BLOG UŽIVO, VIDEO: Ambasadoru Francuske u Moskvi uložen protest zbog hapšenja ruskih navijača
Foto: AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Ambasadoru Francuske u Moskvi uložen protest zbog hapšenja ruskih navijača

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:08 - Jordanesku delimično zadovoljan, Džaka hoće pobedu nad FrancuskomSelektor fudbalske reprezentacije Rumunije Angel Jordanesku rekao je da su njegovi igrači na potpuno različite načine odigrali dva poluvremena danas, dok je reprezentativac Švajcarske Granit Džaka najavio da će tim ići na pobedu u sledećem meču."Poluvremena smo odigrali dijametralno različito. U prvom smo pokušavali da preuzmemo inicijativu i razvijamo igru, a uspeli smo i da postignemo gol i imamo dve jasne šanse. U drugom poluvremenu je dominirao naš protivnik, a i nismo se najbolje snalazili pod pritiskom. Nama je i bilo fizički teže, jer nije lako igrati dve utakmice u tri dana. Osim toga, Švajcarska je igrala dobro", rekao je Jordanesku novinarima u Parizu.Rumunija i Švajcarska odigrali su danas 1:1 u drugom kolu Evropskog prvenstva u Francuskoj.Rumunija je u prvom kolu izgubila Francusku, dok je Švajcarska pobedila Albaniju. Švajcarci su danas izjednačili posle kornera."Konačno smo postigli gol iz prekida, iako smo mnogo puta imali priliku. Ne možemo na ovom nivou da propuštamo prilike. Rezultat nije užasan, ali nismo zadovoljni sa četiri boda do sada. Hoćemo da pobedimo Francusku. Oni jesu favoriti, ali će utakmica biti sjajana i svi će uživati u njoj. Ne plašimo ih se, ali moramo znati da ne možemo protiv Francuske propuštati sedam-osam šansi po meču", rekao je Džaka.

20:28 - Tipsarević izgubio od Čilića u osmini finala KvinsaSrpski teniser Janko Tipsarević nije uspeo da se plasira u četvrtfinale turnira u Kvinsu, pošto je danas izgubio od Hrvata Marina Čilića u dva seta, 6:4, 6:2.Čilić je peti nosilac ovog turnira i 13. na ATP listi, dok je Tipsarević i dalje ispod 500. mesta.Sledeći protivnik Čilića biće Stiv Džonson iz SAD.

20:00 - Novi poraz Čukaričkog na pripremamaFudbaleri Čukaričkog poraženi su danas sa 1:2 od Admire Vaker u drugoj prijateljskoj utakmici na pripremama u Austriji.Admira Vaker, koja je prošle godine bila četvrtoplasirana u austrijskoj Bundesligi, povela je u 45. minutu golom Eldisa Bajramija, da bi izjednačenje Čukaričkom doneo Djordje Djurić u 85. Isti igrač je samo dva minuta kasnije zatresao mrežu svog gola."Kad se sve uzme u obzir mogu da budem zadovoljan. Bio je dobar meč. Naravno, bolje bi bilo da je rezultat u našu korist, ali krajnji ishod nije bio u prvom planu. Igrači izlaze iz punog treninga na utakmicu, znam da su umorni, ali drugog izbora nema. Nastavljamo sa planom i programom. U subotu je nova provera", rekao je trener Čukaričkog Milan Lešnjak.Za tri dana Čukarički će takodje u Vindišgarštenu igrati protiv Laska iz Linca od 17.00.

