DARKO BRAŠANAC: Partizan ima kvalitet, podržitite nas u borbi za Evropu!
Foto: Nebojša Mandić

Uoči starta sezone

DARKO BRAŠANAC: Partizan ima kvalitet, podržitite nas u borbi za Evropu!

Fudbal -

Pred prvu utakmicu drugog kola kvalifikacija za Evropa Ligu (četvrtak 20.15) Darko Brašanac sumira utiske o prošloj sezoni, govori o rekonstrukciji tima i tome šta čeka crno-bele u pohodu na Evropu.

Crno-beli su prošle sezone igrali grupnu fazu Evropa lige, a ove godine kreću u pohod sa sasvim novim timom.

– Ne bih poredio timove od prošle i ove godine, posebno što nijednu takmičarsku utakmicu ove sezone nismo odigrali u ovom sastavu i sigurno je da će nam trebati vremena da se još bolje upoznamo i uigramo. Pripreme su jedno, kada krene takmičenje i utakmica u kojoj je svaka na ispadanje to je nešto sasvim drugo.

Imajući u vidu iskustvo od prošle godine šta je najvažnije za dobar start?

– Za našu ekipu je najvažnije da uđemo maksimalno motivisani u svaku utakmicu i ujedno spremni za veliku borbu tokom celih kvalifikacija. Samim tim će i kvalitet ekipe, koji je veliki, doći do izražaja.

Na šta biste morali u Evropi da posebno obratite pažnju?

– Pažnju moramo da obratimo bukvalno na svaku sitnicu, jer se u Evropi i mala greška kažnjava surovo. To su ekipe koje su mnogo kvalitetnije nego kod nas u prvenstvu i svako opuštanje u bilo kom trenutku utakmice može tim skupo da košta.

Utakmica za pamćenje?

– Utakmica za pamćenje je sigurno protiv Steaue u Beogradu. Od početka utakmice i fenomenalne koreografije do celokupne pozitivne atmosfere koju smo mi igrači osećali tokom cele utakmice i kada smo gubili, do neverovatne sreće kada smo sa našim navijačima slavili prolaz u plej of. Celo to veče pamtim kao možda i najlepšu utakmicu koju sam igrao i svaki put se naježim kada se setim nje.

Poruka navijačima?

– Pozvao bih sve navijače da u što većem broju ispune stadion jer nam je sa njima mnogo lakše da svakog protivnika pobedimo na našem stadionu i da u četvrtak zajedno napravimo iskorak ka plasmanu u 3. kolo kvalifikacija LE.

(B. O./partizan.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track