IBRA UPOREDIO TRENERE: Murinjo je majstor motivacije, Gvardiola je kao mašina!
Foto: Profimedia

Imao je čast da radi za najboljima

IBRA UPOREDIO TRENERE: Murinjo je majstor motivacije, Gvardiola je kao mašina!

Fudbal -

Sjajni švedski napadač Zlatan Ibrahimović otkrio je koja je razlika između Žozea Murinja i Pepa Gvardiole.

Tokom svoje izuzetno bogate karijere Zlatan je imao priliku da radi sa najboljim fudbalskim trenerima: Kuman, Kapelo, Manćini, Murinjo, Gvardiola, Alegri, Anćeloti...

Ibrahimović je sa Murinjom bio u sjajnim odnosima u Interu, dok sa Gvardiolom nije uspevao da nađe zajednički jezik u Barseloni.

"Murinjo je disciplinovan trener. Kod njega je sve psihološka igra, obožava da manipuliše. Nikad u svojoj karijeri nisam doživeo tako nešto. Stalno radiš jednu stvar da bi dobio drugu. Konstantno te drži pod tenzijom. Međutim, ja volim te igrice i svidele su mi se. Pod njegovom komandom sam bio najbolji strelac lige i uzeli smo titulu. Njegov način pripreme utakmica takođe mi je bilo nešto novo. Zbog njegovih govora sam bio ispunjen adrenalinom uoči svake utakmice. Davao mi je i tražio od mene. Murinjo dobro zna kako se treba odnositi prema igraču", rekao je Ibrahimović.

S druge strane, Ibra tvrdi da je Gvardiola kao mašina.

"Nakon Murinja sam otišao kod Gvardiole, velikog fudbalskog mislioca. Imao je toliko rešenja za svaku ekipu protiv koje smo igrali, a svakom igraču bi rekao tačno šta mora da radi da bismo pobedili i to mora biti na način na koji on želi. Dešavalo se da na poluvemenu vodimo 2:0, ali on bi nas terao da damo treći, četvrti, peti gol. Bio je kao mašina", rekao je Ibra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track