19:02 - Zvezda i Partizan protiv novajlija na startu Super lige SrbijeOdbranu šampionske titule fudbaleri Crvene zvezde počeće protiv Napretka na svom terenu, 23. jula u prvom kolu Super lige Srbije, saopšteno je danas.Utakmice prvog kola Super lige Srbije igraće se 23. jula, a Zvezda će u Beogradu igrati protiv povratnika u ligu Napretka.Vicešampion Partizan će gostovati u Bačkoj Palanci protiv Bačke, koja će prvi put u istoriji igrati u elitnom rangu takmičenja. Bačka je u sezoni 2012-2013 zauzela prvo mesto u Vojvodjanskoj ligi grupa zapad i od tada je direktnim promocijama napredovala do Super lige Srbije.Čukarički će u prvom kolu u Nišu igrati protiv Radničkog, Rad će igrati u Lučanima protiv Mladosti, a Novi Pazar će igrati na svom terenu sa Vojvodinom.U trećem kolu Partizan će ugostiti Vojvodinu, u petom kolu Zvezda će igrati u Nišu protiv Radničkog, a u duelu crno-belih ekipa Partizan će biti domaćin Čukaričkom.Prvi "večiti" derbi u sezoni igraće se u devetom kolu, 17. septembra u Humskoj, a u narednom kolu Zvezda će u Beogradu igrati sa Vojvodinom.U 12. kolu Zvezda će igrati sa Čukaričkim, a u 15. protiv Borca u Čačku. Drugi krug takmičenja počeće 19. novembra, utakmicama 16. kola, a i završiće se 13. aprila 2017. godine.

18:30 - Kozak: A mnogi su sumnjali da možemo da pobedimo RuseSelektor fudbalske reprezentacije Slovačke Jan Kozak rekao je danas da je njegova ekipa dokazala da može da pobedi Rusiju, uprkos tome što su mnogi sumnjali u to."Uprkos beskrajnih nekoliko poslednjih minuta za mene, uspeli smo! Dokazali smo da možemo da pobedimo Rusiju, iako su mnogi sumnjali u to", rekao je Kozak novinarima posle utakmice.Fudbalska reprezentacija Slovačke pobedila je danas u Lilu Rusiju sa 2:1 u drugom kolu Grupe B Evropskog prvenstva.Defanzivac slovačke reprezentacije Jan Djurica ocenio je da je njegova ekipa zasluženo pobedila Rusiju."Divna pobeda, a mislim da je i zaslužena jer smo se borili do samog kraja. Preplavljen sam bio emocijama, pre svega jer smo vodili 2:0, pa Rusima nije ostalo ništa osim da iznova i iznova napadaju. Pritisak je bio veliki", rekao je Djurica.Slovake u poslednjem, trećem kolu Grupe B očekuje duel s Engleskom, a Djurica je rekao da ekipa mora što pre da krene s pripremama za tu utakmicu.Selektor Rusije Leonid Sluckij rekao je da je njegovu reprezentaciju mnogo poremetio primljeni gol sredinom prvog poluvremena."Posle primljenog gola morali smo da promenimo naš plan igre, pogotovo na sredini terena. Dosta nas je poremetio taj gol... Moramo da idemo na pobedu u poslednjem meču. Vels ima dva opasna igrača, (Gereta) Bejla i (Arona) Ramzija, na koje ćemo morati da obratimo posebnu pažnju", rekao je Sluckij.

18:09 - Ivanović i Flipkens u četvrtfinalu turnira na MajorciSrpska teniserka Ana Ivanović i njena partnerka u dublu Belgijanka Kirsten Flipkens plasirale su se danas u četvrtfinale turnira na Majorci, pošto su danas pobedile Ruskinje Valentinu Ivanenko i Marinu Melnikovu u tri seta, 6:1, 6:7, 10:7.Ivanović i Flipkens su napravile dva brejka u prvom setu i posle 20 minuta povele u meču. Ruskinje su drugi set dobile posle taj-brejka rezultatom 7:5, a prehodno su oba para napravile po tri brejka.Ivanović i Flipkens su osvojile treći set u super taj brejku rezultatom 10:7 i izborile plasman u četvrtfinale.Srpsko-belgijski par će u četvrtfinalu igrati protiv trećih nosioca, japanskih teniserki Eri Hozumi i Miju Kato.

