BLOG UŽIVO, VIDEO: Amerikanci rasturili Argentinu, za finale OI sa Špancima
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Amerikanci rasturili Argentinu, za finale OI sa Špancima

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

01:44 - Amerikanci rasturili Argentinu, za finale OI sa ŠpancimaKošarkaška reprezentacija SAD lako i ubedljivo je pobedila Argentinu 105:78 (25:21, 31:19, 31:21, 28:17) u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru. Amerikanci će se u polufinalu sastati sa Španijom, koja je deklasirala Francusku - 92:67.Kod Amerikanaca svi su se upisali u strelce večeras, a najefikasniji bili su Durent sa 27, Džordž sa 17 i Damarkus Kazins sa 15 poena. Kod Argentinaca Luis Skola je ubacio 15, Manu Đinobili 14, a atraktivni Kamapaco 13 koševa.Ovaj poraz označio je razlaz slavne argentinske generacije, jer je za očekivati da kraj reprezentativne karijere objave Manu Đinobili (39), Luis Skola (36), Andres Noćioni (37) i Karlos Delfino (34).

01:25 - Ićo osvojila zlato i ušla u istoriju olimpijskog rvanjaJapanka Kaori Ićo postala je večeras prva rvačica koja je osvojila četiri zlatne olimpijske medalje, pošto je danas pobedila u slobodnom stilu u kategoriji do 58 kilograma na Igrama u Rio de Žaneiru.Ona je u finalu pobedila Ruskinju Valeriju Koblovu Žlobovu sa 3:2 i tako postala prva rvačica sa zlatnim medaljama na četiri nastupa na olimpijskim igrama, počev od Atine 2004. godine.Zemljakinja Ićo, Saori Jošida pokušaće u četvrtak takodje da osvoji četvrto uzastopno olimpijsko zlato.Bronzu je danas osvojila Sakši Malik iz Indije i tako svojoj zemlji donela prvu medalju sa Igara u Riju.

22:42 - Kvalifikacije za LŠ: Monako bolji od Viljareala, Porto i Roma remiziraliFudbaleri Monaka pobedili su večeras u gostima Viljareal sa 2:1 u prvoj utakmici baraža za Ligu šampiona, dok su Porto i Roma odigrali 1:1 u Portugalu.Monako nije mogao bolje da počne utakmicu, pošto je već u trećem minutu dosudjen penal, nakon grubog prekršaja Alfreda N'Dijajea u svom šesneastercu. Fabinjo je bio precizan i francuska ekipa je povela 1:0.Na meču se nije mnogo toga dešavalo posle toga, ali je Viljareal posle dve prilike postigao i gol, kada je Pato iz blizine glavom smestio loptu u mrežu za 1:1. Konačni rezultat postigao Bernardo Silva u 72. minutu, posle sjajne solo akcije i šuta koji se odbio o odbranu i promenio smer.U možda najzvučnijem dvomeču baraža nije bilo pobednika. Roma je u prvom poluvremenu bila dominantna, a povela je u 21. minutu autogolom Felipea, koji je pogodio svoj gol u pokušaju da raščisti loptu iz blizine.Mohamed Salah i Radža Naingolan imali su dobre prilike u prvom poluvremenu, ali je Roma u 41. minutu ostala sa desetoricom na terenu, pošto je Tomas Vermalen dobio drugi žuti karton.To je promenilo tok utakmice, pošto je Porto preuzeo kontrolu i posed, da bi izjednačio u 61. minutu iz penala, koji je dosudjen jer je Emerson igrao rukom. Siguran izvodjač bio je Andre Silva.Poljska Legija pobedila je u gostima irski Dundalk 2:0 golovima fudbalera poreklom iz Srbije.Legija je povela iz penala srpskog internacionalca sa madjarskim pasošem Nemanje Nikolića u 56. minutu. Jedanaesterac je dosudjen zbog igranja rukom. On je u 60. minutu imao još jednu dobru priliku, ali je golman Gari Rodžers bio siguran, da bi konačno Švajcarac Aleksandar Prijović u četvrtom minutu nadoknade postavio 2:0.Te tri situacije bile su praktično jedino što se dešavalo na meču.Bugarski Ludogorec, koji je u prošloj fazi izbacio Crvenu zvezdu, pobedio je veleras na svom terenu Plzenj sa 2:0 golovima Kozmina Motija u 51. minutu iz penala i Marselinja u 64. Češka ekipa tokom cele utakmice nije stvorila nijednu povoljnu priliku.Seltik je bio ubedljiv protiv Hapoela iz Biršebe i pobedio je 5:2. Prvak Škotske je na poluvremenu vodio 3:0, da bi šampion Izraela za samo dva minuta u drugom poluvremenu smanjio na 3:2, ali je Seltik posle toga postigao još dva gola za veliku prednost.

