UEFINA PRAVILA ZA ALBANCE Partizani bili pred eliminacijom iz Evrope, a onda nagrađeni igranjem u LŠ
Foto: Reuters

Čudna odluka Evropske kuće fudbala

UEFINA PRAVILA ZA ALBANCE Partizani bili pred eliminacijom iz Evrope, a onda nagrađeni igranjem u LŠ

Fudbal -

Evropska fudbalska unija (UEFA) odlučila je da umesto prvaka Albanije Skenderbega u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona uvrste ekipu Partizanija, koja je prošle sezone zauzela drugo mesto u nacionalnom šampionatu ove zemlje.

Sud za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) potvrdio je u sredu da je albanski klub Skenderbeg izbačen iz kvalifikacija za Ligu šampiona zbog nameštanja utakmica. Sud je potvrdio presudu UEFA koja je šampiona Albanije suspendovala iz Evropskih takmičenja u sezoni 2016/17. Skenderbeg je svoju utakmicu u kvalifikacijama trebalo da odigra protiv mađarskog Ferencvaroša između 12. i 20. jula.UEFA je na hitnom sastanku u sredu uveče donela odluku da umesto Skenderbega ekipa Partizanija izađe na meč sa Ferencvarošom.Iako su svi očekivali da Ferencvaroš bez borbe prođe u treće kolo kvalifikacija za LŠ na osnovu ranijih odluka UEFA, desilo se nešto sasvim drugačije.Čelnici UEFA-e su napravili još jedan presedan i vicešampiona Albanije ekipu Partizanija ubacili u kvalifikacije za LŠ iako je ovaj tim već počeo kvalifikacije za Ligu Evrope. Partizani je prošlog četvrtka na svom terenu igrao 0:0 sa Slovanom u prvom meču kvalifikacija za LE, a revanš je trebalo da bude odigran večeras u Bratislavi.

Revanš meč je otkazan, a UEFA je ostavila mogućnost da dva tima odigraju prijateljski meč. UEFA je nagradila ekipu Partizanija, koja je bila pred eliminacijom iz Evrope i ubacila ga u kvalitetnije takmičenje, odnosno kvalifikacije za Ligu šampiona. Slovan će automatski igrati u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.UEFA je ponovo izašla u susret FS Albanije, a ne bi trebalo zaboraviti da ovaj Savez nije kažnjen zbog isticanja političkih parola na EP u Francuskoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track