17:44 - Ambasadoru Francuske u Moskvi uložen protest zbog hapšenja ruskih navijačaMinistarstvo spoljnih poslova Rusije je danas pozvalo ambasadora Francuske u Moskvi Žan-Morisa Ripera na razgovor i uložilo mu protest zbog hapšenja ruskih navijača tokom Evropskog fudbalskog prvenstva u Francuskoj, upozorivši ga na pogoršanje francusko-ruskih odnosa.U saopštenju Ministarstva se navodi da je ambasadoru rečeno da bi "podsticanje antiruskih osećanja povodom učešća ruskog tima na Evropskom fudbalskom prvenstvu moglo znatno da pogorša francusko-ruske odnose".U saopštenu se dodaje da je ambasadoru predata protestna nota zbog sinoćnog hapšenja grupe ruskih navijača koji su autobusom krenuli iz Marseja za Lil.Rusko ministarstvo je ukazalo na "diskriminatorsku i neselektivnu prirodu mera preduzetih prema ruskim državljanima", navodi se u saopštenju i dodaje da su 43 osobe, uključujći tri vozača, zadržane u pritvoru 48 sati u okviru istrage o nasilju povodom utakmice Engleska-Rusija u Marseju u subotu."Rusko ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je francuske vlasti da pridaju ozbiljnu pažnju toj situaciji i da reše pitanje uhapšenih ruskih gradjana što je pre moguće, u skladu sa pravnim normama i na civilizovan način", dodaj se u saopštenju ministarstva.Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov je danas kao "apsolutno nedopustivo" osudio hapšenje četrdesetak ruskih navijača posle sukoba u Marseju prošlog vikenda.Četrdesettri ruska navijača privedena su juče posle kontrole 170 kilometara od Marseja gde su noćili posle meča Engleska-Rusija. Oni su se spremali da krenu za Lil, na severu Francuske, gde je Rusija danas igrala drugi meč na Evropskom prvenstvu, protiv Slovačke. Pušteno je 11 navijača, a ostali su u pritvoru.Rusija je meč sa Slovačkom danas izgubila sa 2:1.

17:18 - Radošević i Hamilton ne igraju za Hrvatsku na kvalifikacionom turniruHrvatski košarkaški reprezentativci Leon Radošević i Džastin Hamilton neće igrati za državni tim na olimpijskom kvalifikacionom turniru u Torinu, rekao je danas selektor Aleksandar Petrović.Radošević je povredio skočni glob u poslednjoj utakmici nemačkog prvenstva igrajući za Brose baskets, ali nije poznato koliko je ozbiljna povreda. Naturalizovani Amerikanac neće igrati pošto je dobio ugovor sa jednim klubom iz NBA lige. "Radošević će sutra ići na preglede i utvrdiće se kakva je situacija, ali nisam preveliki optimista", rekao je Petrović, prenela je agencija Hina.Petrović je umesto Radoševića u tim pozvao Darka Planinića. Za sada nema informacija sa kojim NBA klubom će Hamilton potpisati ugovor. "Ono što me je iznenadilo, a što je odlično za njega, je da je Hamilton dobio višegodišnji ugovor sa NBA ligašem, tako da do 7. jula, kada potpisuje ugovor, mora da bude potpuno zdrav. Ne možemo računati na njega za predstojeći kvalifikacioni turnir jer on ne sme da rizikuje povredu", dodao je Petrović.Hrvatska će igrati na olimpijskom kvalifikacionom turniru od 4. do 9. jula u grupi sa Italijom i Tunisom. U drugoj grupi igraju Grčka, Iran i Meksiko, a samo pobednik turnira plasiraće se na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

