BLOG UŽIVO, VIDEO: Hrvati na Crnogorce u polufinalu vaterpolo turnira na OI
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Hrvati na Crnogorce u polufinalu vaterpolo turnira na OI

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

00:28 - Rusija ostala bez zlata u Pekingu zbog dopingaMedjunarodni olimpijski komitet (MOK) oduzeo je danas zlatnu medalju ruskoj reprezentaciji u štafeti 4x100 sa Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine, pošto je jedna od atletičarki bila pozitivna na doping na ponovnom testiranju uzoraka.MOK je saopštio da je Julija Čermošanskaja bila pozitivna na dva steroida, stanozolol i turinabol, zbog čega je retroaktivno diskvalifikovana. Njoj i ostatku tima je naredjeno da vrate zlatne medalje.Čermošanskaja je diskvalifikovana i sa trke na 200 metara, na kojoj je bila osma.MOK je zatražio od Medjunarodne atletske federacije (IAAF) da modifikuuje rezultate i preduzme dalje mere protiv sportistkinje.Belgija bi tako trebalo da bude unapredjena u zlatnu medalju, dok će Nigerija osvojiti srebro, a Brazil bronzu.MOK je ponovo testirao uzorke iz Pekinga i Londona 2012. sa unapredjenim tehnikama i pronašao je 98 pozitivnih rezultata.

22:41 - Siti ubedljiv uz het-trik i dva promašena penala AgueraFudbaleri Mančester sitija pobedili večeras u gostima Steauu sa 5:0 u prvoj utakmici baraža za Ligu šampiona, u meču koji je obeležio Serhio Aguero, koji je postigao het-trik i promašio dva penala.Aguero je promašio penale u osmom i 21. minutu, a golove je dao u 41, 78. i 89. minutu za ubedljivu pobedu Sitija.Ostali mečevi doneli su još dve pobede i dva remija.Borusija Menhengladbah pobedila je u gostima Jang Bojs sa 3:1, a jedini strelac za švajcarski tim bio je Miralem Sulejmani u 56. minutu.Kopenhagen je kod kuće pobedio Apoel sa 1:0, a strelac pobedonosnog gola bio je srpski internacionalac Andrija Pavlović.U ostalim mečevima, Ajaks je kod kuće odigrao 1:1 sa Rostovom, dok je zagrebački Dinamo na svom terenu spasao remi protiv Salcburga u meču koji se završio takodje 1:1.Sutra se igra još pet mečeva baraža. Revanši su na programu sledeće nedelje.

22:23 - Švedske fudbalerke u finalu OIŽenska fudbalska reprezentacija Švedske plasirala se večeras u finale Olimpijskih igara pošto je posle izvodjenja jedanaesteraca pobedila domaću selekciju Brazil sa 4:3. Utakmica je posle produžetaka završena bez golova, pa je odlučena posle penala. Švedska golmanka Hedvig Lindal odbranila je penale Kristijani i Andresi, a pobednički gol na stadionu Marakana pred 78.000 gledalaca postigla je Lisa Dalkvist. Švedjanke su tako drugi put uzastopno u Riju pobedile posle penala, pošto su u četvrtfinalu bile bolje od branioca titule selekcije SAD. To je prvi put otkako je ženski fudbal uveden u olimpijski program 1996. godine, da SAD odlazi sa Igara bez medalje. Amerikanke su pokušale da osvoje četvrto uzastopno zlato. Finale je na programu u petak na Marakani, a Švedska će igrati protiv pobednika duela Nemačke i Kanade. Najbolji plasman Švedjanki na olimpijskim turnirima je polufinale iz 2004. godine.

22:00 - Nemac Hambuhen osvojio zlatnu medalju na vratiluNemački gimnastičar Fabijan Hambuhen osvojio je zlatnu medalju na vratilu na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Hambuhen je pobedio rezultatom 15.766 bodova. Srebrnu medalju osvojio je Amerikanac Danel Lejva sa 15.500 bodova. On je ranije danas osvojio srebro i na paralelnom razboju.Britanac Najl Vilson osvojio je bronzu sa 15.466 bodova. Holanđanin Epke Zonderland nije uspeo da odbrani zlato, pošto je pao, a takmičenje je završio na pretposlednjem sedmom mestu sa 14.033 bodova.

