BLOG UŽIVO, VIDEO: Savo Milošević u komisiji za biranje najboljih pojedinaca na EP
Foto: Dado Đilas

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Savo Milošević u komisiji za biranje najboljih pojedinaca na EP

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:15 - Mega pobedila u Železniku, o učesniku ABA lige odlučuje majstoricaKošarkaši Mega Leksa izjedančili su na 2:2 u pobedama u borbi za treće mesto u Super ligi, pošto su večeras kao gosti savladali FMP sa 90:79.Megu je predvodio Ivica Zubac sa 21 poenom, 18 je postigao Nikola Ivanović, Aleksandar Rašić 15, a Rade Zagorac 14.U FMP-u se istakao Ognjen Dobrić sa 17, dok je jedan manje postigao Marko Tejić.Odlučujuća, peta utakmica igraće se u nedelju od 20.00. Pobednik će izboriti plasman u Jadransku ligu naredne sezone.

21:14 - Perić: Znamo da će biti jako teško u MađarskojSelektor rukometne reprezentacije Srbije Dejan Perić rekao je danas da očekuje težak revanš protiv Madjarske u baražu i da njegova ekipa mora da bude na visokom nivou ako želi da se plasira na Svetsko prvenstvo."Znamo da će biti jako teško. Madjari imaju prednost, a svesni smo i atmosfere kakva je u Vespremu. Ona je motiv, kako domaćim igračima, tako i gostima. Da bi se baraž prošao uspešno, jedna ekipa mora biti bolja u dve utakmice. Svaka utakmica je nova priča. Mi ćemo se spremiti da izvučemo pozitivan rezultat", rekao je Perić posle utakmice u Kraljevu.Srbija je kao domaćin izgubila u prvoj utakmici baraža za Svetsko prvenstvo sa 26:25.Perićeva ekipa je u Kraljevu gubila i sa osam golova razlike, ali je odličnom serijom od 10:1 uspela da preokrene, ali ne i da pobedi.Selektor je čestitao Madjarskoj na zasluženoj pobedi."Znali smo da će biti teško i da Madjarska dolazi u iskusnom sastavu koji igra na rezultat. Zaslužili su da vode osam golova u 36. minutu. Pokazali smo kroz čitavu utakmicu visok moral i želju za rezultatom. Moja ekipa se nije raspala prilikom tako ubedljivog vodjstva. U kratkom periodu smo uspeli da preokrenemo sigurnijim napadom koji je proizašao iz agresivnije odbrane. To je jedini put za svaku ekipu koja želi dobar rezultat", kazao je Perić.Najbolji pojedinac u srpskom timu Petar Nenadić rekao je da je utakmica bila "prava" i čestitao je protivniku."Loše smo počeli, ali smo u drugom poluvremenu uspeli da se vratimo sa minus osam na plus jedan. Pokazali smo karakter, ali očigledno nije bilo dovoljno da ostvarimo pozitivan rezultat. Ovo je prvo poluvreme. Svesni smo koliko će biti teško u Vespremu. Čestitam ekipi na drugom poluvremenu", rekao je Nenadić.Selektor Madjarske Ćavi Sabate istakao je da očekuje težak revanš."Odigrali smo jako dobro prvo poluvreme. Dolazili smo do lakih golova. Došlo je do krize prilikom isključenja naša dva igrača u drugom poluvremenu, kada je Srbija započela veliku seriju. ; Nenadić je izvanredno igrao i nosio na ledjima čitavu reprezentaciju. Očekivali smo veliki otpor Srba i bespoštednu borbu. Čeka nas veoma težak revanš u Vespremu", rekao je Sabate.Revanš će se igrati 15. juna u Madjarskoj.

19:55 - Sabo novi trener Jagodine, cilj povratak u Super liguFudbalski klub Jagodina postavio je danas Zoltana Saboa za novog trenera, koji je rekao da je cilj povratak u Super ligu Srbije."Drago mi je da sam u Jagodini i što su me ljudi iz kluba izabrali za novog trenera. Svaki početak je težak. Treba da uradimo veliki posao, čeka nas veliki zadatak, a cilj je povratak u Super ligu", rekao je Sabo na predstavljanju.On je kazao da Jagodina ima sve uslove da izbori Super ligu i izrazio nadu da će saradnja njega i kluba biti izuzetno uspešna.Sabo je na mestu trenera zamenio Aleksandra Janjića, koji je u medjuvremenu preuzeo beogradskog superligaša Rad.Sabo je tokom igračke karijere, izmedju ostalog, nastupao za Hajduk Kulu, Vojvodinu, Partizan i nekoliko klubova u Južnoj Koreji, Japanu, Madjarskoj i Grčkoj. Kao trener je radio u Radničkom iz Sombora, Hajduku i Proleteru iz Novog Sada.Potpredsednik Vladan Djurdjević je kazao da je Jagodina napravila četvorogodišnji plan, koji podrazumeva restrukturiranje celog sistema tog fudbalskog kluba.