16:30 - Nojer: Nikada ne otpisujte ItalijuGolman fudbalske reprezentacije Nemačke Manuel Nojer rekao je da Italiju nikada ne treba otpisivati na velikim turnirima. Pre početka Evropskog prvenstva u Francuskoj selekcija Italije nije svrstana među glavne favorite za trofej. Ekipa Antonija Kontea počela je turnir pobedom nad drugom selekcijom sveta Belgijom od 2:0 u Grupi E. "Nikada ne otpisujem Italiju. To nisam učinio ni posle naše pobede protiv njih u martu. Čuo sam mnogo kritika, ali znam da su oni ekipa koja dobro igra na velikim turnirima", rekao je Nojer. Golove za Italiju u ponedeljak uveče postigli su Emanuele Djakerini i Gracijano Pele. "Kada su vodili sa 1:0 videlo se kako im je kompaktna taktika, kako se brane i kako napadaju kada su u prednosti. Svidja mi se njihova odbrana, sa trojicom igrača Juventusa i Danijeleom de Rosijem, zatvaraju protivnike sa petoricom igrača. Svi se zajedno kreću. Golman Djanluidji Bufon je i dalje najbolji. Njegovo prisustvo i način na koji hrabri saigrače, vidi se da ga svi slušaju. On je primer koji bi mladi trebalo da slede", rekao je Nojer. Nojer je u prvoj utakmici Nemačke na turniru, u nedelju protiv Ukrajine, sačuvao svoju mrežu, a aktuelni svetski prvak pobedio je sa 2:0. U drugom kolu Nemačka će sutra od 21 čas igrati protiv Poljske.

16:07 - Roma nudi povišicu i novi ugovor NaingolanuItalijanski fudbalski klub Roma pokušaće da zadrži jednog od ključnih igrača Rađu Naingolana i potpiše novi ugovor pod finansijski jačim uslovima. Kako prenose italijanski mediji, Roma će Naingolanu dati četiri miliona evra godišnju platu, što je za oko 800.000 više nego što sada prima, kako bi Belgijanac odbacio transfer u Čelsi. Rimljani čine sve da zadrže Naingolana, posebno nakon što je još jedan važan igrač Miralem Pjanić prešao u Juventus. Međutim, neće biti lako zadržati borbenog "Nindžu" jer se nalazi na vrhu liste želja novog menadžera Čelsija Antonija Kontea, a i njemu se ide na Ostrvo.

16:03 - Kalinić: Ne bežimo od uloge favorita na kvalifikacionom turniruKošarkaški reprezentativac Srbije Nikola Kalinić rekao je da je njegova ekipa favorit na predstojećem olimpijskom kvalifikacionom turniru u Beogradu i da mu je čast što će ponovo igrati za državni tim. "Spremni, smo, svi smo malo umorni, mi smo u Fenerbahčeu pre četrdesetak sati završili sezonu, ali navikli smo. Tako je u poslednje tri, četiri sezone, ništa novo za nas. Pritisak je sastavni deo, favoriti smo i ne bežimo od te uloge. Uprkos otkazima, imamo verovatno najbolji sastav na turniru, ali to bi trebalo da pokažemo na terenu. Ako budemo igrali željom kakvom smo igrali prošlog i pretprošlog leta, ne bi trebalo da bude problema" - rekao je Kalinić. Košarkaši Srbije okupili su se danas u Beogradu na početku priprema za učešće na olimpijskom kvalifikacionom turniru, koji će se od 4. do 9. jula odigrati u Beogradskoj areni.