21:31 - Hrvati na Crnogorce u polufinalu vaterpolo turnira na OIVaterpolisti Hrvatske pobedili su Brazil 10:6 u četvrtfinalu vaterpolo turnira na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Hrvati će se u polufinalu sastati sa Crnom Gorom, koja je bila bolja od Mađarske posle peteraca. Hrvatska je protiv Brazila sve vreme bila u vođstvu, na poluvremenu je imala ubedljivih 7:3 i tu prednost je bez problema zadržala do kraja.

20:45 - Bajls osvojila četvrtu zlatnu medalju na OIAmerička gimnastičarka Simon Bajls osvoila je svoju četvrtu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, pošto je večeras bila najbolja i na parteru. Bajls je pobedila rezultatom 15.966 bodova. Ona je u Riju osvojila zlato još u ekipnom nastupu, u preskoku i u višeboju, a bronzanu medalju na gredi. Srebrnu medalju osvojila je Amerikanka Ali Rajsman sa 15.500 bodova. Ona tako nije uspela da odbrani zlato u toj disciplini sa prošlih Igara u Londonu. To je njena treća medalja u Riju, pošto je osvojila zlato u ekipnom nastupu i srebro u višeboju. Britanka Ejmi Tinkler osvojila je bronzu rezultatom 14.933 bodova. To je njena prva olimpijska medalja.

20:30 - Filipović: Probili barijeru, treniramo ceo život za ovoSrpski vaterpolisti posle pobede nad Španijom (10:7) u cetvrtfinalu Olimpijskih igara ocenili su da su konačno pokazali pravo lice i najavili još bolje partije u odlučujućim mečevima za medalje. "Srećni smo što igramo na ovakvom turniru, što smo u prilici da pokažemo ko je i šta je Srbija. Treniramo ceo život za ovo i što kaže Gocić ko zna kad ćemo imati priliku ponovo. Ako nastavimo ovako da igramo, da držimo nivo od samog početka, onda je sve u našim rukama. Najlepši osećaj je to, probili smo barijeru, obećali smo da ćemo se boriti za medalju i tu smo. Bićemo još fanatičniji", izjavio je Filipović. Strelac četiri gola protiv Španaca Dušan Mandić istakao je da je konacno viđena prava Srbija. "Otvorili smo utakmicu na pravi način, imali veću agresivnost, želju, videlo se da verujemo jedni u druge. To je bilo i kad je Španija smanjila. Ovo je sada pravi turnir i idemo dalje". Andrija Prlainović najavio je još bolju partiju polufinalu, protiv pobednika meca između Grčke i Italije. "Najbolje do sada. Odbrana mirna, skoncentrisana, omogućili smo sigurnost Mitroviću. Zaustavili smo Ečenikea, Espanjola, sve osim Moline. Raspucala se desna strana, ni leva nije bila loša, osim mene. Imamo igru pozadi i to je osnov za napad. U Londonu smo ovakvu utakmicu odigrali najslabije, a sada najbolje. Bićemo još bolji u polufinalu", poručio je Prlainović.

20:13 - Bolt, Blejk i Getlin u polufinalu trke na 200 metaraJamajčanski atletičar Jusein Bolt plasirao se u polufinale trke na 200 metara. Bolt je u kvalifikacijama zauzeo 15. mesto rezultatom 20,28 sekundi, a isto vreme ostvario je i Francuz Kristof Lemetr. "Jutarnje takmičenje, ja nisam osoba za jutro. Došao sam da se plasiram u polufinale i to sam uradio", rekao je Bolt. Najbrži u kvalifikacijama bio je Kanadjanin Andre De Gras rezultatom 20,09. On je u Riju osvojio bronzu u trci na 100 metara, kada je bio iza Bolta i Amerikanca Džastina Getlina. U polufinalu su, između ostalih i Jamajčanin Johan Blejk (20,13) i Amerikanci Lašon Merit (20,15) i Džastin Getlin (20,42). Polufinalne trke na programu su u noći između srede i četvrtka.J

19:25 - Ukrajinac Vernjajev osvojio zlato na paralelnom razbojuUkrajinski gimnastičar Oleg Vernjajev osvojio je zlatnu medalju na paralelnom razboju, na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Vernjajev je pobedio rezultatom 16.041 bodova. Srebrnu medalju osvojio je Amerikanac Danel Lejva sa 15.900, dok je bronzanu medalju osvojio David Beljavski iz Rusije sa 15.783 bodova.

