Del Pjero posle 19 godina napušta Juventus
Foto: REUTERS

oproštaj

Del Pjero posle 19 godina napušta Juventus

Fudbal -
Del Pjeru po završetku sezone ističe ugovor, uprava je krajem prošle godine najavila da mu neće ponuditi produžetak saradnje i očekuje se da će Del Pjero karijeru nastaviti u Engleskoj ili SAD.

TORINO - Fudbaleri Juventusa u nedeljju će u Rimu u finalu Kupa Italije igrati protiv Napolija, a taj meč ostaće upamćen kao oproštaj Alesandra del Pjera od dresa torinske Stare dame. Apsolutni ljubimac navijača crno-belih, popularni "Pinturikio", proveo je u Juventusu 19 godina tokom kojih je oborio veliki broj rekorda i poprilično "napunio" trofejnu salu kluba.

Del Pjeru po završetku sezone ističe ugovor, uprava je krajem prošle godine najavila da mu neće ponuditi produžetak saradnje i očekuje se da će Del Pjero karijeru nastaviti u Engleskoj ili SAD. Legendarni napadač je ove sezone učestvovao u osvajanju titule šampiona Italije, prve posle devet godina, a imaće sjajnu šansu da sutra dođe do "duple krune".

Uprava Juventusa odlučila je da u Del Pjerovu čast svi igrači Stare dame u nedelju na dresovima nose nalepnicu na kojoj će pisati "Aleks, 19 godina, jedna ljubav".Del Pjero je rekorder Juventusa po broju odigranih utakmica (704), kao i po broju golova (290).

On je sa Juventusom osvojio šest titula prvaka Italije (ne računajući dve oduzete zbog afere Kalčopoli), jednu Ligu šampiona i jedan Kup Italije. Pored toga, Del Pjero ima i po jedan evropski Superkup, Interkontinentalni i Intertoto kup. On je za Italiju odigrao 91 utakmica, dao 27 golova, a 2006. godine je sa "azurima" postao prvak sveta.

Njegova poslednja zvanična utakmica u dresu Juventusa, finale Kupa sa Napolijem igra se u neelju od 21 sat na Olimpijskom stadionu u Rimu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track