15:22 - Jokić: Želim da ostvarimo nešto veliko sa reprezentacijom

Srpski košarkški reprezentativac Nikola Jokić rekao je danas da ima veliku želju da ponovi partije iz Denvera i doprinese igri nacionalnog tima."Od prvog trenutka kad sam ušao u hotel osetio sam pozitivnu energiju. Momci su veoma pozitivni, tako da me je to iznenadilo malo, za razliku od NBA gde su drugačiji odnosi između igrača. Kada je reč o mojoj sezoni nisam očekivao ovakvu, dobio sam šansu, iskoristio sam je. Igrao sam dobro i trudio sam se, tako da ću tu igru i želju pokušati da prenesem i u reprezentaciju i da nastavim i tako naredne sezone", rekao je Jokić novinarima u hotelu "Kraun Plaza.Prema njegovim rečima, neće mu biti problem da igra i na poziciji "četvorke", usled izostanka Nemanje Bjelice."Poslednjih par utakmica igrao sam na četvorci u Denveru, tako da sam i to probao. Pokušaću svakako da ispunim šta god bude traženo od mene. Da li će to biti dovoljno, videćemo, ali daću svoj maksimum. Što se mene lično tiče, mislim da bi mogao da igram i na petici i na četvorci. U Megi sam igrao na obe pozicije, tako da nije preterena razlika", rekao je as Denvera i istakao da ne treba olako shvatiti rivale na kvalifikacionom turniru u Beogradu."Imena rivala ne treba da nas opuste, jer neće biti lako. Sigurno svi dolaze sa namerom da se plasiraju na Olimpijske igre. Pokušaćemo da pred našom publikom u Beogradu odigramo dobro. Želim da u mojoj prvoj godini u reprezentaciji ostvarimo nešto veliko, pa zašto da ne i Olimpijske igre", rekao je 21-godišnji krilni centar i naglasio da ima podršku Denvera da nastupa za nacionalni tim.Prema njegovim rečima, ne treba razmišljati o pritisku dobrih partija iz NBA lige, u kojoj se našao u postavi najboljih "novajlija" lige."Ne treba o tome da se razmišlja. Mislim da i kada pročitaš nešto na trenutak ti bude lepo, a ne razmišljaš mnogo o tome. Mislim da je to najbolje i za "glavu", jer takve stvari mogu samo da te sputaju sa cilja", rekao je Jokić i istakao da još uvek ima mnogo prostora za napredak u igri."Možda sam ja tim partijama sebi postavio velika očekivanja, ali kako sam igrao u Denveru, tako ću pokušati da igram i za Srbiju. Još uvek učim, slušam, još sam mlad, tako da će to biti samo jedan novi izazov i novo mesto za dokazivanje", rekao je Jokić i naglasio da je prisutna "pozitivna trema"."Sigurno da ima, ali mislim da je to više adrenalin ili "pozitivna trema". Momci su zaista savršeni, tim je odličan i uzbuđen sam zbog svega", zaključio je Jokić.

14:52 - Lazović novi predsednik Zajednice superligašaPrvi čovek FK Javor Dragomir Lazović izabran je za novog predsednika Zajednice klubova Superlige Srbije, objavljeno je na sajtu takmičenja.Lazović je na to mesto izabran jednoglasnom odlukom predstavnika svih klubova na današnjoj sednici Skupštine održanoj u prostorijama Sportskog centra u Staroj Pazovi.On je zamenio dosadašnjeg predsednika Gorana Milanovića iz Jagodine, koji je izgubio funkciju posle ispadanja u niži rang.

14:20 - Ulaznica ima još za samo tri utakmice Evropskog prvenstvaUtakmica između Rusije i Slovačke još nije rasprodata, pošto je ostalo 1.100 ulaznica za taj duel, saopštila je Evropska fudbalska unija (UEFA). Za tu utakmicu, koja će početi danas u 15.00 u Lilu, ostale su ipak samo najskuplje ulaznice, prve kategorije, koje koštaju 145 evra. Takođe, ostalo je neprodatih ulaznica za još dve utakmice, oko 2.000 za duel Ukrajine i Severne Irske koja će se igrati u četvrtak, kao i hiljadu za susret Rumunije i Albanije u nedelju. Ulaznice za prvih 12 utakmica Evropskog prvenstva u Francuskoj su bile rasprodate, a slobodnih mesta na stadionima je bilo jer nisu bili popunjeni pojedini delovi za sponzore i VIP ličnosti. Kapacitet Evropskog prvenstva za 51 utakmicu je dva i po miliona ulaznica.

