TEŽAK POSAO ZA CRNO-BELE Partizan protiv Poljaka ili Bugara u drugom kolu kvalifikacija za LE!
Foto: Dado Đilas

Crno-beli nisu imali sreće

TEŽAK POSAO ZA CRNO-BELE Partizan protiv Poljaka ili Bugara u drugom kolu kvalifikacija za LE!

Fudbal -

Fudbaleri Partizana igraće protiv pobednika meča Slavija (Bugarska) - Zaglebje (Poljska) u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, odlučeno je žrebom u Nionu.

Prvi meč biće odigran 14. jula u Beogradu, a revanš nedelju dana kasnije u Poljskoj ili Bugarskoj.Zaglebje iz Lubina je osnovano 1945. godine. Ovaj klub je prošle sezone osvojio treće mesto u poljskom šampionatu. Zaglebje igra na stadionu u Lubinu kapaciteta 16.100 gledalaca.Klub iz Lubina je dva puta u istoriji bio šampion Poljske, a dva puta je igrao u finalu nacionalnog Kupa. Za Zaglebje igraju uglavnom fudbaleri iz Poljske, a imaju i nekoliko internacionalaca među kojima su Slovaci, Češi, kao i bivši fudbaler BSK-a, Vojvodine i Rada Đorđe Čotra.Zaglebje je prvi put u evropskim kupovima učestvovalo 1991. godine, ali nikada nije prošlo od drugog kola. Poljski klub ima sedam pobeda, devet remija i 10 poraza u evropskim takmičenjima.Slavija iz Sofije osnovana je 1913. godine. Ovaj klub igra na stadionu Slavija u Sofiji koji je kapaciteta 32.000 mesta. Za Slaviju trenutno nastupa 7 internacionalca, od toga dva Rusa, dva Francuza, i po jedan Grk, Kenijac i Rumun, dok su ostali igrači bugarski državljani. Slavija je sedam puta bila šampion Bugarske, dok je Nacionalni Kup osvojila isto toliko puta. Kada su evropska takmičenja u pitanju, potencijalni bugarski predstavnik u Ligi Evrope može se pohvaliti da je davne 1966/67 godine stigao do polufinala Kupa šampiona.Partizan se već sastajao sa sofijskom Slavijom baš u ovom takmičenju Ligi Evrope (tada se zvalo Kup UEFA)Bilo je to u sezoni 1988/89. Partizan je bio ubedljiv u oba meča 1. kola Kupa UEFA - 5:0 u Beogradu i 5:0 u Sofiji.

Vojvodina će, ako prođe crnogorski Bokelj, u drugom kolu igrati protiv pobednika duela između norveškog Stabeka i Konah Kveja iz Velsa.

Pomoćni trener fudbalskog kluba Vojvodina Vidak Bratić rekao je da njegova ekipa nije imala sreće na žrebu za drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, ali da se nada prolasku.

"Stabek nije lak protivnik. Norvežani igraju čvrsto, baš kao i Velšani, pa mislim da za drugo kolo nismo imali sreće na žrebu. Međutim, verujem da ćemo dobro da se pripremimo i podignemo formu na viši nivo. Ne treba zaboraviti da najpre treba da prođemo Bokelj, ali verujem da ćemo uspeti u tome, kao i da ćemo kasnije izboriti plasman u treće kolo" - istakao je Bratić.

Čukarički će imati težak zadatak u prvom kolu protiv kazahstanskog Ordabasija, a ako prođe, sastaće se s pobednikom duela između madjarskog Videotona i ekipe Zarija Balti iz Moldavije.

Šef stručnog štaba Brđana Milan Lešnjak napomenuo je da su dobili protivnika kojeg su najmanje želeli, a za koga igraju srpski internacionalci Filip Kasalica i Branislav Trajković.

"Težak protivnik, ali nadamo se prolasku dalje, jer mi smo ipak iz favorizovane grupe" - istakao je Lešnjak.

Utakmice prvog kola igraće se 30. juna i 7. jula.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track