BASTA: Primarni cilj je plasman u Evropu
Foto: AP

Srpski fudbaler o ambicijama Lacija u narednoj sezoni

BASTA: Primarni cilj je plasman u Evropu

Fudbal -

Srpski fudbaler Dušan Basta nalazi se trenutno na pripremama Lacija za sledeću sezonu.

Njemu će ovo biti treća godina u rimskom klubu i 31-godišnji bek je zadovoljan dosadašnjim tokom priprema.

-Pripreme za sada odlično protiču. Radimo u mestu koje zove Auronco di Kadore, gde se Lacio tradicionalno priprema već deset godina. Meni je ovo treći put da sam ovde. Imamo sve potrebne uslove da se kvalitetno pripremimo za predstojeću sezonu. Drugi deo priprema biće u Nemačkoj, gde nas očekuju i dve prijateljske utakmice sa nemačkim prvoligašima. Ovde ostajemo do 23. jula - rekao je Basta.

Lacio je prethodnu sezonu završio na osmom mestu, pa su ambicije za narednu sezonu mnogo ozbiljnije jer se cilja Evropa.

-U mojoj prvoj sezoni u dresu Lacija napravili smo veliki uspeh kao ekipa, zauzeli smo treće mesto i borili smo se za ulazak u Ligu šampiona do poslednjeg kola. U drugoj sezoni nismo bili na tom nivou. Uz dosta problema sa povredama i igranju na tri fonta, nismo uspeli da se domognemo Lige Evrope. Smatram da primarni cilj Lacija treba da bude ulazak u Ligu Evrope, što znači jedno od prvih pet mesta. Neće biti lako, ima dosta dobrih ekipa, ali uz par pojačanja mislim da ćemo imati tim koji će moći da odgovori zadatku - smatra Basta.

Nakon što je novi trener, Marselo Bijelsa, napustio klub posle samo dva dana, ekipu Lacija od tada vodi Simone Inzagi, koji je u ‘nebeskoplavima’ još od 1999. godine, kada je stigao kao igrač.

-Simone Inzagi je legenda Lacija i smatram da je zaslužio šansu da vodi ovaj klub. On vrlo dobro poznaje klub, ambijent, navijače i sigurno da je to njegova velika prednost. Nije lako biti ni trener, ni igrač Lacija, pritisak navijača je ogroman, a Simone zna kako da se nosi s tim i kako da to znanje prenese na igrače - rekao je Basta.

Srpski fudbaler je pomno pratio nedavno završeni Euro u Francuskoj i očekuje da u bliskoj budućnosti i reprezentacija Srbije postane učesnik velikih takmičenja.

-Što se tiče Evropskog prvenstva, drago mi je što je Portugal trijumfovao zato što im je to prvi trofej u istoriji na velikim takmičenjima. Ostaje veliki žal zbog toga što se mi nismo kvalifikovali, ali sam ubeđen da dolaze bolji dani za naš fudbal i našu reprezentaciju - zaključio je Basta.

Dušan Basta je karijeru započeo u Crvenoj zvezdi, odakle je prešao u Udineze. Posle šest godina u Udinama, uz jednu pozajmicu u Lećeu, Basta je 2014. prešao u Lacio, a za reprezentaciju Srbije ima 17 nastupa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track