18:55 - Albanci žele bodove: Nismo došli u Francusku na odmorReprezentacija Albanije neće se zadovoljiti samo učešćem na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, već će pokušati da osvoji što više bodova, rekao je danas predsednik fudbalskog saveza te zemlje Armand Duka."Optimista sam, mislim da ćemo uraditi nešto na Evropskom prvenstvu. Nismo došli ovde na odmor", kazao je Duka po dolasku reprezentacije Albanije u Lens.Albanija će sutra debitovati na velikim takmičenjima. Protivnik u prvom kolu biće joj Švajcarska, reprezentacija koja u timu ima više igrača albanskog porekla.Jedan od njih Džerdan Šaćiri rekao je da je imao osećaj da će na žrebu dobiti Albaniju i da je srećan zbog tog susreta."Rekao sam roditeljima da ćemo izvući Albaniju. To je bio poseban žreb", rekao je Šaćiri.Njegov saigrač Valon Behrami kazao je da će utakmica protiv Albanije biti veoma emotivna."Igrali smo u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo protiv Albanije i to je bila posebna utakmica. Sada sam, ipak, malo više nervozan. Ali, kada budem izašao na teren, mislim da neću razmišljati o tim stvarima", kazao je Behrami.Utakmicu će, izmedju ostalog, obeležiti i duel braće Džaka, reprezentativca Švajcarske Granita i Albanije Taulanta.Susret će početi sutra u 15.00 u Lensu.

18:19 - Savo Milošević u komisiji za biranje najboljih pojedinaca na EPPotpredsednik Fudbalskog saveza Srbije i bivši reprezentativac Savo Milošević biće jedan od 13 tehničkih posmatrača na Evropskom prvenstvu koji će birati najbolje pojedince na takmičenju u Francuskoj.Njegov zadatak, zajedno sa još 12 saradnika, biće pažljivo praćenje takmičenja i podnošenje izveštaja o napredovanju na osnovu kojih će biti odlučeni dobitnici nagrada.Prvi zadatak biće da izaberu igrača utakmice za svaki duel na šampionatu. Da bi neki fudbaler bio izabran moraće da ispuni odredjene kriterijume, poput veštine u napadu i odbrani, učešću u akcijama, taktičku zrelost i efikasnost, kao i pozitivan stav u vezi sa "UEFA Respect" kampanjom.Tehnički posmatrači će izabrati igrača turnira, najboljeg mladog fudbalera rodjenog posle 1. januara 1994. godine, najbolji tim šampionata, kao i najlepši gol svakog kola.Pored Miloševića, tim još čine Joan Lupesku, Aleks Ferguson, Dejvid Mojes, Tomas Šaf, Miksu Patelalnen, Geret Sautgejt, Peter Rudbek, Hines Melendes, Žan-Pol Briger, Alan Žires, Žan-Fransoa Domerž i Paki Boner.Milošević je sa pet golova bio najbolji strelac Evropskog prvenstva 2000. godine. On je na 102 utakmice za reprezentacije Jugoslavije i Srbije postigao 37 pogodaka.

17:09 - Norbert Majer novi trener DarmštataFudbalski klub Darmštat imenovao je danas Norberta Majera za novog trenera.Majer je s Darmštatom potpisao dvogodišnji ugovor, a na klupi tog kluba će zameniti Dirka Šustera, koji je prešao u Augsburg.Nekadašnji fudbaler Verdera je prošle sezone trenirao Armeniju Bilefeld, a u karijeri je još radio u Fortuni iz Diseldorfa, Duisburgu, Dinamu iz Drezdena i Borusiji iz Menhengladbaha.Darmštat je svoju prvu sezonu u Bundesligi završio na 14. mestu sa 38 osvojenih bodova.

