BLOG UŽIVO, VIDEO: Mažić sudi meč Mađarska - Belgija
Foto: AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Mažić sudi meč Mađarska - Belgija

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.Ruski dizači bez Rija i za doping iz 2008. godineMeđunarodni olimpijski komitet (MOK) pozdravio je odluku Međunarodne federacije dizanja tegova (IWF) u vezi sa suspenzijama.IWF je na godinu dana suspendovala Rusiju, Belorusiju i Kazahstan, pošto je u svakoj od tih zemalja otkriveno najmanje po tri doping prekršaja u ponovljenim testiranjima uzoraka sportista sa Igara u Pekingu 2008. i Londonu četiri godine kasnije.MOK je naveo da će prihvatiti tu odluku i da će ta mera biti potvrđena kada stignu rezultati ponovljenih testiranja diskvalifikovanih sportista. "MOK pozdravlja jak signal koji je poslala IWF. Na olimpijskom samitu početkom nedelje istakli smo odgovornost međunarodnih federacija u uspostavljanju kriterijuma za sportiste. MOK trenutno radi kako bi se osiguralo da svi disciplinski postupci budu okončani pre početka Igara u Riju, kako bi federacije mogle da nametnu kazne pre tog takmičenja", navodi se u saopštenju. Ministar sporta Rusije Vitalij Mutko kritikovao je odluku IWF. "Kako možete da kaznite ekipu koja će učestvovati na Igrama 2016. godine zbog prekršaja iz 2008. i 2012. godine?", rekao je Mutko agenciji R-Sport. IWF je saopštila da je trenutno 20 sportista privremeno suspendovano zbog pozitivnih doping rezultata u ponovljenim testiranjima sa Igara u Pekingu i Londonu.Među pozitivnim testovima iz Londona je sedam osvajača medalja, uključujući i dvostrukog olimpijskog šampiona Ilju Iljina iz Kazahstana.

22:30 - Knežević: Rezultat je previsokSelektor reprezentacije Srbije u fudbalu na pesku Dejan Knežević rekao je da je selekcija Mađarske pokazala da je mnogo iskusnija, ali i da ostaje žal za golom. Srbija je na debitanskom nastupu u tom sportu poražena od Mađarske sa 6:0 na turniru "Euro cup Belgrade 2016" na Adi Ciganliji. "Rezultat nije realan, sve se videlo na terenu. Momci nisu poslušali ono što smo se dogovorili. Igrali su u euforiji, nisi bili koncentrisani, možda je to normalno za prvi put.. Imali smo šanse, nismo ih iskoristili, Mađarska je još jaka za nas", rekao je Knežević posle utakmice. Srpski tim boriće se za plasman od petog do osmog mesta, a rival je Švajcarska. Utakmica između Srbije i Švajcarske igra se sutra od 18 sati.

21:40 - Poraz reprezentacije Srbije u fudbalu na peskuReprezentacija Srbije u fudbalu na pesku poražena je danas od Mađarske 6:0 u četvrtfinalu turnira "Euro cup Belgrade 2016" na Adi Ciganliji. Srpski tim odigrao je prvi meč u istoriji u tom sportu protiv 17. selekcije sveta, mnogo iskusnijih igrača i profesionalaca. Strelci za Mađarsku bili su Abel u 1, 19, Berkeš u 16, Turoš u 21, 23 i Sentešibiro u 23. minutu. Izabranici Dejana Kneževića borili su se, imali mnogo šansi, ali nisu uspeli da postignu prvenac. Srbija sutra igra od 18 sati protiv Švajcarske za plasman od petog do osmog mesta. Ostali rezultati: Italija - Švajcarska 3:2, Portugalija - Španija 4:2, Rusija - Ukrajina 3:2.

20:50 - Ovo niste znali

20:30 - Ronaldova statistika na EP sve govori

20:10 - Simonović: Uz podršku i pravi pristup do RijaSrpski košarkaški reprezentativac Marko Simonović rekao je da je atmosfera u timu odlična i pozvao navijače da u što većem broju pomognu reprezentaciju u pohodu na Olimpijske igre. "Stvarno se dobro radi i velika želja i energija pristutna je kod svih. Malo su atipične pripreme zato što smo imali smo samo par dana pauze. Ulazimo u završni deo pred turnir i polako se pripremamo za to što nas očekuje. Verujem da će sve biti dobro, jer zaista mislim da ova ekipa ima kvalitet i karakter da iznese sve na pravi način", rekao je Simonović. Prema njegovim rečima motiva ne manjka, a čak i selektor Đorđević spušta loptu. "Selektor nas smiruje "polako, čekajte". Baš smo željni igre i na treningu i dokazivanja i utakmica. Zaista je vlada sjajna atmosfera u timu", rekao je košarkaš Crvene zvezde i dodao da očekuje veliku podršku na meču sa Francuskom, a zatim i na kvalifikacinom turniru.