21:50 - Odbojkaši SAD u polufinalu Olimpijskih igaraOdbojkaška reprezentacija SAD plasirala se u polufinale Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, pošto je u četvrtfinalu pobedila Poljsku sa 3:0 (25:23, 25:22, 25:20). SAD je do pobede predvodio Aron Rasel sa 15 poena, a po 11 su zabeležili Tejlor Sander i Metju Anderson.U selekciji Poljske istakao se Bartoš Kurek sa 11 poena, dok je Mihail Kubjak dodao devet. SAD će u polufinalu Olimpijskih igara u petak igrati protiv boljeg iz duela između Italije i Irana.

21:22 - Košarkaši Španije deklasirali Francusku za polufinaleKošarkaška reprezentacija Španije plasirala se u polufinale Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, pošto je u četvrtfinalu pobedila Francusku sa 92:67 (19:16, 24:14, 26:19, 23:18). Špance je do ubedljive pobede predvodio Nikola Mirotić sa 23 poena i pet skokova, a Giljermo Ernangomes postigao je 18. Najefikasniji u selekciji Francuske bio je Toni Parker sa 14 poena, jedan manje dodao je Nando De Kolo, a Žofri Lovernj postigao je 12. Španija će se u polufinalu Olimpijskih igara sastati sa boljim iz duela između SAD i Argentine.

21:08 - Rukometaši Nemačke u polufinalu Olimpijskih igaraRukometna reprezentacija Nemačke plasirala se u polufinale Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, pošto je u četvrtfinalu pobedila Katar sa 34:22 (16:12). Nemačku su do pobede predvodili Uve Genshajmer, Tobijas Rajhman i Fabijan Vide s po pet golova. U selekciji Katra istakao se Rafael Kapote s devet golova, dok je Žarko Marković postigao četiri. Nemačka će u polufinalu Olimpijskih igara igrati protiv Francuske, koja je sa 34:27 pobedila Brazil.

20:47 - Deo tribine na Enfildu dobija naziv u čast žrtvama na HilsborouJedan sektor na renoviranoj tribini stadiona Enfild poneće ime "Avenija 96" u čast 96 poginulih navijača Liverpula na stadionu Hilsboro, saopštio je engleski fudbalski premijerligaš. Kako je saopšteno, klub je na renoviranom Enfildu želeo da oda počast poginulim navijačima kluba, pa su se odlučili da renovirani deo "Mejn stenda" ponese ime "Avenija 96". U tom sektoru će 10. septembra biti otvoren memorijalni centar u znak sećanja na žrtve u Hilsborou, tokom utakmice protiv šampiona Premijer lige Lestera. Na stadionu Hilsboro u Šefildu, 15. aprila 1989. dogodila se jedna od najvećih sportskih tragedija kada je u polufinalu FA kupa između Liverpula i Notingem Foresta zbog prenatrpanosti tribine poginulo 96 navijača Liverpula. Engleski premijerligaš je takodje saopštio da će još jedan novi sektor pored "Mejn stenda" poneti ime "Pejslijev skver" po legendarnom treneru kluba Bobu Pejsliju, koji je s Liverpulom osvojio tri Lige šampiona.

20:07 - Košarkaši Australije u polufinalu OIKošarkaši Australije prvi su polufinalisti Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, pošto su u četvrtfinalu pobedili selekciju Litvanije sa 90:64 (26:17, 22:13, 22:13, 20:21). Australija će u polufinalu igrati sa boljim iz četvrtfinalnog duela između Srbije i Hrvatske, a u preostala dva četvrtfinala sastaju se SAD - Argentina i Španija - Francuska.