18:40 - Radoman: Prošlo je vreme muzičkih željaPrvi čovek sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbioje (FSS) Miroslav Radoman poručio je da su pojedini klubovi i pojedinci u zabludi, ako ako misle da će u sudijama naći alibi za loš rad ili neostvarene rezultate. "Adresa im je pogrešna, jer nema više muzičkih želja. Pojedinci misle da su ovo neka druga, prošla vremena i da stvaranjem ovakve vrste pritiska mogu da plaše sudije. Ne, kada su arbitri u pitanju, ja ću biti na čelu njihove doslednosti, a kada pogreše ili se vidi loša namera, ja ću ih skinuti sa liste. U isto vreme, zbog ovakvih napada i optužbi, sledi prijava disciplinskim organima, jer nećemo dozvoliti da medijskom prašinom klubovi na taj način pravdaju svoje loše rezultate", poručio je Radoman.

18:20 - Sandra Perković osvojila zlato na OIHrvatska atletičarka Sandra Perković osvojila je zlatnu medalju u bacanju diska na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Perković je u finalu ostvarila samo jedan ispravan hitac i to u trećoj seriji, kada je disk bacila 69 metara i 21 centimetar. Ona je ovim rezultatom ponovila uspeh od pre četiri godine, kada je u Londonu osvojila zlatnu medalju. Srebrnu medalju osvojila je Francuskinja Melina Robert-Mičon s rezultatom od 66,73 metara, dok se bronzanim odličjem okitila Kubanka Denija Kabaljero koja je disk bacila 65 metara i 34 centimetara.

17:50 - Vaterpolisti Crne Gore u polufinalu OIVaterpolisti Crne Gore plasirali su se danas u polufinale Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, pošto su pobedili Madjarsku posle izvodjenja peteraca sa 13:11 (2:1, 3:2, 3:3, 1:3, 4:2). Utakmica je završena rezultatom 9:9, a Crna Gora je pobedila posle peteraca sa 4:2. Aleksandar Ivović bio je najefikasniji u pobedničkom timu sa tri gola, a dva je postigao Draško Brguljan. U madjarskom timu po tri gola postigli su Marton Vamoš i Balaž Erdelji. Golove iz peteraca za crnogorski tim postigli su Ivović, Aleksandar Radović, Brguljan i pobednički pogodak Vjekoslav Pasković. Strelci za Madjarsku bili su Deneš Varga i Danijel Varga. Crna Gora će u polufinalu u četvrtak igrati protiv protiv pobednika duela Hrvatske i Brazila.

17:10 - Ljoris pauzira mesec dana zbog povrede tetiveGolman Totenhema Ugo Ljoris odsustvovaće sa terena oko četiri nedelje zbog povrede tetive leve noge, saopštio je danas londonski fudbalski klub. Ljoris se povrdio u subotu u prvom poluvremenu utakmice sa Evertonom (1:1) u prvom kolu Premijer lige. On je danas obavio preglede skenerom, posle kojih je saopšteno da će pauzirati oko četiri nedelje. Ljoris će tako propustiti tri prvenstvene utakmice i meč prvog kola grupne faze Lige šampiona. Takođe, kapiten reprezentacije Francuske će propustiti i prijateljsku utakmicu protiv Italije 1. septembra i meč sa Belorusijom pet dana kasnije, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.16:40 - Tejlor odbranio zlatnu medalju u troskokuAmerički atletiačar Kristijan Tejlor osvojio je zlatnu medalju u troskoku na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Tejlor, koji je odbranio zlatnu olimpijsku medalju iz Londona od pre četiri godine, svojim najboljim skokom u ovoj sezoni od 17 metara i 86 centimetara došao do trijumfa. Srebrnu medalju osvojio je njegov Sunarodnik Vil Klej sa rezultatom od 17,76 metara, a bronzano odličje pripalo je Kinezu Bin Dongu, koji je skočio 17,58 metara.

