Prosinečki: Punom parom na Vojvodinu
Foto: KURIR

Prosinečki: Punom parom na Vojvodinu

Fudbal -
Za Beograđane taj meč nema rezultatski značaj, dok se Novosađani bore sa Radničkim 1923, Slobodom i Jagodinom za dve pozicije koje vode u kvalifikacije za Ligu Evropa

BEOGRAD - Trener fudbalera Crvene zvezde Robert Prosinečki rekao je danas da će njegova ekipa igrati maksimalno angažovano protiv Vojvodine i da rivali Novosađanima u borbi za mesto na međunarodnoj sceni ne treba da sumnjaju u regularnost te utakmice poslednjeg kola Super lige za ovu sezonu.

"Nama znači svaka utakmica i svaka pobeda. Želimo da prolećnu polusezonu završimo neporaženi... Sigurno ćemo odigrati maksimalno i neće biti nikakve sumnje. Crvena zvezda tako nešto nije nikada radila, niti će. To što njima treba pobeda nas ne zanima, neka dođu do nje kako treba", rekao je Prosinečki novinarima na stadionu Zvezde. Zvezda i Vojvodina sastaće se u nedelju u 15.00 u Novom Sadu. Za Beograđane taj meč nema rezultatski značaj, dok se Novosađani bore sa Radničkim 1923, Slobodom i Jagodinom za dve pozicije koje vode u kvalifikacije za Ligu Evropa. Prosinečki je, ipak, kazao da će izvesti "kombinovani" sastav pošto želi da pruži šansu igračima koji nisu imali veliku minutažu ovog proleća, kao i da odmori one koji su u sredu pobedili Borac u finalu Kupa Srbije sa 2:0. "Šansu će dobiti neki igrači koji nisu puno igrali, ali ko god da bude na terenu moraće da pruži maksimum. Moram i da vidim u kakvom je stanju ekipa posle proslave", rekao je Prosinečki u šali. Trener Zvezde je ponovio da će o prelaznom roku pričati tek kada se završi sezona, ali je kazao da su crveno-belima potrebna "još dva, tri pojačanja". "Ova mlada ekipa ima još puno prostora da napreduje i to je super, jer znači da sadašnje igre nisu limit ovog tima. Ne bežimo od toga da su nam potrebna još dva, tri pojačanja koja želimo da dovedemo", kazao je Prosinečki. On je dodao da će najveći prioritet u idućoj sezoni biti titula u prvenstvu Srbije, a na drugom mestu je plasman u grupnu fazu Lige Evropa. Na pitanje novinara da li će mladi napadač iz Australije Eli Babalj pojačati Zvezdu ovog leta, Prosinečki je rekao da je beogradski klub "možda i zainteresovan za njega".

"U ponedeljak ću razgovarati sa čelnicima kluba i igračima, pa ćemo posle toga moći da pričamo o dolascima i odlascima", dodao je on. Pripreme Zvezdinih fudbalera za narednu sezonu počeće 18. juna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track