16:09 - Federer u polufinalu ŠtutgartaŠvajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se u polufinale turnira u Štutgartu, pošto je danas pobedio Nemca Florijana Majera u dva seta - 7:6, 7:6. Meč trećeg i 226. tenisera sveta trajao je sat i 30 minuta. Federer će u polufinalu igrati protiv Austrijanca Dominika Tima, koji je ranije danas bio bolji od Rusa Mihaila Južnog posle tri seta (3:6, 6:4, 7:5). U preostala dva četvrtfinala sastaju se Filip Kolšrajber i Radek Stepanek i Žil Simon i Huan Martin del Potro.

15:10 - Muhamed Ali dobio ulicu u GroznomPredsednik ruske republike Čečenije Ramzan Kadirov nazvao je jednu ulicu u glavnom gradu Groznom po sportskoj legendi Muhamedu Aliju."Odlučili smi da ime velikog boksera učinimo besmrtnim i da jednu od avenija u Groznom nazovemo po njemu", naveo je juče Kadirov na Instagramu.Kadirov, koji je na čelu većinski muslimanske ruske republike, rekao je da je Ali bio "pravi musliman i veliki sportista".Muhamed Ali umro je prošle nedelje od komplikacija izazvanih Parkinsonovom bolešću, od koje je bolovao poslednje tri decenije. Imao je 74 godine.Ali je bio trostruki svetski prvak u teškoj kategoriji, a njegove borbe sa Džoom Frejzerom i Džordžom Formnom neke su od najpoznatijih borbi u istoriji boksa i uopšte sporta.

14.30 - Krunić bolja od Jankovićeve za finale dubla HertogenbošaSrpska teniserka Aleksandra Krunić plasirala se u finale turnira u Hertogenbošu u dubl konkurenciji, pošto je u paru sa Ksenijom Knol iz Švajcarske savladala srpsko-belgijsku kombinaciju Jelena Janković i Alison Van Ujtvank 4:6, 6:1,10:6.Meč je trajao 83 minuta, a protivnice Krunićeve i Knol u finalu turnira u Holandiji bice Oksana Kalašnjikova iz Gruzije i Kazahstanka Jaroslava Švedova. Turnir u Hertogenbošu igra se za nagradni fond od 250. 000 dolara.

12:23 - Za kraj, Partizan plaća 280.000, a Zvezda 180.000 dinaraKošarkaški klub Partizan kažnjen je sa 280.000 dinara zbog propusta u organizaciji cetvrte utakmice finalne serije plej-ofa Superlige protiv Crvene zvezde, dok će crveno-beli zbog ispada navijaca platiti 180.000 dinara.Kako se navodi u saopštenju koje je potpisao direktor takmičenja Leon Deleon, Partizan se kažnjava zbog nesportskog navijanja, bacanja dve rakete na navijače Zvezde, bacanja većeg broja petardi i velike kolicine čvrstih predmeta na teren.Sa druge strane, Zvezda je kažnjena zbog bacanja izuzetno snažne petarde na klupu Partizana, bacanja rakete na navijace Partizana, bacanja sitnih čvrstih predmeta na teren i paljenja tri baklje u gledalistu.Ujedno, Zvezdin trener Dejan Radonjić i zamenik kapitena Branko Lazić kažnjeni su sa po 12.000 dinara zbog tehničkih grešaka.Zvezda je slavila 70:65 i ukupnim rezultatom 3:1 u seriji odbranila šampionsku titulu.

11:44 - Nemci traže da se zabrani učešće ruskim atletičarimaNemačka atletska federacija pozvala je Međunarodni olimpijski komitet da zabrani ruskim atletičarima učešće u Riju zbog sumnje da su koristili doping.Nemci su poslali pismo predsedniku MOK-a Tomasu Bahu i poručili da su iznenađeni izveštajima o dopingu Rusa."Nalazi su pokazali da nisu jednake mogućnosti sportista. To ne znači da su samo sportisti prevareni, već i MOK i olimpijski ideali. Rezultat je samo jedan, Rusima se mora stati na put", navodi se u pismu AS Nemačke, koje je objavio list Špigl.Svetska atletska asocijacija suspendovala je ruske atletičare na inicijativu Svetske antidoping asocijacije (WADA) zbog "sistematskog dopinga i ukorenjene kulture varanja".MOK će 17. juna na sastanku u Beču doneti odluku oko učešća ruskih atletičara na Olimpijskim igrama u Riju.

