NEOBIČNO ZA ŽENSKI FUDBAL: Bakljada na stadionu, Spartak savladao Crvenu zvezdu za finale kupa
Foto: ŽFK Spartak

Petarda u mreži crveno-belih

NEOBIČNO ZA ŽENSKI FUDBAL: Bakljada na stadionu, Spartak savladao Crvenu zvezdu za finale kupa

Fudbal -

Fudbalerke Spartaka plasirale su se u finale nacionalnog Kupa pošto su u sredu na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu savladale LASK Crvenu zvezdu sa ubedljivih 5:0.

U finalu će se 28. maja sastati sa Mašincem.

Domaćim igračicama nije pomogla ni prednost u broju igračica pošto je Nikolićeva napustila igru zbog drugog žutog kartona. U ekipi Spartaka blistale si upravo Nikolićeva i Poljak koje su postigle svih 5 pogodaka.

Spartak je došao u rano vođstvo preko Alegre Poljak u 7. minutu meča, prednost je uvećala Milena Nikolić (19'), zatim su se na smenu upisivale Poljakova (23' i 89') i Nikolićeva (44') za konačnih 5:0.

Jedan od kurioziteta utakmice bila je i bakljada koju su priredili domaći navijači, a koja se retko kada viđa na utakmicama ženskog fudbala.

Crvena zvezda, Spartak, Foto: ŽFK Spartak
Crvena zvezda, Spartak, Foto: ŽFK Spartak

Finale Kupa se igra 28. maja, a Spartakov protivnik će biti niški Mašinac.

LASK Crvena zvezda - Spartak 0:5 (0:4)

ŽFK Crvena zvezda: Ivanović, Trišić, Đorđević, Stojanović, Miladinović (Teodosijević), Stefanović (Blagojević), Erac, Agbaba, Tenkov, Mijatović, Aranđelović

ŽFK Spartak: Kostić, Burkert , Krstić, Vajda, Malešević, Poljak (Jakovska), Filipović (Marenić), Nikolić, Ilić, Marković (Ngaska), Pavlović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track