19:15 - Mane povredio rame na treninguFudbaler Liverpula Sadio Mane povredio je rame na treningu, preneli su britanski mediji. Mane se, kako piše Bi-Bi-Si, povredio na jutarnjem treningu Liverpula. On je odmah prebačen u bolnicu, ali stepen povrede nije saopšten. Pojedini mediji navode da je Mane isčašio rame. Senegalski fudbaler je na Enfild stigao ovog leta iz Sautemptona, a u prvom kolu Premijer lige bio je strelac u pobedi Liverpula nad Arsenalom.

18:44 - Janković: Hvala Megi na divnoj sezoniSada već bivši centar Mega Leksa Nikola Janković novi je član Union Olimpije. Ljubljančani će naredne sezone, pored ABA lige, igrati i u Evrokupu a zanimljivo je da će se u prvom kolu regionalnog takmičenja Olimpija sastati upravo sa Mega Leksom. Janković se od Mege oprostio sa sledećim rečima. "Hvala Megi, saigračima, stručnom štabu i upravi kluba na divnoj sezoni i šansi koju su mi ukazali. Prošla godina će mi ostati u najlepšem sećanju i srećan sam što sam bio deo tima koji je postigao sjajne rezultate. Želim im svima sreću i uspeh u novim izazovima koji slede", izjavio je Janković. Nikola Janković je prošlog leta došao iz belgijskog Pepinstera a sa Mega Leksom osvojio Kup Radivoja Koraća dok je u ABA ligi, gde je Mega stigla do finala, u proseku beležio 9.3 poena i 6.1 skok. U Super ligi je sa timom osvojio treće mesto a u proseku je imao 9.6 poena i 3.6 skokova.

17:46 - Rukometaši Francuske prvi polufinalistiRukometna reprezentacija Francuske plasirala se u polufinale Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, pošto je u prvom četvrtfinalu pobedila Brazil sa 34:27. Francuska će u polufinalu igrati sa pobednikom četvrfinala u kom se sastaju Nemačka i Katar. Najefikasniji u redovima aktuelnog olimpijskog šampiona bio je Mikael Gigu sa osam golova, dok je u selekciji Brazila najbolji bio Alehandro Pozer, takođe, sa osam pogodaka. U preostala dva četvrtfinala igraju Slovenija i Danska, odnosno Hrvatska i Poljska. Svi mečevi su na programu danas.

16:33 - Odbojkaši Rusije u polufinalu Olimpijskih igaraOdbojkaška reprezentacija Rusije plasirala se u polufinale Olimpijskih igara, pošto je u četvrtfinalu pobedila Kanadu s 3:0 (25:15, 25:20, 25:18). Rusiju je do pobede predvodio Maksim Mihajlov s 13 poena, dok je Egor Kliuka dodao 10. U selekciji Kanade istakao se Džon Gordon Peren s 11 poena, dok su Nikola Houg i Grem Vigres dodali po devet. Rusija će se u polufinalu Olimpijskih igara u petak sastati s boljim iz duela izmedju Brazila i Argentine.

15:47 - Ništa od Crvene zvezde, Semjuels u ĐangsuuAmerički košarkaš Samardo Semjuels napustio je Barselonu i prešao u kinesku ekipu Đangsu Dragons. Ovaj 27-godišnji snažni centar nije uspeo da dogovori produžetak ugovora sa Barselonom, nakon što se klub opredelio da u unutrašnjoj liniji ostavi Džoa Dorsija. Semjuels je prošle sezone u Evroligi prosečno beležio šest poena i 2,8 skokova po meču. On je karijeru počeo u NBA ligi u Klivlendu, a u Evropu je došao preko filijala Kavalirsa, Atlante i Sakramenta, i ostavio odličan utisak u Hapoelu iz Jerusalima i milanskom Armaniju. Semjuels se nedavno spominjao kao potencijalno pojačanje Crvene zvezde, ali će karijeru nastaviti u Kini.

