BLOG UŽIVO, VIDEO: Brazilci pobedili Nigeriju, sada navijaju za Argentinu
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Brazilci pobedili Nigeriju, sada navijaju za Argentinu

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:00 - Brazilci pobedili Nigeriju, sada navijaju za ArgentinuKošarkaši Brazila pobedili su Nigeriju 86:69 i sada se nadaju porazu Španije od Argentine kako bi se plasirali u četvrtfinale.Brazil je rivala slomio u drugom periodu kada je sa 27:15 stekao dvocifrenu prednost pred drugo poluvreme, a meč je definitivno rešio u poslednjih deset minuta.Blistali su centar Nene Ilario sa 19 poena i 7 skokova, te plejmejker Marselinjo Uertas sa 12 poena, 11 asistencija i 6 skokova.Najbolji u selekciji Nigerije bio je bivši plej Partizana Džoš Akojon sa 16 poena, ali bez ijednog proigravanja saigrača, dok je 15 dodao Uzoh. Brazilci su ovom pobedom obezbedili četvrtfinale selekciji Hrvatske, a za njihov plasman je potrebna pobeda Argentine nad Španijom, u meču koji počinje u ponoć, dok od 03:30 igraju Litvanija i Hrvatska. Pobednika grupe u četvrtfinalu čeka Srbija, a to će biti Litvanija ili Argentina, drugi će na Francusku, treći na Australiju, a poslednji na SAD.

21:51 - Sane Vevers najbolja na gredi, Bajls bronzanaHolandska gimnastičarka Sane Vevers osvojila je danas zlatnu medalju na gredi na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.Vevers je zlato osvojila rezultatom 15.466.Njoj je to prva olimpijska medalja.Srebrna medalja pripala je Amerikanki Loren Ernandes, koja je osvojila 15.333 bodova.Najveća favoritkinja za zlato, Amerikanka Simon Bajls, koja je u Riju već osvojila tri najsjajnija odličja, moraće da se zadovolji samo bronzanom medaljom na gredi.Ona je sakupila 14.733 bodova, a sjajnija medalja joj je izmakla jer je imala jednu veliku nesigurnost tokom vežbe i za malo je pala sa grede.

20:58 - Ri Se Gvang osvojio zlato u preskokuGimnastičar iz Severne Koreje Ri Se Gvang osvojio je danas zlatnu medalju u preskoku na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.Ri Se Gvang je najsjajnije odličje osvojio rezultatom 15.691.Ruski gimnastičar Denis Abljazin osvojio je srebrnu medalju sa 15.516 bodova. Abljazin je ranije danas osvojio bronzu na krugovima.Bronza u preskoku pripala je Japancu Kezno Širaiju (15.449). Isti broj bodova kao i Širai imao i legendarni rumunski gimnastičar Marjan Dragulesku, ali je na kraju ostao bez medalje.

20:22 - Grk Petrunjas najbolji na krugovimaGrčki gimnastičar Elefterios Petrunjas osvojio je danas zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru u disciplini krugovi.Petrunjas je do zlata stigao rezultatom 16.000.Srebrna medalja pripala je Brazilcu Arturu Zanetiju, koji je sakupio 15.766 bodova. Zaneti je pre četiri godine, na Igrama u Londonu, osvojio zlatnu medalju.Bronza je otišla u ruke Rusu Danisu Abjazinu rezultatom 15.700.

19:43 - Britanka odbranila zlato u konjičkoj dresuriBritanka Šarlot Dižardan osvojila je danas zlatnu medalju u konjičkoj dresuri na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.Dižardan je s konjem Valegrom do svog novog najsjanijeg odličja stigla sa 93.857 bodova.Ona je tako obranila zlato osvojeno pre četiri godine u Londonu. I u Londonu je jahala Valegra. Srebrnu i bronzanu medalju u Riju osvojile su Nemice Isabel Vert, odnosno Kristina Broring-Šprehe.

