LJUJIĆ I KALUĐEROVIĆ KORAČAJU KA TITULAMA: Srpski tandem vodi Žalgiris ka duploj kruni
Foto: FK Žalgiris

Srpski tandem doneo timu iz Viljnusa seriju od šest pobeda

LJUJIĆ I KALUĐEROVIĆ KORAČAJU KA TITULAMA: Srpski tandem vodi Žalgiris ka duploj kruni

Fudbal -

Od kada su iskusni centarfor Andrija Kaluđerović i perspektivni vezista Matija Ljujić stigli u redove Žalgirisa, tim iz Viljnusa u šampionatu Litvanije ne zna na poraz i 13 kola pre kraja prvenstva drži prvu poziciju sa četiri boda više u odnosu na prvog pratioca Trakai uz utakmicu manje.

Kaluđerović je postigao deset golova na sedam utakmica, a Ljujić tri na pet duela.

Mladi vezista je zbog povrede leđa posle kvalifikacionog dvomeča, koji je Žalgiris nesrećno izgubio od Astane, pauzirao tri nedelje i vratio se u postavu ove nedelje pošto je odigrao poslednjih pola sata duela koji je Žalgiris dobio protiv Kauna sa 3:1.

-Drago mi je da sam se vratio. Nadam se da ću pomoći ekipi da se zadrži razlika na vrhu tabele - rekao je Ljujić.

Posle 19 odigranih utakmica, Žalgiris ima četiri poena prednosti u odnosu na drugoplasirani Trakai, kao i utakmicu manje. 22-godišnji Ljujić kaže da su ambicije njegovog tima velike.

-Preuzeli smo prvo mesto, kada sam došao u klub, delili smo drugu poziciju. Aktivni smo i u Kupu, tako da bi dupla kruna izlečila rane iz Evrope. Bilo bi sjajno da se to ostvari i da se obezbedi šansa u Evropi sledeće godine - veruje Ljujić.

Žalgiris je bio na korak od plasmana u treću rundu kvalifikacija za Ligu šampiona, ali je litvanski tim eliminisan zbog gola koji su primili u poslednjim momentima utakmice.

-To je bio do sada moj najteži trenutak u fudbalu, nikada nisam igrao tako bitnu utakmicu i tako nesrećno i nezasluženo ispao. Bili smo tim sa više šansi i imali smo aktivan rezultat do 92. minuta, ali šta je tu je, idemo dalje - objasnio je Ljujić.

Zajedno sa Ljujićem u Žalgiris je stigao i Andrija Kaluđerović, koji je posle samo šest odigranih utakmica, drugi na listi strelaca litvanskog prvenstva.

-Andrija je u sjajnoj formi, koristi svaku priliku. Vrlo je opasan u 16 metara i uskoro bi mogao da bude i prvi strelac lige jer je već postigao devet golova. Nadam se da ću mu pomoći da postigne još - zaključuje Ljujić.

Ljujić je karijeru započeo u drugom timu Partizana, Teleoptiku, nakon čega je godinu dana proveo u Radu, pre dolaska u Žalgiris.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track