STARA DAMA PRVI RIVAL: Komazec debituje protiv Juventusa
Foto: Instagram

Srpski centarfor potpisao za Južnu Kinu

STARA DAMA PRVI RIVAL: Komazec debituje protiv Juventusa

Fudbal -

Iskusni srpski centarfor Nikola Komazec u narednoj sezoni nosiće dres ekipe Južna Kina, koja je član Premijer lige Hong Konga.

Posle sjajnih izdanja u Dinamu iz Batumija u prethodnih šest meseci, gde su ga navijači proglasili za najboljeg igrača ekipe, Komazec se na Daleki istok, gde je već igrao u Koreji i Tajlandu.

-Veoma sam zadovoljan uslovima, kao i klupskim ambicijama, jer nas u septembru očekuje četvrtfinale azijskoj fudbalskog Kupa protiv malezijske ekipe Džohor Darul Tazim, koja brani trofej. Dolazim u klub velikog renomea, koji će u narednoj sezoni ponovo juriti titulu nacionalnog šampiona – istakao je Komazec.

Ekipa Južne Kine u svojim vitrinama ima 41 titulu nacionalnog šampiona i najtrofejniji je tim Hong Konga.

Svojevremeno, dres ovog kluba nosio je i Mateja Kežman. Komazec će svoj debi za Južnu Kinu imati 30. jula na prijateljskoj utakmici protiv Juventusa iz Torina.

28-godišnji centarfor je u prethodnoj polusezoni u dresu Batumija na 13 utakmica upisao četiri asistencije i pet golova, od kojih su dva proglašena za golove kola.

Komazec je karijeru započeo u Hajduku iz Kule, posle čega je prešao u rumunski Petrolul. Sa najviše uspeha nastupao je za Maribor, sa kojim je igrao i u Ligi Evrope, kao i za Sarajevo gde postigao 14 golova na 19 utakmica.

Srpski fudbaler je igrao i u Aziji za tajlandski Suphanburi, Busan iz Koreje i Pataja Junajted, takođe iz Tajlanda, kao i za norveški Haugesund i Batumi iz Gruzije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track