A DNEVNI TERMIN: Zvezda pisala Zajednici, Bačka joj zahvalila
Foto: Nemanja Pančić

Nema reflektora

A DNEVNI TERMIN: Zvezda pisala Zajednici, Bačka joj zahvalila

Fudbal -

Fudbalski klub Bačka uputio je javnu zahvalnost Crvenoj zvezdi zbog dopisa koji je naš najtrofejniji klub poslao Zajednici Super lige.

U dopisu koji je potpisao generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić, crveno-beli pitaju zašto Bačka i Spartak ne mogu da igraju u dnevnim terminima svoje mečeve?

To je ujedno bio i odgovor Zajednici koja je tražila saglasnost od svih klubova iz ovog takmičenja u vezi odigravanja utakmica Bačke i Spartaka na stadionu Vojvodine.– Poštovani, u odgovoru na Vaš dopis u kojem tražite saglasnost klubova Superlige, a vezano za igranje utakmica klubova koji ne poseduju reflektorsko osvetljenje na svojim stadionima, ovim putem dajemo svoje mišljenje. Kako ste naveli u dopisu, predlažete da Spartak i Bačka, prvih 15 utakmica u Superligi Srbije kada su domaćini, igraju na stadionu Vojvodine u Novom Sadu.

Prvo, protiv smo toga da Spartak i Vojvodina igraju kao domaćini u Novom Sadu samo u prvih 15 utakmica. U tom slučaju, radi regularnosti takmičenja, sve utakmice do kraja prvenstva moraju se igrati na tom stadionu.

Drugo, s obzirom na to da se u Evropi veliki broj utakmica igra u dnevnim terminima, a kao što smo mogli videti i na ovom Evropskom prvnstvu igrale su se utakmice u 15 časova, ne vidimo problem da ova dva kluba, kao domaćini, igraju na svojim stadionima u dnevnim terminima.

Razlog za večernje termine utakmica Superlige Srbije su TV prenosi utakmica. Kako nije zaživeo benefit od sponzorstava od TV prava za utakmice koje se igraju u večernjim terminima i kako nije podignuta vrednost naše lige po tom osnovu, mislim da klubovi Superlige ne vide interes u igranju utakmica isključivo u večernjim terminima.

Nadamo se da će Zajednica fudbalskih klubova Superlige Srbije imati razumevanja za ovaj problem i da će, za dobrobit fudbalskog sporta i takmičenja, kao i u korist navijača ova dva kluba, odobriti da pomenuti klubovi igraju utakmice kao domaćini na svojim stadionima u dnevnom terminu koji bude određen – stoji u saopštenju koje je Terzić potpisao.

Nedugo zatim usledilo je saopštenje Bačke:

– Nakon ovog dopisa ljudi iz Crvene Zvezde, na čelu sa generalnim direktorom Terzićem, FK Bačka upućuje javnu zahvalnicu na podršci pre svega fudbalu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track