STIŽU POJAČANJA: Luković i Đurđević pred vratima Crvene zvezde!
Foto: Saša Pavlić

Crveno-beli osigurali dolazak dvojice mladih igrača

STIŽU POJAČANJA: Luković i Đurđević pred vratima Crvene zvezde!

Fudbal -

Uroš Đurđević i Andrija Luković trebalo bi da budu prva pojačanja Crvene zvezde.

Momci koji su bili šampioni Evrope sa reprezentacijom Srbije pre dve godine trebalo bi da zaduže Zvezdinu opremu već na početku prelaznog roka.

Uprava je sa njima vodila ozbiljne pregovore koji bi trebalo da budu finalizovani krajem maja.

Luković i Đurđević spadaju u drugu grupu pojačanja crveno-belih, odnosno u povratnike iz inostranstva. Prva grupa su kvalitetni stranci, a treća kvalitetni igrači iz Superlige.

Andrija Luković (22) protekle dve sezone proveo je u PSV Ajndhovenu, ali je igrao samo za mladi tim. Nezadovoljan statusom odlučio je da raskine ugovor. Prošao je omladinsku školu Rada, igra na mestu centralnog veznog igrača i trebalo bi da bude zamena za Marka Grujića koji karijeru nastavlja u Liverpulu. Zajedno sa Makedoncem Davidom Babunskim trebalo bi da se bori za mesto na sredini terena, ukoliko se ne desi čudo, pa u Zvezdu dođe Marko Marin od koga se još nije odustalo.

Uroš Đurđević (22) je Zvezdino dete koji je proteklu sezonu proveo u Palermu. Upisao je nekoliko utakmica za sicilijanski tim i dao nekoliko bitnih golova do povrede. Posle toga, uglavnom je grejao klubu, a Palermo nakon što je izborio opstanak u Seriji A planira da se pojača na poziciji napadača.

Đurđević je pre dve godine odbio da pređe u Partizan, baš zbog toga što je veliki navijač Crvene zvezde. Po svojim karakteristikama bio bi idealan partner i zamena Portugalcu Ugu Vijeiri.

Pored njih dvojice, ogromno pojačanje za crveno-bele u kvalifikacijama za Ligu šampiona trebalo bi da bude i Duško Tošić, koji po svemu sudeći napušta Bešiktaš nakon osvajanja titule prvaka Turske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track