19:00 - Veronika Kembel-Braun bez polufinala OIAtletičarka sa Jamajke Veronika Kembel-Braun nije se plasirala u polufinale trke na 200 metara na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, ali nije razočarana tim rezultatom. "Neću ni da ulazim u to šta se dogodilo, jer ne mogu ništa da promenim. Samo moram da nastavim dalje", rekla je dvostruka olimpijska šampionka. Kembel-Braun je u današnjim kvalifikacijama zauzela 27. mesto, pošto je trku završila za 22 sekunde i 97 stotiniki. To vreme je slabije od njenog najboljeg rezultata ove godine (22,29 sekundi), a daleko slabije od njenog ličnog rekorda - 21,74 sekundi. Kembel-Braun je na Igrama u Atini 2004. godine osvojila zlatnu medalju na 200 metara, a u Pekingu 2008. godine je odbranila tu titulu. Pre četiri godine u Londonu je trčala u finalu, ali je završila kao četvrta.

18:30 - Džebet osvojila zlato na 3.000m stiplčezRut Džebet iz Bahreina osvojila je zlatnu medalju u trci na 3.000 metara stiplčez na Olimpijskim igrama. Ova 19-godišnja devojka rodom iz Kenije osvojila je prvu medalju u seniorskoj konkurenciji, pre dve godine bila je juniorska šampionka sveta. U finalu je ostvarila vreme od 8:59,75 minuta, oko sekund slabije od svetskog rekorda iz 2008. godine. Rekord drži Ruskinja Gulnara Galkina, a njih dve su jedine žene koje su trčale ovu distancu ispod devet minuta. Srebrna medalja pripala je svetskoj šampionki od prošle godine iz Pekinga Hajvin Kijeng Džepkemoj iz Kenije, koja je zaostajala skoro 50 metara za Džebet. Bronzu je osvojila Amerikanka Emi Koburn, nacionalnim rekordom je donela prvu medalju za SAD u stiplčezu u istoriji.

17:10 - Poljakinja oborila svetski rekord u bacanju kladivaPoljska atletičarka Anita Vlordarčik oborila je danas svetski rekord u bacanju kladiva i osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Vlodarčik je u trećoj seriji kladivo bacila 82,29 metara. Prethodni rekord bio je 81,08, koji je takodje ona postavila. Srebrnu medalju osvojila je Vensiju Žang iz Kine, a bronzanu Britanka Sofi Hičon. Zlatnu medalju u trci na 3.000 metara stipl osvojila je Rut Džebet iz Bahreina, srebrna je pripala Hajvin Kijeng Džepkemoj iz Kenije, a bronzana Amerikanki Emi Koburn.

16:40 - Pajić bez A finala, zaokružio loš dan srpskih kajakaša u RijuKajakaš Dejan Pajić ostao je bez plasmana u A finale i tako zaokružio loš dan srpskih takmičara u tom sportu na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Pajić je polufinalnu trku discipline K1 na 1.000 metara završio na poslednjem, osmom mestu sa vremenom tri minuta i 48,158 sekundi. On će veslati u B finalu, sutra od 15.04. Prethodno su Nikolina Moldovan i Milica Starović takođe propustile priliku da se plasiraju u A finale dubla na 500 metara. One su bile poslednje u svojoj kvalifikacionoj grupi i veslaće u B finalu, sutra u 14.16. Takođe, bez plasmana je ostala i Olivera Moldovan u sprintu na 200 metara. Ona je bila šesta u polufinalnoj grupi i neće učestvovati u finalu.