19:44 - Krunićeva u glavnom žrebu VimbldonaSrpska teniserka Aleksandra Krunić plasirala se u glavni žreb Vimbldona. Krunićeva je u poslednjem kolu kvalifikacija pobedila Jing-Jing Duan rezultatom 2:0, po setovima 6:2, 6:4. Srpkinja je prošle godine ostvarila najveći uspeh u karijeri, pošto je stigla do trećeg kola Vimbldona. Vimbldon počinje 27. juna, a titulu brani Serena Vilijams.

19:20 - Velšanima nedostaje kuća, ali žele da što duže ostanu na EPKapiten fudbalera Velsa Ešli Vilijams rekao je da njegovim saigračima nedostaje kuća, ali da žele što je više moguće da ostanu u Francuskoj. "Pokušaćemo da ostanemo na ovom turniru što duže možemo. Uživamo ovde. Nedostaju nam neke stvari, nedostaje nam kuća, ali želimo da ostanemo ovde što je duže moguće", rekao je Vilijams. Fudbaleri Velsa će u osmini finala Evropskog prvenstva u Francuskoj igrati protiv Severne Irske, ekipe koju veoma dobro poznaju. "Znamo da će biti teško. Severna Irska je fizički izuzetno jaka, ali možemo da se prilagodimo tome", kazao je Vilijams. Utakmica izmedju Velsa i Severne Irske igraće se sutra od 18.00 na stadionu Park prinčeva u Parizu.

19:00 - Petković: Ne želim da fudbaleri osećaju pritisakSelektor Švajcarske Vladimir Petković rekao je da ne želi da njegovi fudbaleri osećaju preveliki pritisak pred sutrašnji duel sa Poljskom u osmini finala i da je njegova reprezentacija već postigla odredjeni uspeh. "Moji igrači ne bi trebalo da previše osećaju pritisak. Poštujemo Poljsku, biće teško i sitnice će odlučiti. Krenuli smo polako i stvorili nešto malim koracima", rekao je danas Petković na konferenciji za novinare uoči utakmice. Švajcarska će se za plasman u četvrtfinale boriti sa Poljskom, ekipom koja još nije primila gol na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Petković je ocenio da je Poljska jaka i veoma kompaktna reprezentacija. "Još nisu primili gol. Imaju veoma dobre ofanzivne igrače, ali u ovom trenutku moramo da se koncentrišemo samo na sebe", naveo je Petković. On je pohvalno govorio posebno o ofanzivnoj liniji poljskog tima, ali je istakao da se ne plaši, iako poštuje protivnika. Utakmica izmedju Švajcarske i Poljske igraće se sutra od 15.00 u Sent Etjenu.

18:40 - Kolina naredio sudijama: Golman ne sme da izlazi sa linije dok se izvodi penalŠef za sudjenje Evropske fudbalske unije (UEFA) Pjerluiđi Kolina rekao je da golmani ne bi trebalo da izlaze sa linije kada brane penal. Prema njegovim rečima, svako ko to uradi trebalo bi da dobije žuti karton, a penal treba da se ponovi. Kolina je kazao da je sudijama na brifingu uoči osmina finala Evropskog prvenstva u Francuskoj naređeno striktno poštovanje pravila. Razlog za njegovu ljutnju izazvao je arbitar Bjorn Kujpers, koji je dozvolio golmanu reprezentacije Hrvatske Danijelu Subašiću da izadje sa linije dok je branio penal Serhiju Ramosu. "To je bila greška, a greške se nažalost dešavaju", rekao je Kolina.

