NOVI GENIJE: Katai ih slao po burek kao Dejo Savićević!
Foto: Nebojša Mandić

Junak crveno-belih sa utakmice iz Razgrada

NOVI GENIJE: Katai ih slao po burek kao Dejo Savićević!

Fudbal -

Napadač Crvene zvezde briljirao protiv Ludogoreca i, u stilu slavnog Dejana Savićevića, bacao i slagao protivnike po terenu

Aleksandar Katai briljirao je u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Ludogoreca u Razgradu (2:2).Prelep gol za izjednačenje i sijaset lepih poteza kojima je bugarsku odbranu bukvalno bacao i slagao po terenu izbacili su Kataija u prvi plan. Crvena zvezda sledećeg utorka ima veliku priliku da na punoj Marakani eliminiše bugarskog prvaka i domogne se plej-ofa za Ligu šampiona, ali i overi garantovano mesto u grupnoj fazi Lige Evrope.- Rešavaćemo sve u Beogradu. Imamo dobar rezultat i sve je na nama. Šteta što nismo sačuvali prednost i pobedu jer bi nam više odgovarala. Ali ne očajavamo, uz pomoć Delija verujem da možemo u narednu rundu. Svi vrlo dobro znamo koliko bi to značilo Crvenoj zvezdi - smatra Katai.Katai je bio mađioničar na terenu, u pojedinim trenucima podsetio je na Dejana Savićevića, miljenika navijača Crvene zvezde.- Ma, hajte... (smeh). Lep gol i ništa više. Nemam tu šta da dodam.Prvi put Katai je igrao u špicu napada, bio je pod stalnim udarom štoperskog tandema Ludogoreca Moci-Plastun.- Nikada nisam igrao špica, pa mi je trebalo vremena da se naviknem. Njihovi štoperi me nisu štedeli, ali to je fudbal, nemam nameru da kukam.

Fudbaleri Crvene zvezde imali su pobedu u džepu, a onda su naivno primili gol, kada je Rumun Kešeru savladao Kahrimana.- Vidi se da nam treba vremena da se uigramo. Bez veze smo primili drugi gol.Od 27. aprila i poraza od Čukaričkog na Marakani Katai redovno daje golove na svim utakmicama. Ako se broje i prijateljske, protiv Ludogoreca je postigao gol na 12. meču zaredom.- Daće bog da ga dam i na 13. meču. Samo da nastavim tako.Posle utakmice Kataijev mobilni telefon bio je pun poruka.- Trebalo mi je vremena da iščitam sve poruke. Bilo je dosta poziva i poruka. Sestra je prva čestitala, potom mama i tata, naravno i devojka...Utakmicu u Razgradu obeležio je incident, kada je golman Borjan fizički nasrnuo na Moučea, a sve je počelo kada je štoper Moci oborio baš Kataija, a potom vukući ga za ruku i dres pokušao da ga podigne sa terena.- Nije to neki incident. Oni su želeli da pobede kao i mi. Fudbal je to. Dolazi do čarki i sve je to normalno - objasnio je Katai.Crvena zvezda će od danas od 11 sati prodavati karte za utakmicu sa Ludogorecom.

AnalizaGROF: KANGA JE DIVLJI IGRAČTrener Crvene zvezde Miodrag Božović pohvalio je igru Kange i poručio prepotentnim fudbalerima Ludogoreca da su i jače ekipe od njih padale na Marakani.- Kanga je pomalo divlji igrač, guši mi na terenu Donalda i Le Taleka, ali je kvalitetan. On još nije pokazao šta može, a može bolje. Ne trpi taktičke zamisli, a može da trči dva dana, da da gol i da ga namesti. Biće još bolji kada se uigramo. Što se tiče Ludogoreca, trebalo bi da znaju da su na našoj punoj Marakani, pred našim navijačima, padali i daleko jači i veći klubovi - poručio je Grof.

U strahu su velike očiDJAKOV: ZA ZVEZDU SMO KLASAFudbaleri bugarskog Ludogoreca posle utakmice su više bili jaki na rečima nego na terenu, što jasno pokazuje njihov strah od crveno-belih.- Ne znam kako smo ispustili prednost iz prvog poluvremena. Bolji smo tim od Zvezde i zato sam nezadovoljan rezultatom. Bitka se nastavlja, sigurno se nećemo predati. Na terenu se videlo da smo u odnosu na Crvenu zvezdu klasa! Uz sve poštovanje prema prvaku Srbije, siguran sam da ćemo ih u Beogradu pobediti - rekao je kapiten Ludogoreca Svetoslav Djakov.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track