KAPITEN BRANI POSEBNOG Runi: Murinjo ne viče i ne baca stvari
Foto: Reuters

Žoze mirniji od Aleksa Fergusona

KAPITEN BRANI POSEBNOG Runi: Murinjo ne viče i ne baca stvari

Fudbal -

Kapiten Mančester junajteda Vejn Runi rekao je da novi trener te ekipe Žoze Murinjo želi da pobeđuje, ali i da ne viče i ne baca stvari okolo.

Legendarni trener Mančester junajteda Aleks Ferguson, koji je za 27 godina na Old Trafordu osvojio brojne trofeje, bio je izrazito temperamentan, često je vikao, a jednom prilikom je u svlačionici kopačkom pogodio u lice fudbalera Dejvida Bekama. Morinjo je, za sada, mirniji.

Junajted je na svom terenu odigrao protiv Evrtona bez golova, u prijateljskoj utakmici posvećenoj karijeri Vejna Runija. Runi je karijeru počeo u Evrtonu, odakle je 2004. godine otišao na Old Traford.

Kapiten Junajteda rekao je da Murinjo ima dobre i jasne veštine komunikacije.

"On, trenutno, nije neko ko će doći i početi da baca stvari, za sada nije. Nikada ne znate kako će biti kada sezona počne. On je takmičarski nastrojen i želi da pobedi u svakoj utakmici, bilo da je prijateljska ili u Komjuniti Šildu. On prenese svoju poruku. Želi da pobedi, ali ne viče previše", rekao je Runi.

"Murinjo mnogo očekuje od svojih igrača i dok priča, vidite njegovu auru i poruku koju vam šalje. On želi pobede. Želeo je i protiv Evertona, a to nam je ponovio u poluvremenu. Kada igrate za Mančester junajted, čak i u prijateljskoj utakmici, želite da pobedite. Nažalost, mi nismo pobedili, ali moja porodica i ja ćemo se sećati tog meča", dodao je Runi.

On je ocenio da je njegova ekipa dobro odigrala protiv Evertona, uprkos tome što nije pobedila.Mančester junajted će u nedelju na Vembliju igrati protiv šampiona engleske Lestera za trofej Komjuniti Šild.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track