11:01 - Poraz odbojkašica Srbije od JapanaŽenska odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je od Japana sa 3:0 (31:29, 25:18 i 28:26) na startu B grupe Gran Prija.Najefikasnija u srpskom timu bila je Jovana Brakočević sa 18 poena, Bjanka Buša imala je 10, a Mina Popović devet, dok je kod Japana najbolja bila Sarina Koga sa 20.U drugom meču iste grupe odbojkašice Brazila savladale su Italiju 3:1 (23:25, 25:15, 25:15, 27:25).Izabranice Zorana Terzića u 2. kolu igraju protiv Italije večeras od 22.15 sati.

10:28 - Simonović: Mnogo mi znači trofej, Zvezda je moja druga kućaKošarkaš Crvene zvezde Marko Simonović rekao je da je fenomenalan osećaj osvojiti šampionski trofej i da je to jedan od razloga što se vratio u klub sa Malog Kalemegdana.Srpski reprezentativac titulu prvaka Srbije osvojio je posle trećeg finala sa Crvenom zvezdom i pobede nad Partizanom sa 3:1 u seriji plej-ofa Superlige."Hvala ljudima u klubu i stručnom štabu. Fenomenalan je osećaj što smo ovo uradili i što smo imali ovakvu sezonu. Zaista smo napravili veliki posao”, rekao je Simonović Tanjugu.Krilni košarkaš naglasio je da mu veoma znači domaća titula iz prostog razloga što u prvom mandatu nije stigao do iste."Lično mi mnogo znači ova titula, mnogo sam je želeo. To je jedan od razloga žasto sam se i vratio u klub. Zvezda je moja druga kuća. Mnogo volim da igram ovde i samo sam imao veliku volju da osvojam pehare", rekao je 30-godišnji košarkaš i istakao da je finalna serija bila jako kvalitetna i neizvesna."Bilo je jako teško, Partizan je igrao odlično. Oni su odlična ekipa, imaju karakter i sportski inat. Čestitam im na borbi, kao i svim učesnicima finalne serije, našim navijačima i Partizanovim. Stvarno je bilo uživanje igrati, dali smo primer kako se igra košarka u Srbiji i kako se navija".Slede obaveze sa nacionalnim timom, a Simonović ističe da mu trofej donosi još veće samopuzdanje pred kvalifikacioni turniru u Beogradu za plasman na Olimpijske igre u Riju."Za reprezentaciju uvek dajem celog sebe. Sledi nam odmor par dana i onda krećemo sa pripremama maksimalno motivisani. Imamo motiv više jer se kvalifikacije igraju na našem terenu. Nadam se da ćemo uspeti da odigramo dobar turnir i kvalifikujemo se na Olimpijske igre”, zaključio je Simonović.

10:02 - Korvino vraća Ljajića u FiorentinuSrpski fudbaler Adem Ljajić mogao bi da se vrati u Fiorentinu posle tri godine, prenosi danas Korijere delo Sport.Sportski direktor Pantaleo Korvino ponovo je postavljen na funkciju sportskog direktora "ljubičastih" i već je započeo pregovore sa Romom oko povratka Ljajića u Firencu.Upravo je Korvino završio Ljajićev transfer 2010. godine kada je napustio Partizan i prešao u Fiorentinu, gde je kasnije stekao punu afirmaciju.Ljajić je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Interu, ali "neroazuri" nemaju planove da otkupe, dok Rimljani žele da ga puste u drugi klub jer je u poslednjoj godini ugovora.On je prošle sezone odigrao 28 utakmica za milanski tim i postigao četiri gola, ali je uglavnom ulazio sa klupe.Za reprezentaciju Srbije zabeležio je tri gola na 20 nastupa.

09:41 - Prvi incidenti na Evro 2016Francuska policija uhapsila je u Marseju nekoliko navijača Engleske posle velike tuče sa domaćim navijačima u kafićima. Policija je koristila suzavac, palice i pse kako bi smirila zaraćene strane. OPŠIRNIJE OVDE

09:06 - Peleova replika Svetskog kupa prodata za 570.000 dolaraReplika trofeja Svetskog kupa koju je dobio legendarni brazilski fudbaler Pele, prodata je na aukciji u Londonu za 394.000 funti (570.000 dolara).Pele je dobio repliku pehara kada je postao jedini igrač koji je osvojio tri Svetska prvenstva. U galeriji u Londonu na aukciji sinoć je bilo više od 2.000 trofeja, medalja, sportske opreme i suvenira koje je Pele prikupio tokom i po završetku igračke karijere.Deo novca od aukcije biće dat jednoj dečijoj bolnici u Brazilu. Pele (75) se smatra jednim od najboljih fudbalera svih vremena. Sa reprezentacijom Brazila osvojio je tri titule svetskog prvaka, a tokom 20-godišnje karijere postigao je 1.281 gol u 1.363 utakmica.

