(KURIR TV) PAOLO ROSI ZA KURIR: Srbi, naučite da živite za reprezentaciju!
Foto: Nebojša Mandić

Gost Beograda: Legendarni Italijan uživa u prestonici Srbije

(KURIR TV) PAOLO ROSI ZA KURIR: Srbi, naučite da živite za reprezentaciju!

Fudbal -

Siniša Mihajlović nije pristao na kompromise u Milanu i zato je dobio otkaz, iako je sjajan trener, smatra najbolji fudbaler SP 1982. godine

Legendarni Italijan Paolo Rosi voli Srbe i smatra da, s obzirom na kvalitet koji posedujemo, treba da budemo učesnici Evropskog prvenstva.Najbolji fudbaler Mundijala 1982. godine i strelac prvog gola u finalu protiv Zapadne Nemačke (3:1) posetio je Beograd kao promoter kampa za decu koji već drugu godinu organizuje banka Inteza. Paolo Rosi (59) istakao je da mu se sviđa u Beogradu i da su ga Srbi prihvatili kao najrođenijeg.- Prvi put sam u Beogradu i ovaj grad vidim drugačijim očima nego kad sam bio fudbaler i putovao po svetu. Obišao sam glavne ulice, video tvrđavu, izašao s prijateljima na večeru na reci... Ma, bilo je fenomenalno i prelepe utiske nosim u Italiju - rekao je Rosi.

- To je lep posao koji me opušta. ... Volim da radim i komentarišem utakmice, tu sam se pronašao i baš uživam u novom poslu.

NaslednikGRIZMAN PODSEĆA NA MENEPaolo Rosi je istakao da mu se na EP najviše sviđa Francuz Antoan Grizman, koji podseća na njega, dok se prisetio i svoje igračke karijere:- Gol protiv Brazila na SP u Španiji bio mi je najvažniji u karijeri. Posle toga se sve otvorilo. Ako me pitate ko me je najviše tukao od čuvara, onda ću reći da su to Danijel Pasarela iz Argentine i Nemac Karl-Hajnc Forster.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track