12:31 - Morinjo i Gvardiola će se prvi put u Premijer ligi suočiti 10. septembraPremijer liga Engleske objavila je danas kalendar takmičenja za predstojeću sezonu, a u prvom planu britanskih medija su novi trener Mančester junajteda Žoze Morinjo i Mančester sitija Pep Gvardiola.Oni će se prvi put u Premijer ligi medjusobno suočiti 10. septembra na Old Trafordu, u četvrtom kolu engleskog prvenstva.Morinjo će na klupi Junajteda debitovati u Premijer ligi na gostovanju protiv Bornmuta, prvog vikenda 13. i 14. avgusta, dok je prva Gvardiolina utakmica u Mančesteru protiv Sanderlenda. Aktuelni šampion Lester će odbranu titule početi na gostovanju Halu, koji se vratio u Premijer ligu.U prvom kolu će se još sastati Arsenal i Liverpul, kao i Čelsi i Vest Hem.Barnli će u prvom kolu igrati protiv Svojsija, Kristal Palas protiv VBA, dok će se sastati i Everton i Totenhem. Sautempton će dočekati Votford, a Midlzbro će na svom stadionu igrati protiv Stouka.

12:08 - Uhapšeno sedam huligana u tuči u LiluFrancuska policija saopštila je danas da je sedmoro izrednika uhapšeno u tuči ruskih i slovačkih navijača u Lilu, javlja agencija AFP. Među privedenima su po dva Rusa i Ukrajinca, optužena za nošenje hladnog oružija, bacanje flaša i stolica u tuči koja se dogodila sinoć nešto posle ponoći. Lokalne vlasti strahuju da bi Rusi, Slovaci, Englezi i Velšani danas mogli da izazovu nove nerede u Lilu i obližnjem Lensu, zbog čega čak 4.000 policajaca obezbeđuje grad.Pomoć francuskoj policiji pružiće vlasti iz Velike Britanije, posle najave da će poslati dodatnu policiju i pomoći u smirivanju tenzija. Procene su da se u Lilu i okolini nalazi najmanje 40.000 Engleza i Velšana, 15.000 Rusa i nekoliko hiljada Slovaka. Rusija i Slovačka igraju danas od 15 sati u Lilu, dok se od 21 sat u obližnjem Lensu sastaju Engleska i Vels.

11:44 - Ranijeri ostaje, Lester nudi nove ugovore i Vardiju, MarezuMenadžer Lestera Klaudio Ranijeri potpisaće novi ugovor sa klubom, a njegovim putem mogli bi da krenu i ključni fudbaleri u osvajanju Premijer lige, prenosi Dejli Star. Ranijeri će sa prvakom Engleske potpisati poboljšani ugovor nakon završetka Evropskog prvenstva po kojem će zarađivati 3,8 miliona evra po sezoni. Još uvek nije poznato na koliko godina će se italijanski stručnjak produžiti saradnju, a trenutni ugovor mu ističe 2018. godine.Isti izvor ističe da su poboljašni ugovori ponuđeni i zvezdama tima DŽejmiju Vardiju, Rijadu Marezu, Deniju Drinkvoteru i Ngolou Kanteu, dok je ugovor već produžio Marcin Vasilievski.Ranijeri je tokom karijere vodio Kaljari, Napoli, Fiorentinu, Valensiju, Atletiko Madrid, Čelsi, Parmu, Juventus, Romu, Inter, Monako, kao i nacionalni tim Grčke, pre nego što je u julu 2015. stigao u Lester. Italijanski strateg je sa "lisicama" napravio senzaciju, pošto je Lester završio na čelu Premijer lige i obezbedio direktan plasman u Ligu šampiona.