14:39 - Bjorkman novi trener Marina ČilićaŠveđanin Jonas Bjorkman novi je trener hrvatskog tenisera Marina Čilića. "Jonasa poznajem mnogo godina. Čak smo i trenirali zajedno dok je bio aktivan igrač. Jedan je od najprijatnijih igrača koje sam upoznao na turnirima. Radujem se što ćemo raditi zajedno na ostvarenju novih izazova i nadam se novom uspešnom periodu u karijeri", rekao je Čilić. Čilić je prošlog meseca prekinuo trogodišnju saradnju sa Goranom Ivaniševićem, a Bjorkman će mu se priključiti na ovogodišnjem Ju Es openu. Tokom karijere Bjorkman je osvojio šest ATP titula u singlu i 54 u dublu. On je u dublu kompletirao grend slem kolekciju, pošto je po tri puta osvojio Australijan open i Vimbldon, dva puta je pobeđivao na Rolan Garosu i jednom na Ju Es openu. Prošle godne Bjorkman je bio na čelu trenerskog tima Britanca Endija Mareja. "Vrlo sam uzbuđen što ću raditi sa Marinom. Poznajemo se mnogo godina, još iz mojih igračkih dana i znam da je veliki radnik. Znam da je sebi postavio visoke ciljeve i nadam se da ću mu pomoći u njihovom ostvarivanju. Radujem se početku naše saradnje u Njujorku", rekao je Bjorkman.

13:47 - Gvardiola zadovoljan igrom protiv SteaueTrener Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je da je zadovoljan igrom i ubedljivom pobedom svojih fudbalera protiv Steaue, u prvoj utakmici baraža za Ligu šampiona. Mančester siti je sinoć u Rumuniji pobedio Steauu sa 5:0, u prvoj utakmici baraža i gotovo sigurno će se plasirati u grupnu fazu Lige šampiona. "Rezultat je sjajan, zadovoljan sam igrom. Kvalitet naših igrača je fantastičan. Uživam u svakom danu u Mančesteru. Uveren sam da možemo da napravimo iskorak i učinimo ljude ponosnim", rekao je Gvardiola. Serhio Aguero postigao je tri gola sinoć i promašio dva penala, a golove su postigli još Nolito i David Silva. "Jeste, Aguero je promašio dva penala. Posle prvog hteo je da šutira i drugi, a ja volim igrače koji preuzimaju odgovornost. Imam poverenja ako i Aguero veruje i što se mene tiče on će nastaviti da šutira penale. Uostalom, to ću ostaviti igračima da se dogovore na terenu", dodao je španski trener. Revanš utakmica odigraće se u sredu 24. avgusta od 20.45 u Mančesteru.

13:06 - Baloteli pregovara sa Junajtedom, Murinjo ga želiFudbaler Liverpula Mario Baloteli mogao bi da ostvari iznenađujući transfer u Mančester Junajted, nakon što je već obavio razgovor sa menadžerom Žozeom Murinjom.Kako prenosi engleski Dejli Ekspres, Murinjo zahteva od kontroverznog napadača da smanji finansijske uslove, a veliku ulogu u celom poslu ima Mino Rajola, menadžer koji zastupa obojicu.Koliko je Rajola uticajan ovog leta na Old Trafordu govori i to što je u Junajted nedavno doveo svoje klijente Henrika Mihtarjana, Zlatana Ibrahimoviha i Pola Pogbu.Portugalski stručnjak veruje da može da "osveži" Balotelijevu karijeru, sa kojim je uspešno sarađivao u Interu i znao da kanališe njegovo ponašanje.Liverpul neće praviti smetnje Baloteliju prilikom transfera jer Jirgen Klop ne računa na Italijana i poručio mu je da potraži novu sredinu.Baloteli je 2014. godine došao u Liverpul iz Milana za 20 miliona evra, ali nije ispunio velika očekivanja, kao i na pozajmici među "rosonerima" prošle sezone.

12:50 - Gojković čestitala Štefaneku osvajanje medaljePredsednica Skupštine Srbije Maja Gojković čestitala je danas rvaču Davoru Štefaneku osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Riju."Srbija je ponosna na vas, svaka čast", poručila je Gojković u čestitki.Srpski rvač Davor Štefanek osvojio je sinoć zlatnu medalju za Srbiju na Olimpijskim igrama, u kategoriji do 66 kilograma grčko-rimskim stilom, pošto je pobedio Jermena Migrana Arutjunjana.

