(VIDEO) NEKADA SMO I MI IGRALI FUDBAL: Pre 16 godina naši fudbaleri poslednji put pobedili na EP
Foto: Printskrin

EP u Belgiji i Holandiji

(VIDEO) NEKADA SMO I MI IGRALI FUDBAL: Pre 16 godina naši fudbaleri poslednji put pobedili na EP

Fudbal -

Na današnji dan, pre tačno 16 godina, fudbalska repezentacija Srbije zabeležila je poslednju pobedu na Evropskom prvenstvu.

Tadašnja Jugoslavija, 18. juna 2000. godine, golom Save Miloševića slavila je nad selekcijom Norveške sa 1:0 na Prvenstvu Evrope u Belgiji i Holandiji.

I tada su "plavi" imali problema sa sastave tim koji bi mogao da pokaže maksimum na terenu. Kako su govorili fudbalski znalci, ako i posle Norvežana budu održali skladnu igru kakvu su prikazali, imaju šanse da doguraju daleko.

Kao drugi u grupi C, izborili su četvrtfinale sa Holandijom, koja ih je "oduvala" sa 6:1. Tu je bio kraj šampionata Evrope za našu slekciju, a kasnije će se ispostaviti za narednih ko zna koliko godina.

Zanimljivosti koje su vezane za 11. Prvenstvo Evrope u fudbalu jeste da je naša zemlja zabeležila prvu pobedu posle 32 godine! Mateja Kežman je postavio rekord evropskih šampionata - dobio je crveni kartom posle samo jednog minuta provedenog u igri.

Dragan Piksi Stojković je na meču sa Norveškom proslavio jubilej - odigrao je 80. utakmicu za jugoslovenskoj reprezentaciju.

U meču sa Norvežanima, Jugoslavija je imala čak četiri kapitena! Prvo je traku nosio Stojković do 83. minuta, a potom je preuzeo Mijatović. On je bio zamenjen u 87. minutu, do kraja susreta traka je bila na ruci Vladimira Jugovića.

I Prvenstvo u Francuskoj protiče bez naših fudbalera, sa nadom da ćemo među najbolje selekcije Evrope naši već na sledećem šampionatu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track