11:12 - Darijo Srna se vratio na EvroDarijo Srna stigao je u Francusku u kamp hrvatske reprezentacije. Kapiten hrvatske reprezentacije je nakon pobede protiv Turske saznao da mu je preminuo otac, a dan kasnije otputovao je za Metković gde je i sahranjen Uzeiru Srna. Sve pojedinosti oko povratka reprezentativca "vaternih" nazad u Francusku završene su još sinoć, te se Srna priključio saigračima.

10:32 - De Kolo još tri godine u CSKANajbolji košarkaš Evrolige i član ruskog CSKA Nando De Kolo potpisao je novi, trogodišnji ugovor sa klubom, potvrđeno je na zvaničnom sajtu šampiona Evrope."Veoma sam srećan što ću nastaviti da igram za CSKA, to nije bila teška odluka. Vratio sam se u Evropu da bih igrao i iskoristio priliku i to je ono sto sam uradio. Ove godine smo imali fantastičnu sezonu i to je ono što želim, da igram za najbolji tim u Evropi i da budem jedan od lidera", rekao je 28-godišnji bek za klupski sajt.De Kolo je tokom karijere nastupao za Šole, Valensiju, San Antoni i Toronto, pre nego što je u julu 2014. stigao u Moskvu. Do sada je za "Armejce" odigrao 123 utakmice i prosečno beležio 16,2 poena, 3,4 skokova, četiri asistencije i 1,3 ukradene lopte za 24,5 minuta provedenih na parketu. De Kolo je ove sezone sa ruskim klubom osvojio Evroligu, VTB ligu, a osvojio je trofej "Alfonso Ford" za najboljeg strelca Evrolige i titulu MVP završnog turnira najjaceg klupskog takmičenja u Evropi, kao i nagradu za najkorisnijeg igrača regularnog dela VTB lige.

10:04 - Kosovo igra van Mitrovice, UEFA neće sukobe Srba i AlbanacaEvropska fudbalska unija (UEFA) zabranila je kosovskoj reprezentaciji da u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji igra u Kosovskoj Mitrovici iz bezbednosnih i infrastrukturnih razloga.Prištinski list Zeri piše da KFOR ne može da garantuje bezbednost i mirnu organizaciju meča na stadionu u Kosovskoj Mitrovici jer želi da izbegne moguće sukobe Albanaca i Srba u tom gradu.Selekcija Kosova će zbog toga svoj prvi nastup u kvalifikacijama, koje počinju u septembru, morati da igra u drugoj zemlji.Kosovski fudbaleri igraće u kvalifikacionoj grupi sa Hrvatskom, Turskom, Ukrajinom, Islandom i Finskom, pošto su naknadno dobili mesto posle prijema u UEFA i FIFA.

09:33 - Rusi i Slovaci pravili nerede u LiluRuski huligani nastavili su da prave nerede u Francuskoj tokom Evropskog prvenstva u fudbalu, pošto su se tukli sa Slovacima u Lilu uoči današnje utakmice dve selekcije. Navijači dve reprezentacije potukli su se u noći između utorka i srede, posle čega su francuske vlasti u Lil dovele čak 4.000 pripadnika policije. Procena je da se u Lilu nalazi čak 15.000 navijača Rusije, a u istom gradu su Slovaci i Englezi, čiji fudbaleri igraju sa Velsom u neposrednoj blizini Lila - Lansu. Ruski navijači su se prethodno tukli sa engleskim u Marseju, kada je povređeno 30 osoba. Utakmica između Rusije i Slovačke igra se od 15 sati u Lilu, dok Engleska i Vels večeras od 21 sat igraju u Lensu.

09:00 - Počinje drugi krug Evra 2016Evropsko prvenstvo u fudbalu stiglo je do 2. kola.Danas su na programu tri utakmice. Od 15 sati igraju Rusija i Slovačka, tri sata kasnije sastaju se Švajcarska i Rumunija, dok se u večernjem terminu sastaju Francuska i Albanija.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track