08:44 - Pobeda Japana – Srbija u petak protiv Italije (22,15)Ženska odbojkaška seniorska reprezentacija Srbije poražena je na startu turnira B grupe I vikenda I divizije XXIV Gran Prija 2016. Japan je večeras u Rio de žaneiru, u 1. kolu pobedio Srbiju sa 3:0, po setovima 31:29, 25:18 i 28:26, posle 84 minuta igre.Utakmicu u Karioka Areni 1 posmatralo je 1500 gledalaca, a sudili su Luis Herardo Masijas iz Meksika i Karina Noemi Rene iz Argentine.

08:28 - Počinje EVRO u Francuskoj,četvrti uzastopni bez SrbijeŠampionat Evrope u fudbalu, 15. po redu, počinje danas u Francuskoj, na stadionu Sen Deni u predgrađu Pariza, utakmicom između selekcije domaćina i Rumunije.Prvi put 24 tima boriće se za šampionski trofej, umesto dosadašnjih 16, a uprkos proširenju ucesnika, na finalnom turniru po cetvrti put uzastopno neće biti Srbije, preciznije od 2000. godine kada je Srbija kao deo zajednice SRJ ucestvovala u Belgiji i Holandiji i eliminisana u četvrtfinalu.Zato su šansu iskoristili neki drugi, pa će se prvi put u istoriji na velikoj sceni naći Albanija, Island, i Severna Irska, Austrija i Ukrajina prvi put nakon što su po jednom bili domaćini, dok se Mađari vraćaju na veliku scenu posle 44 godine.Ipak, neće baš proći potpuno bez Srba, pošto će pravdu deliti najbolji srpski sudija Milorad Mažić sa svojim pomoćnicima Miloradom Ristićem, Daliborom Djurđevićem, Danilom Grujićem i Nenadom Djokićem.Titulu brani Španija, koja je pre cetiri godine bila ubedljiva u Poljskoj i Ukrajini, a prognoze kažu da je tim Visentea Del Boskea i dalje jedan od najvećih kandidata za prvo mesto, ali tek iza šampiona sveta Nemačke i Francuske, koja se nada da bi mogla da reprizira 1984. i 1998. godinu kada je kao domaćin postala prvak Evrope i sveta.Upravo tri pomenuta tima imaju i najviše trofeja - Španci i Nemci po tri, a Francuska dva. Po jednom najbolji na Starom kontninentu bili su Italija, Ceška, Holandija, Danska i nekadašnji Sovjetski savez.Naravno, nikako ne bi trebalo otpisati Italiju, bez obzira što nema zvezde u timu kao prethodnih godina, dok bi izennađenje turnira mogli da budu Belgija ili Portugalija predvođena Kristijanom Ronaldom.Utakmice će se igrati na 10 stadiona, zvanicno u 10 gradova, pošto se "Park prinčeva" vodi kao Pariz, a stadiona "Francuska" kao Sen Deni, mada je u pitanju predgrađe glavnog grada. Igraće se još u Marseju, Lionu, Lilu, Bordou, Nici, Sent Etjenu, Lansu i Tuluzu.Nažalost, najava za EURO ima i svoju nefudbalsku priču, s obzirom na opasnost od terorizma koja "visi kao mač" iznad glave organizatorima i njihovim gostima posle prošlogodišnjih terorističkih napada u Parizu.Ipak, francuske vlasti i policija uveravaju da će sve proći u najboljem redu i da će svi učesnici kontinenatlnog spektakla biti bezbedni.Kako je najavljeno, turnir će obezbeđivati 90.000 ljudi, od čega 77.000 policijskih i paravojnih jedinica, kao i 13.000 pripadnika privatnog obezbeđenja.Raspored: Grupa A: Francuska, Rumunija, Švajcarska, Albanija.Grupa B: Engleska, Rusija, Vels, Slovacka.Grupa C: Nemacka, Ukrajina, Poljska, Severna Irska.Grupa D: Španija, Češka, Turska, Hrvatska.Grupa E: Belgija, Italija, Republika Irska, Švedska.Grupa F: Portugalija, Island, Austrija, Mađarska.Plasman u osminu finala obezbediće po dve prvoplasirane selekcije iz svake grupe i još četiri najbolje trećeplasirane.Finale se igra 10. juna, takođe, na stadionu Francuska u Sen Deniju.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track