16:15 - Milan Ristić razočaran organizatorimaReprezentativac Srbije Milan Ristić ostao je bez polufinala na 110 metara s preponama na Olimpijskim igrama u Riju, nakon što su organizatori odlučili da ponove jednu kvalifikacionu trku. "Jako sam razočaran u organizaciju samog takmičenja. Nikada nisam doživeo da se neka trka ponavlja zbog vremena, ali šta je tu je. Mislim da sam zaslužio da se nađem u polufinalu, ali sad ne mogu ništa, idemo dalje", rekao je Ristić. Ristić je prošle noći u petoj kvalifikacionoj grupi bio šesti s rezultatom 13,66 sekundi, što mu je bilo dovoljno da se na osnovu vremena plasira u polufinale. Organizatori su, međutim, zbog jake kiše koja je padala i koja je pravila probleme atletičarima, odlučili dva sata kasnije da ponove jednu trku, pa je Ristić ipak ostao bez mesta u polufinalu.

15:58 - Knežević potpisao za Vojvodinu, stiže i GavrićDosadašnji fudbaler Čukaričkog Filip Knežević pojačao je danas Vojvodinu, potvrđeno je na sajtu novosadskog kluba.Eksplozivni krilni fudbaler (24) potpisao je dvogodišnji ugovor sa Vojvodinom i zadužio dres sa brojem 80.Knežević je karijeru počeo u Borcu iz Čačka, potom je prešao u Partizan, da bi nastupao na pozajmicama u kragujevačkom Radničkom i Vitoriji iz Gimaraeša, pre nego što je u januaru obukao dres Čukaričkog.Sa ekipom Nenada Lalatovića trenira još jedan krilni igrač Nenad Gavrić, čiji su pregovori sa Crvenom zvezdom u završnoj fazi.

15:21 - Pajić sedmi u B finalu discipline K1 1.000 metara, zlato za ŠpancaSrpski kajakaš Dejan Pajić zauzeo je sedmo mesto u ;disciplini K1 1.000 metara na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, te je tako u ukupnom plasmanu zauzeo 15. mesto.Pajić je trku u B finlu završio u vremenu od tri minuta, 40 sekundi i 502 hiljadita dela sekunde.Najbolje vreme u B finalu ostvario je Kanadjanin Adam Van Keverden koji je trku završio za ;3:31,872 minuta, a drugi je bio Madjar Balint Kopas.Zlatnu medalju osvojio je Španac Markus Valc, pošto je u A finalu trku završio za ;3:31,447 minuta, srebro je pripalo Čehu Jozefu Dostalu, a bronza Rusu Romanu Anoškinu.

14:50 - Preminuo bivši predsednik FIFA Žoao AvelanžNekadašnji predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Žoao Avelanž preminuo je danas u 100. godini u rodnom Rio de Žaneiru, preneo je ESPN.On je preminuo u bolinici u Botafogu, u okolini Rija, nakon što je pre mesec dana hospitalizovan zbog problema sa plućima.Brazilac je bio na čelu FIFA od 1974. do 1998. godine, kada ga je nasledio Jozef Blater.Takođe, od 1963. do 2013. godine bio je član Međunarodnog olimpijskog komiteta, kao bivši plivač i vaterpolista reprezentacija Brazila.Izrabran je i za počasnog predsednika FIFA, ali je podneo ostavku posle korupcijskog skandala i marketinških prava za Svetsko prvenstvo u Brazilu, čije velike zasluge za dobijanje organizaciju ima, kao i Olimpijskih igara.

14:19 - Teljo ostaje na pozajmici u FiorentiniFudbaler Barselone Kristijan Teljo ostaće još godinu dana na pozajmici u Fiorentini, saopštio je danas katalonski klub.Fiorentina će narednog juna imati opciju da otkupi kompletan ugovor španskog napadača, koji je i prošlu polusezonu bio na pozajmici u Firenci.Ovaj 25-godišnji fudbaler je tri sezone bio član prvog tima Barselone, od 2011. do 2014, a potom je godinu i po dana bio je na pozajmici u Portu.Teljo ima i jedan nastup za najjaču reprezentaciju Španije, u prijateljskoj utakmici protiv Ekvadora 2014. godine.

13:43 - Bojić u Čukaričkom do 2019.Fudbaler Čukaričkog Petar Bojić produžio je ugovor sa tim klubom do januara 2019. godine, a saigračima je poručio da ne smeju da klonu zbog loših rezultata na početku sezone. "Hvala klubu što mi je izašao u susret i produžio ugovor u trenutku kad sam povređen što u Srbiji sigurno nije praksa. Klub mi je omogućio lečenje i individualne treninge u vrhunskim uslovima, pa se već zagrevam da se skroz priključim ekipi i stvarno je podrška koju sam dobio u svom klubu neprocenjiva", rekao je Bojić. Bojić je u aprilu pokidao prednje ukrštene ligamente na utakmici protiv Partizana. "Posle dva dana sam dobio dijagnozu povrede i odmah su me zvali iz kluba i obezbedili mi operaciju u Rimu. Sve je proteklo u najboljem redu. Nakon 17 dana oporavka vratio sam se u Beograd i počeo privatno da treniram sa jedinom od najpoznatijih kondicionih trenera i stručnjaka za oporavak igrača Andreje Milutinovića. Njega je angažovao klub i jako sam zahvalan i zbog toga", naveo je Bojić. On je kazao da naporan rad sa Milutinovićem daje vrhunske rezultate i da očekuje da se do oktobra vrati na teren. "Jedva čekam da se skroz priključim ekipi. Dolazim na treninge sa saigračima, zagrevam se sa timom pa nastavim individualni program. Sad sam i psihički i fizički mnogo bolje, radim sve ozbiljnije i jače iz dana u dana. Bilo je jako teško prvih dvadesetak dana posle povrede, ali to je prošlo", rekao je Bojić. Čukarički je loše počeo sezonu, na pet utakmica je osvojio samo četiri boda. "Nadam se da će i u rezultatima naše ekipe sve doći na svoje i da ćemo početi da igramo kao u prethodnim sezonama. Trenutno smo u krizi rezultata i najvažnije je da ekipa ne pada, da se bori i vredno trenira", rekao je Bojić.

13:11 - Fabregas prelazi u Real?Fudbaler Čelsija Sesk Fabregas mogao bi da se vrati u Španiju i potpiše ugovor sa madridskim Realom, ljutim rivalom Barselone u kojoj je prošao omladinsku školu.Katalonski list Sport navodi da je transfer veoma blizu, što potvrđuje i činjenica da je španski reprezentativac presedeo na klupi utakmicu protiv Vest Hema (2:1) u Premijer ligi.Na celom poslu insistiraju Fabregasovi zastupnici pošto su oni prvi kontaktirali predsednika Reala Florentina Pereza, kojem se svidela ideja.Fabregas je već jednom izneverio navijače kluba u kojem je ostavio veliki trag, pošto je kao kapiten londonskog Arsenala, preko Barselone, došao u redove gradskog rivala Čelsija.Dolazak Fabregasa u Madrid znači i siguran odlazak Džejmsa Rodrigeza, što bi najverovatnije trebalo da iskoristi veoma zainteresovani Pari Sen Žermen.Engleski i španski mediji pišu da će Real za Fabregasa platiti 45 miliona evra.