11:35 - Dibaba: Potpuno sam čista, ne uzimam dopingSvetska rekorderka na 1.500 metara, atletičarka iz Etiopije Genzebe Dibaba rekla je danas da je "potpuno čista" i da nema nikakve veze sa dopingom.Dibaba je jutros osvojila srebrnu medalju u trci na 1.500 metara iza Kenijke Fejt Čepngetič Kipjegon.To je bila prva velika nagrada za Kipjegon, ali novinare je više zanimala Dibaba, čiji je trener bio uhapšen zbog pomaganja sportistima u dopingu i proveo tri dana u zatvoru. Trener Džama Aden je pušten iz zatvora, ali ne sme da napušta Španiju."Glasine koje kruže širom sveta duboko utiču na mene. Razgovarala sam sa trenerom i radi se jedino i isključivo o treningu, trčanju i takmičenjima. Ove glasine su negativno uticale na moje nastup, na psihu. Ja sam potpuno čista od dopinga", rekla je Dibaba.Ona je dodala da je pre početka Igara u Riju "četri, pet ili šest puta testirana", da je trener "samo pod istragom" i da nema informacije španske policije o tom slučaju. Dibaba je rekla i da bi nastavila saradnju sa trenerom, ako se dokaže da je nevin.

10:28 - Zlato za Druina u skoku u visKanadjanin Derek Druin osvojio je danas zlatnu medalju u skoku u vis na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru sa skokom od 2,38 metara.Druin je prošle godine osvojio Svetsko prvenstvo, a na Olimpijskim igrama u Londonu osvojio je broznanu medalju. Muzaz Esa Baršim iz Katara osvojio je danas srebro sa 2,36, dok je brozna pripala Ukrajincu Bogdanu Bogdarenku sa skokom od 2,33 metra.Druin je bio uspešan u prvih pet skokova, a onda je podigao lestvicu na 2,40, ali je srušio, posle čega je prestao da pokušava i počeo da slavi.

10:00 - Kipjegon osvojila zlato za Keniju na 1.500 metaraKenijska atletičarka Fejt Čepngetič Kipjegon osvojila je danas zlatnu medalju na 1.500 metara na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, sa vremenom od četiri minuta i 8,92 sekunde.Kipjegon je bila bolja od svetske rekorderke Genzebe Dibabe iz Etiopije, koja je deonicu pretrčala za 4:10,27. Brozna je pripala Amerikanki Dženifer Simpson, koja je trčala 4:10,53.Kipjegon je pobedila u još jednom obračunu Kenije i Etiopije u dugim prugama. Dibaba je na pola trke bila u vodjstvu, ali se Kipjegon držala, da bi je u finišu pretekla i stekla veliku prednost pred ciljnu ravninu.

09:32 - Mekleod doneo Jamajki prvo olimpijsko zlato na 110 metara s preponamaJamajka je danas dobila svoje prvo olimpijsko zlato na 110 metara s preponama, pošto je Omar Mekleod u Rio de Žaneiru pobedio u ovoj disciplini.Mekleod je cele sezone dominirao, aktuelni je svetski dvoranski prvak, a zlato je osvojio sa vremenom od 13,05 sekundi.Španac rodjen na Kuzbi Orlando Ortega osvojio je srebro sa 13:17, dok je Francuz Dimitri Basku osvojio bronzu sa 13,24.

09:01 - Klišina skočila ispod norme, ali se plasirala u finaleJedina ruska atletičarka na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, skakačica u dalj Darija Klišina plasirala se danas u finale ove discipline, sa skokom od 6,64 metra.Ona je tokom zagrevanja skinula gornji deo trenerke i nosila je crvenu majicu na kojoj je pisalo "Rusija". Nju spiker na stadionu nije najavio, a publika je nije pozdravljala.Klišina je jedini član ruske atletske reprezentacije koji nastupa u Riju, jer je ostalih 67 suspendovano zbog državnog dopinga u Rusiji.Norma za finale je bila 6,75 metara, ali je njen skok od 6,64 bio medju prvih 12, tako da je izborila finale."Prošla nedelja mi je bila baš teška i naporna mentalno. Čekala sam odluku i nisam mogla da treniram, samo sam se zagrevala. Hvala velikom ruskom timu oko mene, kao i obično, ali nažalost, ovde sam sama i to je velika odgovornost", rekla je Darija Klišina.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja