisanja da bi javnosti dočarao ono što niko dosad nije objavio! Od pojave prve fudbalske lopte u Srbiji, pa sve do savezničkog bombardovanja 1944. godine, uđite duboko u detalje igranja fudbala na našim prostorima.

Druženje sa autorom knjige "Fudbal u Beogradu za vreme Drugog svetskog rata", Branislavem Jocićem od 18 do 20 časova.

Noć muzeja, koja se održava pod pokroviteljstvom Delegacije Evropske unije u Srbiji, predstavlja jedinstven kulturni spektakl u više od 120 gradova širom sveta, među kojima je od 2005. godine i Beograd.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track