12:46 - Miroslav Radoman: Sudije nikome neće biti alibiPredsednik sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije Miroslav Radoman rekao je danas da su klubovi u zabludi ako misle da će im sudije biti izgovor za loše rezultate."Klubovi i pojedinci su u zabludi ako misle da će u sudijama naći alibi za svoj loš rad ili (ne)ostvarene rezultate. Adresa im je pogrešna, jer nema više muzičkih želja", naveo je Radoman u izjavi dostavljenoj agenciji Beta.Posle mečeva petog kola Super lige Srbije, pojedini klubovi i pojedinci oglasili su se optužbama na račun sudija."Pojedinci misle da su ovo neka druga, prošla vremena i da stvaranjem ovakve vrste pritiska mogu da plaše sudije. Ne, kada su arbitri u pitanju, ja ću biti na čelu njihove doslednosti, a kada pogreše ili se vidi loša namera, ja ću ih skinuti sa liste", rekao je Radoman.On je dodao i da će zbog napada i optužbi biti podneta prijava disciplinskim organima."Nećemo dozvoliti da medijskom prašinom klubovi pravdaju svoje loše rezultate", rekao je Miroslav Radoman.

12:15 - Lavileni se izvinio zbog poredjenja sa zvižducima OvensuSvetski rekorder u skoku s motkom Reno Lavileni izvinio se danas zbog izjave u kojoj je ponašanje brazilskih navijača uporedio sa zvižducima Džesiju Ovensu na Olimpijskim igrama u Berlinu 1936. godine.Brazilski atletičar Tijago Braz da Silva napravio je prošle noći veliko iznenadjenje, pošto je osvojio zlatnu medalju u skoku s motkom na Igrama u Riju rezultatom šest metara i tri centimetra.Francuz Lavileni, šampion iz Londona, osvojio je srebro s preskočenih 5,98 metara. On je u poslednjem pokušaju podigao lestvicu na 6,08 metara, a dok se pripremao za skok, publika je počela da zviždi."Publika je 1936. bila protiv Džesija Ovensa. Od tada nismo videli nešto ovako. Nešto se mora preduzeti po tom pitanju. To nije dobra slika za Olimpijske igre. Nisam ništa učinio Brazilcima. Poremetilo me to što sam osetio njihovu zlobu, a bavim se sportom u kojem se to ne dogadja", rekao je Lavileni neposredno posle takmičenja.Svestan kakvo je poredjenje napravio, vrlo brzo je uputio izvinjenje."Oprostite zbog lošeh poredjenja. Učinio sam to 'vruće glave' i shvatam da sam pogrešio. Želim svima da se izvinim", napisao je svetski rekorder na svom tviter nalogu.

11:41 - Zvanično konstituisana Sportska komisija FIVB – Vladimir Grbić sekretarU „Kući odbojke“ na Kopakabani, u Rio de Žaneiru, juče je dr Ari Grasa da Silva Filjo, predsednik FIVB, zvanično je predstavio članove Sportske komisije FIVB, koju čine aktivni i nekadašnji odbojkaši i odbojkašice. Žilberto Amauri de Godoj Filjo „Žiba“ je predsednik Komisije, a Vladimir Grbić, prvi potpredsednik OSS, sekretar.Vladimir Grbić je takođe član Komisije za razvoj svetske odbojke FIVB. U Sportkoj komisiji FIVB, koja ima 10 članova iz 9 zemalja, pored „Žibe“ i Grbića, su Jekaterina Gamova (Rusija), Julijus Brink (Nemačka), Će Čen (Kina), Emanuel Režo (Brazil), Eleonora Lo Bjanko (Italija), Bartoš Kurek (Poljska), Keri Volš (SAD) i Jon Kung Kim (Koreja).

Vanja Grbić, Foto: Fivb
Vanja Grbić, Foto: Fivb

11:03 - Marka: Zidan više ne računa na RodrigesaTrener fudbalera Real Madrida Zinedin Zidan više ne računa na kolumbijskog igrača Hamesa Rodrigesa, prenela je danas španska Marka.Prema navodima tog lista, Real je poručio manadžeru Rodrigesa da počne da mu traži novi klub.Marka kao moguće destinacije za Rodrigesa pominje Mančester junajted, Arsenal i Čelsi.Rodriges je u Real stigao 2014. godine nakon sjajnih partija na Svetskom prvenstvu u dresu reprezentacije Kolumbije. Real je tada Monaku za njega platio 75 miliona evra.

10:31 - Defur novi fudbaler BarnlijaDosadašnji fudbaler Anderlehta Stiven Defur potpisao je trogodišnji ugovor sa Barnlijem, saopštio je danas taj engleski premijeligaš."Nadam se da ću svojim iskustvom pomoći klubu da ostane u Premijer ligi. Radujem se svakoj narednoj utakmici. Atmosfera oko Premijer lige je fantastična, ceo svet prati Premijer ligu i ja sam ponosan što sam postao deo svega toga", rekao je belgijski fudbaler za sajt kluba.Barnli nije saopštio finansijske detalje ugovora.Defur je, osim za Anderleht, u karijeri još igrao za Genk, Standard i Porto.

10:12 - Čilić izbacio Troickog u prvom kolu SinsinatijaSrpski teniser Viktor Troicki izgubio je od Hrvata Marina Čilića 6:3, 6:4 i završio učešće u prvom kolu turnira u Sinsinatiju.Čilić je plasman u narednu fazu obezbedio za samo nešto više od sat vremena i poveo u međusobnom skoru sa 6:5.Rival hrvatskom teniseru u sledećem kolu biće bolji iz duela Španaca Alberto Ramos - Fernando Verdasko.

09:38 - Poraz Ane Ivanović na startu SinsinatijaSrpska teniserka Ana Ivanović eliminisana je u prvom kolu turnira u Sinsinatiju, pošto je poražena od Done Vekić iz Hrvatske 6:4, 6:2.Mladoj 20-godišnjoj hrvatskoj teniserki su za trijumf bila potrebna četiri brejka i 73 minuta igre.Vekić se u narednoj rundi sastaje sa Joanom Kontom iz Velike Britanije.

09:12 - Rudiša odbranio zlato na 800 metaraKenijski atletičar Dejvid Rudiša pobedio je prošle noći u trci na 800 metara na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru i tako odbranio zlatnu medalju osvojenu pre četiri godine u Londonu.Rudiša je trku završio za minut, 42 sekunde i 15 stotinki.On je tako postao prvi atletičar u više od pola veka koji je dva puta za redom osvajao zlato na 800 metara."Ovo je jedan od najvećih momenata u mojoj karijeri. Olimpijske igre su jednom u četiri godine. To znači da morate biti veoma disciplinovani, posvećeni i fokusirani kako biste uradili pravu stvar", rekao je Rudiša.Srebrna medalja pripala je Alžircu Taufik Maklufi (1:42,61), dok je bronzu osvojio Amerikanac Klejton Marfi (1:42,93).

08:43 - Olimpijski rekord i zlato za Brazilca u skoku s motkomBrazilski atletičar Tijago Braz da Silva napravio je prošle noći veliko iznenadjenje, pošto je osvojio zlatnu medalju u skoku s motkom na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.Da Silva je do zlata stigao skokom od šest metara i tri centimetra, što je novi olimpijski rekord.On je na veliko oduševljenje domaće publike pobedio svetskog rekordera, Francuza Renoa Lavilenija, koji je morao da se, rezultatom 5,98 metara, zadovolji samo srebrnom medaljom."Ovo je neverovatno. Moj prvi skok preko šest metara... Moj rodni grad je želeo da pobedim", rekao je Braz da Silva.Lavileni nije uspeo da odbrani zlato osvojeno pre četiri godine u Londonu. On je u poslednjem pokušaju podigao lestvicu na 6,08 metara, a kod se pripremao za skok publika je počela da zviždi."To nije bilo fer. Takvo navijanje je za fudbal, ne za atletiku", rekao je Francuz.Bronzana medalja pripala je Amerikancu Semu Kendriksu, koji je preskočio 5,85 metara.

08:24 - Milan Ristić ipak bez polufinalaReprezentativac Srbije Milan Ristić ostao je bez polufinala na 110 metara s preponama, nakon što su organizatori odlučili da ponove jednu kvalifikacionu trku.Ristić je prošle noći u petoj kvalifikacionoj grupi bio šesti s rezultatom 13,66 sekundi, što mu je bilo dovoljno da se na osnovu vremena plasira u polufinale.Organizatori su, medjutim, zbog jake kiše koja je padala i koja je pravila probleme atletičarima, odlučili dva sata kasnije da ponove jednu trku, pa je Ristić ipak ostao bez mesta u polufinalu.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track