18:05 - Velšani spremni za Irce

17:40 - Rud Gulit izabrao najbolji tim prve faze EP

17:19 - Naingolan: Oprezno protiv MađaraFudbaler Belgije Rađa Naingolan rekao je da je njegova ekipa favorit protiv Mađarske u osmini finala EP, ali je istakao da on i njegovi saigrači moraju biti oprezni u tom duelu. "Igramo protiv pobednika grupe u kojoj je bio Portugal i zato je bolje da pazimo. Mi možda jesmo favoriti na papiru, ali bio je to i Portugal", rekao je Naingolan. Belgija je jedna od reprezentacija za koje su mnogi prognozirali da može i do titule šampiona Evrope, dok Mađarska, na drugoj strani, igra svoj prvi veliki turnir od Svetskog prvenstva 1986. godine. Mađari su već napravili veliko iznenađenje, pošto su osvojili prvo mesto u Grupi F nakon uzbudljivog remija s Portugalom 3:3. "Mađarska je zaista izenandila sve. Moramo biti oprezni", rekao je reprezentativac Belgije Aksel Vitsel.17:00 - Legendarni Alan Žires pred duel Francuska - R. Irska

16:45 - Englezi se spremaju za Islanđane

16:15 - Nani veruje u pobedu PortugalaPortugalski fudbaler Nani rekao je da veruje da će Kristijano Ronaldo nastaviti da postiže golove, kao i u pobedu svoje ekipe protiv Hravstke u predstojećoj utakmici osmine finala Evropskog prvenstva. "Svi znaju Kristijana i za šta je sposoban u bilo kom trenutku, u bilo kom minutu utakmice. Potpuno sam uveren da će nastaviti da postiže golove", rekao je Nani. I pored toga što su u grupi ostali bez pobede, Portugalci nisu obeshrabreni. "Moramo da verujemo da možemo da pobedimo bilo koju ekipu, bez obzira ko je s druge strane... Biće nam teško protiv Hrvatske. Oni su imali dan odmora više, ali moramo učiniti sve da se što brže odmorimo i spremni dočekamo utakmicu", rekao je Nani. Utakmica osmine finala Evropskog prvenstva izmedju Portugala i Hrvatske igra se sutra od 21.00 u Lensu.

15:40 - Vest Hem ponudio 52 miliona evra za LakazetaUprava londoskog Vest Hema ponudila je Lionu 52 miliona evra za transfer napadača Aleksandra Lakazeta. Kako se navodi, u pitanju je "pojačana" ponuda, pošto je Lion već odbio 40 miliona. Za usluge najboljeg fudbalera Liona zainteresovani su i Arsenal, Mančester Siti, Čelsi i Totenhem, ali je do sada Vest Hem pokazao najveću želju da ga angažuje, verovatno i zbog sjajnog iskustva sa Dmitrijem Pajeom. Lakazet je pažnju velikih klubova privukao u sezoni 2014/15, kada je sa 27 golova bio najbolji strelac francuskog šampionata.

15:25 - Ricoli sudi meč Francuska - Republika Irska

15:05 - Zagorac: Najverovatnije neću odmah u NBAKošarkaš Mega Leksa Rade Zagorac rekao je danas da je zadovoljan draftom, ali je istakao da verovatno neće odmah ići u NBA ligu.Košarkaški klub Boston izabrao je igrača Mega Leksa Radeta Zagorca kao 35. pika na noćašnjem draftu NBA lige u Bruklinu. Zagorac je izabran u drugoj rundi kao 35. pik Bostona, ali će biti prosledjen u Memfis."Pratio sam, malo sam spavao, malo sam pratio. Još sam pod utiscima, zadovoljan sam kako je ispalo... Boston je pokupio nekoliko novajlija u ovom draftu i ne znam kakva bi situacija bila da sam ja tu bio sedmi-osmi medju svima njima, dok je Memfis uzeo dvojicu-trojicu rukija, tako da je s te strane korektno što sam tamo", rekao je Zagorac novinarima u Kraun plazi.Novinare je zanimalo da li će Zagorac karijeru odmah nastaviti u najjačoj ligi na svetu."Najverovatnije neću ići odmah, već ću prvo otići u neki klub u Evropi, a posle ćemo videti", rekao je Zagorac.Mediji su prethodnih dana pisali da će Zagorac pojačati redove Crvene zvezde, pa su ga zato novinari upitali da li to što pominje Evropu znači da su crveno-beli otpali."Srbija je u Evropi, je l' tako?", rekao je uz osmeh."Trebalo bi ovih dana da sednem sa agentom i dogovorim se oko svega, čekali smo da se draft završi. Videćemo šta je najbolje. Nadam se da ćemo sve završiti u narednih sedam do deset dana", naveo je Zagorac.

14:40 - Belgijanci raspoloženi pred duel sa Mađarima

14:20 - Vardi na prvom treningu Engleza posle produženja ugovora sa Lesterom

13:55 - Nani je spreman za duel sa Hrvatskom

13:40 - Prodaja islandskih dresova skočila za čak 1.800 odstoProdaja dresova fudbalske reprezentacije Islanda naglo je skočila za čak 1.800 odsto posle velikog uspeha na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Unisport, najveći brzinski trgovinski lanac u Skandinaviji, ostao je bez ijednog dresa Islanda u prodaji posle velike navale širom sveta. "Pre početka turnira imali smo očekivanja od prodaje dresova reprezentacije Islanda, ali ovo prevazilazi sve procene. Dres Islanda postao je kultan", rekao je Filip Domagala, generalni direktor danske firme. Debitant na turniru je najveće iznenađenje Evropskog prvenstva, nakon što je F grupu završio na drugom mestu sa dva remija protiv Portugalije (1:1) i Mađarske (1:1) i pobedom nad Austrijom (2:1). Islanđani u osmini finala Evropskog prvenstva igraju sa Engleskom.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

13:25 - Mažić sudi meč Belgija - MađarskaNajbolji srpski arbitar sudiće meč osmine finala na EP između Belgije i Mađarske koji će biti odigran 26. juna. Njemu će pomagati Milovan Ristić, Dalibor Đurđević, Danilo Grujić i Nenad Đokić.

13:00 - Zoran Marić ostaje trener Novog PazaraTrener Novog Pazara Zoran Marić rekao je danas da će ostati u tom fudbalskom klubu i da će ekipa u pripremnom periodu nastojati da odigra najmanje šest kontrolnih utakmica."Biću uz ekipu od ponedeljka. Treba nam što više utakmica, tu smo u zaostatku. Nadam se da ćemo uspeti da odemo do Zlatibora na sedam dana. U hodu ćemo sastavljati tim, ali pokušaćemo da što spremniji dočekamo prvenstvo", naveo je Marić.Novopazarci, koji su počeli pripreme pre sedam dana, dočekaće 23. jula Vojvodinu u prvom kolu Super lige Srbije."Verujem da ćemo do tada kompletirati tim, od igrača koje imamo i pojačanja. Objektivno, nedostaje nam veliki broj fudbalera. Pojedincima su ugovori istekli, nadam se da će neki od njih nastaviti da nose dres Novog Pazara", naveo je Marić.Novi Pazar je prošlu sezonu u elitnom takmičenju završio na 14. mestu, a tu ekipu za sada su napustili Milan Savić (Anortozis Famagusta, Kipar), Petar Pavlović (Metalac Gornji Milanovac) i Vladimir Radivojević (Mladost Lučani).

12:22 - Venger nije zainteresovan za posao selektoraTrener Arsenala Arsen Venger rekao je danas da ga ne zanima posao selektora fudbalske reprezentacije Francuske.Venger je početkom meseca rekao da postoji mogućnost da jednog dana bude selektor Francuske, ali je ipak odlučio da se bavi samo poslom u klubu. Njegov ugovor sa Arsenalom ističe za godinu dana."Mislim da je sada prošlo vreme da predjem na posao u nekoj od reprezentacija. U više navrata su me pitali, ali uvek sam bio zauzet nekim drugim poslom", rekao je Venger za britanske medije.Venger je naveo da Francuska prolazi kroz težak period i da joj je potreban dobar rezultat na Evropskom prvenstvu koje se održava u toj zemlji."Želim da mojoj zemlji bude dobro i da ostvari dobar rezultat na turniru, pošto trenutno prolazi kroz težak period. Pogodili su nas teroristički napadi, štrajkovi i mnogi drugi nemiri. Zemlji je potrebna radost i nadam se da joj ovaj turnir to može doneti", dodao je Venger.Fudbaleri Francuske plasirali su se u osminu finala Evropskog prvenstva i u nedelju od 15 časova igraće protiv Irske u Lionu.

11:56 - Rađen: Vraćam se mnogo iskusnijiSrpski vaterpolista Nikola Rađen izjavio je danas da će se vratiti u bazen kao iskusniji igrač i poručio da još ne razmišlja o reprezentaciji.Rađen posle odluke Suda za arbitražu u Lozani da mu suspenziju zbog dopinga smanji sa četiri na dve godine stiče pravo povratka 17. februara."Čovek se uči se na greškama. Ali najvažnije što se nisam zatvorio u četiri zida, radio sam, trenirao. Počeo da radim posao u "Wind sportu" kojim ću se baviti posle karijere. Maksimalno sam iskoristio ovaj period i to je najvažnije", rekao je Rađen novinarima u Beogradu.On je dodao da je sada najvažnije da pronađe klub i otkrio da ima ponude iz Nemačke, Grčke i Srbije."Imam pravo da se priključim ekipi tri meseca pre isteka kazne. Jedva čekam da se vratim u bazen".Na pitanje da li razmišlja o povratku u reprezentaciju trofejni vaterpolista je rekao: "Ima vremena za to. Zna se ko odlučuje. Prvo da zaigram, ali naravno da sam za reprezentaciju uvek tu. Tamo su moji prijatelji".Rađen je objasnio i razloge zašto je njegova žalba usvojena."Kazna je smanjena jer sam govorio istinu i ništa nisam sakrivao. To je bilo presudno u odluci CAS. Povezali smo događaje, sa utakmicama i dokazano je da doping nije uzet zbog pobošljanja sportskih dostignuća", zaključio je Rađen.Rađen je pozitivan na kokain na doping testu posle utakmice reprezentacija Srbije i Španije u Madridu 17. februara 2015. godine u Svetskoj ligi, kao i 14. aprila iste godine u Kruševcu protiv Rusije.FINA je zbog toga suspendovala Rađena na četiri godine, a vaterpolista je priznao grešku i uključio se u edukativna predavanja o štetnosti dopinga.Rađen je zabeležio 180 nastupa za Srbiju, a osvojio je Svetsko prvenstvo u Rimu (2009) i srebro u Šangaju (2011), na prvenstvima Evrope ima dva zlata u Ajndhovenu (2012) i Budimpešti (2014), srebro u Malagi (2008) i bronzu u Zagrebu (2010).Pored toga ima dve bronze sa Olimpijskih igara u Pekingu (2008) i Londonu (2012), kao i pet titula u Svetskoj ligi.Sa Partizanom i Crvenom zvezdom bio je šampion Evrope i višestruki šampion Srbije.

11:22 - Odbojkašice Srbije preokretom nanele prvi poraz RusijiŽenska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas Rusiju 3:2 (23:25, 25:27, 25:21, 25:20, 15:12) u japanskom Kjotou u 1. kolu trećeg vikenda Gran Prija.Izabranice Zorana Terzića napravile su još jedan veliki preokret, sličan onom protiv Brazila, ostvarile treći trijumf u tom takmičenju, i nanele prvi poraz šampionu Evrope.Najefikasnija u srpskom timu bila je Stefana Veljković sa 15 poena, Jelena Nikolic dodala je 13, a po jedan manje imale su Bianka Buša i Tijana Bošković.Srpske odbojkašice se u narednom kolu sastaju sa Japanom sutra od 11 sati po našem vremenu.

10:41 - Milorad Mažić sudi meč osmine finala Mađarska - BelgijaNajbolji srpski arbitar Milorad Mažić deliće pravdu na utakmici između Mađarske i Belgije u osmini finala prvenstva Evrope u Francuskoj.Mažiću i njegovim pomoćnicima duel u Tuluzu biće treći na dosadašnjem šampionatu, posle utakmica Švedska - Republika Irska i Španija - Turska.Sudiji iz Vrbasa pomagaće prvi pomoćnici Dalibor Djurđević i Milovan Ristić, kao i iza gola Danilo Grujić i Nenad Djokić.Utakmica između Mađarske i Belgije igra se u nedelju od 21 sat.

10:02 - Nolito prelazi u Mančester SitiŠpanski reprezentativac i fudbaler Selte Nolito potvrdio je da se uskoro preći u Mančester Siti.Siti je aktivirao otkupnu klauzulu od 18 miliona evra i ponudio španskom napadaču trogodišnji ugovor, a posao će biti ozvaničen posle Evropskog prvenstva u Francuskoj."Videćemo šta će se uskoro desiiti, sve ide svojim tokom. Za sada nisam potpisao ništa, ali ne želim da lažem da to neću uraditi", rekao je Nolito za špansku Marku.Nolito dolazi u Siti na insistiranje novog menadžera "građana" Pepa Gvardiole, nakon što su zajedno sarađivali u Barseloni.Nolito je ponikao u čuvenoj Barseloninoj školi La Masiji, ali je ime izgradio u Benfiki i Selti.On je poslednje tri godine najbolji fudbaler tima iz Viga, odigrao je 103 utakmice i postigao 39 golova.Nolito je za nacionalni tim odigrao 12 mečava i dao pet golova.

09:27 - Blan dobija otkaz u PSŽ-u i odlazi sa 22 miliona evraFrancuski fudbalski trener Loran Blan dobiće čak 22 miliona evra zbog preranog raskida ugovora sa Pari Sen Žermenom, piše L'Ekip.Blan će dobiti otkaz tek nakon što je u februaru potpisao novi dvogodišnji ugovor, a zameniće ga doskorašnji trener Sevilje Unaji Emeri.Ovaj 50-godišnji trener u prethodne tri godine osvojio je isto toliko titula prvaka i Kupa Francuske, uz dva Liga kupa, ali ga je posla koštala eliminacija u četvrtfinalu Lige šampiona od Mančester Sitija.Predsednik Parižana Naser Al Kalifi najavio je mnogo promena ovog leta sa ciljem da napravi tim za osvajanje Lige šampiona i za to neće žaliti novac.

08:53 - Memfis uzeo Zagorca, Bogdanović ide u SakramentoKošarkaški reprezentativac Srbije Rade Zagorac izabran je kao 35. pik na NBA draftu od Bostona, a potom je prosleđen u Memfis.Pored kapitena Mega Leksa, klub iz Sremske Mitrovice imao je još dva predstavnika, Timoti Luvavu je izabran kao 24. pik od Filadelfije, dok je Ivica Zubac bio 32. po želji Los Anđeles Lejkersa.Trejdovan je i Bogdan Bogdanović, iako je prošle godine izašao na draft, ali ga je sada Finiks prosledio u Sakramento za Markiza Krisa i Kingsima dao kasnije pikove. Sadašnjeg košarkaša Fenerbahčea u NBA ligi dočekaće čelnici Kingsa Vlade Divac i Predrag Stojaković.Filadelfija je uzela prvog pika Bena Simonsa, drugi je Brendon Ingram (Los Anđeles Lejkers), dok je treći Dželejn Braun (Boston).

08:26 - Više od 1.500 trkača učestvuje na Noćnom maratonu u Novom SaduViše od 1.500 trkača iz Srbije, regiona i inostranstva učestvovaće na sedmom Noćnom maratonu u Novom Sadu, saopštili su danas organizatori.Učecnici na sedmom Noćnom maratonu, koji će se održati u subotu 25. juna, odmeriće snage na jednoj od tri trke. Učešće je potvrdila većina pobednika prošlogodišnjeg Noćnog maratona medju kojima su Nora Trklja, Samanta Gilice, Tijana Odobašić, Katarina Pohlod, Mirko Erdelji, Mladen Stevanović, kao i Mihal Šulja i Goran Vendlener, osvajači medalja na nedavno održanom prvenstvu Srbije u ultramaratonu.; Program počinje u 19.45, a odmah posle otvaranja manifestacije u 20 časova sa stadiona fudbalskog kluba Indeks počeće Mini maraton, trka za sve generacije na sedam kilometara. Maratonci i polumaratonci startovaće u 21.45.Posle počasnog kruga na stadionu, sa kojeg će ih ispratiti bubnjari Sambanse, svi trkači će pratiti trasu koja ih ulicom Dr Zorana Djindjića i delom trotoara Bulevara cara Lazara vodi prema keju. Na obali Dunava se kejom trči do kraja šetališta kod mornarice gde je okret, a staza istim putem vraća trkače ponovo na stadion.Maratonci moraju da savladaju šest krugova, a polumaratonci tri.; Priroda staze omogućava publici da navija za svoje favorite bodreći trkače duž čitavog Sunčanog keja, a na tribinama na stadionu na Djačkom igralištu ima mesta za one koji žele da prate vreme prolaza i ulazak trkača u cilj.Osim ulice Dr Zorana Djindjića, zatvaranja saobraćaja neće biti, saopštili su organizatori.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track