PARTIZAN NAPADA LIGU EVROPE, POLJACI MORAJU PASTI: Pobeda za mir u kući!
Foto: Saša Pavlić

Crno-beli otvaraju sezonu

PARTIZAN NAPADA LIGU EVROPE, POLJACI MORAJU PASTI: Pobeda za mir u kući!

Fudbal -

Crno-beli svesni da nemaju pravo na grešku u meču drugog kola kvalifikacija sa Zaglebjem na stadionu u Humskoj

Prvi put nakon osam uzastopnih godina fudbaleri Partizana za jesen na međunarodnoj sceni će morati da se bore preko kvalifikacija za Ligu Evrope, a ne Ligu šampiona, čime im je put do uspeha daleko teži, tim pre što ga danas započinju protiv nezgodne ekipe Zaglebja (20.15).

Poljaci u Humsku stižu kao aktuelno treća ekipa u svojoj zemlji, koja gotovo tri godine igra u identičnom sastavu, a daleko bolje rezultate postižu na gostujućem nego na domaćem terenu.

Zbog toga trener crno-belih Ivan Tomić poziva na maksimalnu ozbiljnost, ali naglašava da njegov tim prema Zaglebju ne oseća strah, već samo veliko poštovanje.

- Dugo igraju zajedno, kompaktan su tim, ali daleko od toga da ćemo ih preceniti, mada, s druge strane, ne smemo ni da ih potcenimo. Na pripremama smo odlično radili, verujem da ćemo to prikazati večeras i imamo dovoljno razloga za optimizam. Ipak, ne treba očekivati da će današnja partija biti briljantna - kaže Tomić i nastavlja:

- Igraćemo onako kako je u tradiciji Partizana, a to znači odgovorno i hrabro. Motiv izlaska na ovaj stadion, igranje pred našim navijačima trebalo bi da nadomesti odsustvo neuigranosti zbog velikih promena u timu. Takođe, tegovi ne mogu da nam budu na nogama baš zbog tih dobrih priprema, oni jedino mogu da se nalaze u našim glavama, a sve vreme smo radili na tome da oslobodimo igrače bilo kakvih stega.

Nespreman za premijeruPARTIZAN BEZ LEONARDABrazilac Leonardo, najveće ovosezonsko pojačanje Partizana, licenciran je za dvomeč protiv Poljaka, ali neće se naći u protokolu za večerašnji meč.- On još nije dovoljno spreman i neće biti u kombinaciji za tim. Trenira odvojeno od ekipe, tek ponekad nam se priključi, jer je u ovom trenutku najvažnije da se fizički što bolje spremi. Verujem da ćemo na njega moći da računamo u revanšu, a da li kao startera ili kao rezervu, to ostaje da vidimo - kaže Tomić.

Rivali Mađari i VelšaniČUKA I VOŠA BI NOVE POBEDE!Pored Partizana, mečeve drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope odigraće i preostala dva srpska predstavnika, i to Čukarički, koji gostuje ekipi Videotona u Mađarskoj (20.30), kao i Vojvodina, koja na svom terenu dočekuje velški tim Kohans kvej (20.00). Novosađani su odlučili da časte svoje navijače, pa je ulaz na ovaj susret besplatan, ali samo za istočnu i severnu tribinu stadiona „Karađorđe“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track