16:10 - Bolasi konačno u Evertonu za 30 miliona evraFudbaler iz Konga Janik Bolasi napustio je Kristal Palas i u transferu vrednom 30 miliona evra prešao u Everton, saopštio je njegov novi klub. Ovaj 27-godišnji krilni napadač sa "karamelama" potpisao je ugovor do 2021. godine. Bolasi je dugo bio želja novog menadžera Evertona Ronalda Kumana, praktično od juna, ali je tek sada posao završen. Bolasi je prvi gol u Premijer ligi postigao upravo na Gudison parku pre dve sezone u dresu Kristal Palasa protiv Evertona. Na Ostrvu je od 2008. godine, a igrao je još za Plimut, Barnet i Bristol.15:30 - Preminuo Etkinson posle napada policijeNekadašnji fudbaler Real Sosijedada i Aston Vile Dalijen Etkinson preminuo je posle intervencije britanske policije elotrošokerom. Engleski Dejli Mejl prenosi da je policija upotrebila elektrošoker nakon što je dobila poziv kasno sinoć zbog bučne svađe u kuću u Telfordu, mestu kod Birmingema.Etkinsonu (48) je ukazana pomoć, ali je preminuo od srčanog udara ubrzo po dolasku u bolnicu. On je tokom fudbalske karijere igrao za Ipsvič, Šefild, Aston Vilu, Mančester Siti, Fenerbahče, dok je u Real Sosijedadu postao prvi tamoputi igrač koji je zaigrao u tom klubu.15:00 - Saša Marjanović: Strpljivo čekam šansu u PartizanuFudbaler Partizana Saša Marjanović rekao je danas da mu je čast što igra za taj fudbalski klub, da je strpljiv i da se trudi da iskoristi svaku šansu koju mu pruži novi trener. "Čast je biti u Partizanu i svaku šansu treba najbolje iskoristiti, kad god se ukaže prilika. Strpljiv sam i trudim se da doprinesem timu kad god mogu. Ovaj tim ima kvalitet i karakter i polako stvari dolaze na svoje mesto", rekao je Marjanović. Marjanović je ovog leta iz Radničkog iz Niša prešao u Partizan, a debitovao je prošlog meseca u utakmici protiv Zaglebja u Beogradu, u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu Evropa. "Bila je to odlična utakmica, ali nažalost rezultat nije ispratio našu dobru igru. Sada sam dobio priliku kod novog trenera Marka Nikolića u utakmici protiv Čukaričkog, gde smo i rezultatski bolje prošli. Drago mi je da smo krenuli napred, a ujedno i zbog mog doprinosa igri, zajedno sa svim momcima", dodao je Marković.

13:35 - Tarpiščev: Šarapova bi u januaru mogla da se vrati takmičenjimaSuspendovana ruska teniserka Marija Šarapova mogla bi da se vrati takmičenjima u januaru, rekao je predsednik Teniskog saveza Rusije Šamil Tarpiščev. "Sve će biti odlučeno u septembru. Nemoguće je tvrditi sa sigurnošću, ali mislim da će Šarapova početi da igra u januaru", rekao je Tarpiščev. Petostruka grend slem šampionka Šarapova suspendovana je u junu na dve godine, pošto je u martu priznala da su njeni doping rezultati na ovogodišnjem Australijan openu bili pozitivni na meldonijum, supstancu koju je Svetska antidoping agencija (WADA) 1. januara stavila na listu zabranjenih. Ona je tada rekla da nije znala da je meldonijum na listi zabranjenih, a da je tu supstancu uzimala zbog problema sa srcem.Bivša prva teniserka sveta se žalila na suspenziju, a Sud za sportsku arbitražu saopštio je prošlog meseca da će rasprava o slučaju Marije Šarapove biti održana 19. septembra.

13:12 - Petković: Podigli smo samopouzdanje pred SasuoloFudbaler Crvene zvezde Marko Petković, posle pobede nad Radničkim u Nišu (3:0), rekao je da je ekipa sa velikom dozom samopouzdanja dočekuje prvi meč sa Sasuolom u plej-ofu za plasman u Ligu Evrope."Sjajna utakmica je iza nas, gotovo svih 90 minuta smo bili bolji rival. Bilo je i sitnih problema u našoj igri, ali smo na kraju zadovoljni pobedom i onim što smo pokazali na terenu. Nišlije su mogle da uživaju u lepom fudbalu", rekao je Petković za zvaničan sajt srpskog šampiona.Desni bek crveno-belih ističe da mu mnogo znači to što je mreža sačuvana na drugom uzastopnom meču."Takođe je i druga vezana utakmica na kojoj smo postigli tri gola. Pokazujemo da kao ekipa sve bolje radimo, u napadu i u odbrani. Trebalo nam je vremena da se uigramo, ali ovi dobri rezultati su došli u pravo vreme. Podižu samopouzdanje ekipi pred važne utakmice koje nas očekuju", rekao je Petković.Utakmica između Sasuola i Crvene zvezde igra se u četvrtak od 20.45 na stadionu Mapei u Ređo Emiliji.

12:35 - Podolski završio reprezentativnu karijeruFudbaler Galatasaraja Lukas Podolski saopštio je danas da se povlači iz reprezentacije Nemačke.Podolski napušta državni tim posle eliminacije u polufinalu Evropskog prvenstva u Francuskoj i poraza od domaće selekcije 2:0."Sve ima svoje vreme, a moje u selekciji Nemačke je završeno. Želim više vremena da provodim sa porodicom", napisao je Podolski na svom Instagram profilu.Ovaj 31-godišnji napadač, rođen u Poljskoj, igrao je za reprezentaciju Nemačke 12 godina i u tom periodu upisao 129 utakmica i 48 golova.Bio je član tima koji je osvojio titulu prvaka sveta na šampionatu u Brazilu 2014. godine.Podolski je drugi igrač koji je napustio nacionalni tim posle prvenstva Evrope, posle Bastijana Švajnštajgera.

12:02 - Matijašević: U velikoj smo krizi, ali se nadam brzom oporavkuSportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević ocenio je da fudbaleri te ekipe imaju kvalitet da budu medju četiri prvoplasirana tima na tabeli, ali da sa trenutnim odnosom mogu "samo da se bore za opstanak" u ligi."Lutamo s timom. Još radimo na pronalaženju idealnih 11 ili 14 igrača. Jučerašnja utakmica protiv Partizana je po kvalitetu igre jedna od najgorih otkako sam sportski direktor, u poslednje tri i po, četiri godine. Što se tiče igrača Čukaričkog, i dalje verujem da imaju kvalitet da budu medju četiri najbolje ekipe i izbore Evropu, ali sa ovakvim odnosom mogu samo da se bore za opstanak", rekao je Matijašević za klupski sajt.U prvih pet kola u Super ligi Srbije Čukarički je osvojio četiri boda, a juče je izgubio od Partizana sa 0:1."Drago mi je za golmana (Nikolu) Petrića što dostojno menja (Nemanju) Stevanovića, kao i za Erhana Mašovića što je postao standardan, a nema još ni 18 godina. Kad je reč o Mašoviću, to je i bio cilj", dodao je Matijašević.On je naveo ; da je krizni period sastavni deo sporta i da se nada da će se Čukarički izdići u predstojećim utakmicama."Sigurno da i ja snosim veliki deo odgovornosti i pričaćemo o tome u narednim danima", rekao je Matijašević.U šestom kolu Super lige Čukarički će na svom terenu igrati protiv Vojvodine, 21. avgusta."Vojvodina je hit prvenstva, imaju pravog trenera i skup dobrih, brzih igrača. Utakmica u nedelju najviše zavisi od našeg oporavka i njegovog rezultata u Ligi Evropa. Nadam se da će napraviti dobar rezultat. Trenutno su favorit, jer su u boljoj formi nego mi. Slede nam tri teške utakmice, posle Vojvodine, gostujemo Javoru, pa ide ; pauza, posle koje igramo protiv Napretka. Nije nam krenulo kako treba, ali to je sastavni deo fudbala. U velikoj smo krizi, ali se nadam brzom oporavku", rekao je Matijašević.Direktor "brdjana" naveo je i da stručni štab nije zadovoljan pojedinim igračima i da će ti fudbaleri verovatno ubrzo napustiti Čukarički. On je najavio i dolaske i dodao da bi fudbaleri Čukaričkog trebalo više da veruju u sebe.U ekipu sa Banovog brda nedavno su došli bivši igrač Crvene zvezde Aleksandar Jevtić, kao i Darko Bulatović i Marko Tomić iz Radničkog iz Niša, a tim su napustili Andrija Pavlović, Filip Stojković, Bojan Ostojić i Nemanja Stevanović.

11:33 - Tarpiščev: Šarapova bi u januaru mogla da se vrati takmičenjimaSuspendovana ruska teniserka Marija Šarapova mogla bi da se vrati takmičenjima u januaru, rekao je danas predsednik Teniskog saveza Rusije Šamil Tarpiščev."Sve će biti odlučeno u septembru. Nemoguće je tvrditi sa sigurnošću, ali mislim da će Šarapova početi da igra u januaru", rekao je Tarpiščev za agenciju TASS.Petostruka grend slem šampionka Šarapova suspendovana je u junu na dve godine, pošto je u martu priznala da su njeni doping rezultati na ovogodišnjem Australijan openu bili pozitivni na meldonijum, supstancu koju je Svetska antidoping agencija (WADA) 1. januara stavila na listu zabranjenih. Ona je tada rekla da nije znala da je meldonijum na listi zabranjenih, a da je tu supstancu uzimala zbog problema sa srcem.Bivša prva teniserka sveta se žalila na suspenziju, a Sud za sportsku arbitražu saopštio je prošlog meseca da će rasprava o slučaju Marije Šarapove biti održana 19. septembra.

11:02 - Đoković ubedljivo prvi, veliki napredak TipsarevićaSrpski teniser Novak Djoković ubedljivo je prvi na danas objavljenoj ATP listi, dok je njegov sunarodnik Janko Tipsarević popravio plasman za 160 mesta i sada je 253. igrač sveta.Djoković je prvi na listi sa 15.440 bodova, a drugoplasirani je Britanac Endi Mari sa 9.065 bodova.Medju prvih 10 bila je samo jedna promena, pošto je Austrijanac Dominik Tim preuzeo deveto mesto od Francuza Žoa Vilfreda Conge.Viktor Troicki zadržao je 35. mesto sa 1.270 bodova, a Dušan Lajović napredovao je za 13 pozicija i sada je 59. na listi sa 806 bodova. On je napredovao posle dobrih igara i plasmana u polufinale turnira u meksičkom Los Kabosu. Taj turnir osvojio je Ivo Karlović iz Hrvatske, pa je "skočio" za četiri mesta, do 20. sa 1.650 bodova.Filip Krajinović pao je za pet pozicija, na 153, sa 380 bodova, dok je Janko Tipsarević posle osvojenog čelindžera u kineskom Djindau napredovao za 160 mesta i sada je 253. teniser sveta sa 208 bodova.ATP lista: 1. Novak Djoković (Srbja) 15.440 2. Endi Mari (Velika Britanija) 9.065 3. Rodžer Federer (Švajcarska) 5.945 ; ; ; 4. Sten Vavrinka (Švajcarska) 5.070 5. Rafael Nadal (Španija) 4.850 ; ; ; 6. Miloš Raonić (Kanada) 4.455 7. Kei Nišikori (Japan) 4.075 ; ; ; 8. Tomaš Berdih (Češka) 3.660 ; ; ; 9. Dominik Tim (Austrija) 3.035 ; ; ; 10. Žo Vilfred Conga (Francuska) 2.815 --------------------------------------------------------- 35. Viktor Troicki (Srbija) 1.270 --------------------------------------------------------- 59. Dušan Lajović (Srbija) 806

10:31 - Mali napredak Ivanović i JankovićSrpske teniserke Ana Ivanović i Jelena Janković napredovali su za po jedno mesto na ovonedeljnoj WTA listi i sada se nalaze na 25, odnosno 29. poziciji.Ivanović ima 1.720 poena, samo 50 više od Jankovićeve i četiri mesta koja ih dele.Kada je reč o ostalim srpskim teniserkama, Bojana Jovanovski zadržala je 145. poziciju, kao i Aleksandra Krunić 153, dok je Jovana Jakšić napredovala za tri i sada je 183.Na vrhu liste i dalje ubedljivo vodi Serena Vilijams, ispred Anglelike Kerber, Garbinje Muguruza je ponovo smenila Simonu Halep na treće mestu, dok Top5 zatvara Agnješka Radvanska.Poredak najboljih 20 teniserki: 1. (1) Serena Vilijams (SAD) 7.950 bodova 2. (2) Angelika Kerber (Nemačka) 6.375 3. (4) Garbinje Muguruza (Španija) 5.481 4. (3) Simona Halep (Rumunija) 5.386 5. (5) Agnješka Radvanska (Poljska) 5.250 6. (6) Venus Vilijams (SAD) 4.010 7. (7) Viktorija Azarenka (Belorusija) 3.656 8. (8) Roberta Vinči (Italija) 3.440 9. (9) Medison Kiz (SAD) 3.401 10. (10) Svetlana Kuznjecova (Rusija) 3.060 11. (11) Dominika Cibulkova (Slovačka) 3.055 12. (12) Karla Suarez Navaro (Španija) 3.010 13. (13) Joana Konta (Velika Britanija) 2.940 14. (14) Petra Kvitova (Češka) 2.920 15. (15) Timea Baščinski (Švajcarska) 2.609 16. (17) Samanta Stosur (Australija) 2.370 17. (18) Karolina Pliškova (Češka) 2.340 18. (19) Anastasija Pavljučenkova (Rusija) 2.280 19. (20) Elina Svitolina (Ukrajina) 2.146 20. (21) Barbora Stricova (Češka) 2.005...

10:02 - Bolt: Očekivao sam da ću biti brži, ali zadovoljan samJamajčanski atletičar Jusein Bolt rekao je da je zadovoljan osvajanjem zlatne olimpijske medalje u trci na 100 metara u Rio de Žaneiru, ali da je očekivao bolji rezultat.Bolt je jutros odbranio zlatnu medalju u trci na 100 metara rezultatom 9,81 sekundi i postao prvi atletičar koji je osvojio tri zlatne olimpijske medalje u toj disciplini.Srebrnu medalju osvojio je Džastin Getlin iz SAD sa 9,89 sekundi, dok je bronza pripala Kanadjaninu Andreu de Grasu sa 9,91."Bilo je briljantno. Očekivao sam da ći biti brži, ali srećan sam što sam pobedio. Uradio sam ono što sam morao", rekao je Bolt za Bi-Bi-Si (BBC). Bolt je osvojio svoju sedmu zlatnu olimpijsku medalju, a u Riju će imati prilike da uveća taj broj, pošto će učestvovatii u trci na 200 metara i u štafeti 4x100 metara, disciplinama u kojima takodje brani titule."Neko je rekao da mogu da postanem besmrtan. Još dve medalje su ostale. Besmrtan", dodao je dvadesetdevetogodišnji Bolt.Bolt je dobio ovacije tokom predstavljanja pre trke, a zatim i posle pobede, dok je pubila zviždala Getlinu, koji je u dva navrata bio suspendovan zbog dopinga."Svi moramo da se poštujemo. Voleo bih da vidim i da publika svakoga poštuje", rekao je Getlin."Mnogo poštujem Juseina. Van staze je sjajan momak, kul momak i medju nama nema rivalstva. Ja sam takmičar, on je takmičar i terao me je da budem sportista kakav sam danas. Nadam se da i on može isto da kaže za mene", dodao je tridesetčetvorogodišnji Getlin.Bolt i Getlin su veliki rivali, a taj rivalitet pojačao se prošle godine na Svetskom prvenstvu u Pekingu, kada su njihov duel navijači i deo medija nazvali "borbom dobra i zla".Govoreći o zvižducima Getlinu, Bolt je rekao da se iznenadio."To je bilo iznenadjujuće. Nikada nisam čuo, nikada nisam video da se to pre dogodilo. Ali, pretpostavljam da su neki ljudi glasniji od drugih. Mislim da je on sjajan sportista. Pojavi se i tera vas da trčite brzo i da u svakoj trci budete najbolji", rekao je Bolt.

09:34 - Odbojkašice Srbije igraju protiv Rusije u četvrtfinaluŽenska odbojkaška reprezentacija Srbije igraće u utorak uveče protiv Rusije u četvtfinalu Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru.Odbojkašice Srbije su juče u poslednjem kolu izgubile od Holandije sa 2:3 u setovima i zauzele treće mesto u Grupi B. Prvoplasirane ekipe iz obe grupe igraće u četvrtfinalu sa četvrtoplasiranima, a ostala dva para odredjena su žrebom, posle kojeg je odlučeno da će Srbija igrati protiv Rusije, a Holandija protiv Južne Koreje. Preostala dva četvrtfinala biće SAD-Japan i Brazil-Kina.Srbija će četvrtfinalnu utakmicu protiv Rusije igrati u utorak od 23 časa. Pobednik tog duela igraće u polufinalu protiv boljeg iz meča SAD-Japan.Polufinalne utakmice na programu su u četvrtak, a finale i meč za bronzu na programu su u subotu.

09:07 - Adel neće nastupiti na Super boulu 2017. godineVišestruka dobitnica nagrade Gremi Adel neće pevati u poluvremenu finala američkog fudbala, Super boulu, 2017. godine.Na koncertu u Los Andjelesu, britanska pevačica rekla rekla je da joj je ponudjeno da nastupa na tom, najvećem sportskom dogadjaju u SAD."To nije muzički šou, ja to ne mogu da radim, ne znam da plešem, niti išta slično. Bili su veoma ljubazni, pozvali su me, ali sam rekla ne", objavila je Adel na Tviteru."Žao mi je, možda idući put", dodala je pevačica.

08:40 - Đorđević: Ispunjen prvi mali cilj, momci imali ozbiljan pristupSelektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Djordjević rekao je da je njegov tim ispunio cilj plasmanom u četvrtfinale Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, dok je Nikola Jokić dodao da se bilo koji protivnik "neće lepo provesti" u susretu sa timom."Ovo smo planirali i zacrtali kao prvi mali cilj, da izadjemo iz grupe. Čeka nas utakmica u kojoj nema štedenja, nema kalkulacija. Grupa iz koje nam dolazi protivnik je izjednačena. Biće zanimljivo sutra. Kad bih počeo da se bavim kalkulacijama, glava bi me zabolela. A i ne razumem i ne bavim se. Spremni smo za svakog", rekao je Djordjević.Srbija je danas pobedila Kinu sa 94:60, a selektor je pružio šansu svim igračima i ravnomerno je raspodelio minutažu."Momci su imali ozbiljan pristup i igra im je bila za svaku pohvalu. Bez obzira ko je bio protivnik, igrali su na pravi način, kao i sve utakmice do sada. Na početku su bili malo 'pod ručnom', ali to je sve mentalno. Energija je sačuvana, minutaža rasporedjena", rekao je Djordjević.Novinari su primetili da se razigrao, koji je propustio veći deo priprema zbog povrede."On se sam opteretio, a nema potrebe. Od Beograda se priča svakom da nije bitno da svakog od njih svakog trenutka pokaže koliko je veliki i dobar igrač. Svaka dobra lopta, pomoć, blokada, dodirnuta lopta...sve su to neke stvari koje od ekipe čine pobedničku i šampionsku. On i bilo ko ne treba da se opterećuje da mora da odigra svoje najbolje utakmice, već da se koncentrišemo da pobedimo sledeću", rekao je Djordjević.Srbija će sutra popodne imati trening oporavka, a onda je planirano da se izadje iz sela i ode na zajednički ručak.Na opasku novinara da sa strane deluje kao da ekipe iz druge grupe guraju jedna drugu na Srbiju, Djordjević je odgovorio: "Velkom (Dobrodošli). Tu smo"."Veliko iznenadjenje je meni ta grupa i ti rezultati, ali košarkaški turnir na ovim Olimpijskim igrama je izuzetno, izuzetno jak", kazao je selektor.Jokić je bio zadovoljan utakmicom i da je timu trebala ovakva pobeda."Na početku je bila neka da li trema, adrenalin, nervoza, a posle smo se razigrali i zabavljali. Utakmica je bila sjajna i neću da kažem da je pobeda bila laka, ali nam je trebala jedna ovakva za dalje", rekao je Jokić.On je takodje kazao da nije pratio moguće rivale u četvrtfinalu."Ne znam stvarno. Ali je sigurno ko god dodje da se neće lepo provesti. Daćemo maksimum i pokidati za tu jednu utakmicu, a u jednoj utakmici možemo da pobedimo bilo koga. Selektor je rekao da ko god da dodje ne utiče mnogo na nas. Mi ćemo igrati svoju igru, a videćemo da li će to biti dovoljno", rekao je Jokić.Centar Denvera ocenio je da je u grupi Srbija najbolje odigrala protiv SAD, a da nije imala ni jednu lošu utakmicu, uprkos tri poraza.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja