BANE IVANOVIĆ: Vreme je da i mi usrećimo naciju!
Foto: Dado Đilas

A sad malo oni

BANE IVANOVIĆ: Vreme je da i mi usrećimo naciju!

Fudbal -

Kapiten „orlova“ svestan da je narod u zemlji željan dobrih rezultata fudbalske reprezentacije

Osam medalja u sedam sportova impresivan je učinak Srbije na Olimpijskim igrama u Riju. Obradovali su nas košarkaši i košarkašice, odbojkašice, vaterpolisti, kajakaši, naš najbolji rvač, tekvondoistkinja i naša najbolja atletičarka. A kad će, bre, fudbaleri da zablistaju i urade nešto veliko na evropskoj i svetskoj sceni?!Kapiten „orlova“ Branislav Ivanović svestan je da su predstojeće kvalifikacije za Svetsko prvenstvo šansa da se fudbalskoj reprezentaciji Srbije povrate ugled i poštovanje.

Gladni fudbalskih pobeda... Navijači na Marakani
Gladni fudbalskih pobeda... Navijači na Marakani

Nove kvalifikacije, nova nada, očekivanja su opet velika?

- Da, uvek su velika očekivanja pre početka, a na kraju razočaranje. Voleo bih da sada u miru, bez pompe i velikih reči, uđemo u kvalifikacije. Znamo svi šta želimo, ali isto tako znamo i kako smo završavali prethodna dva ciklusa. Sami sebe smo izbacili iz kvalifikacija već posle uvodnih kola i zato izvucimo pouke, nemojmo da pravimo iste greške - poručio je Bane za sajt FSS u susret utakmici Srbija - Republika Irska, koja se igra 5. septembra na Marakani.Mnogi smatraju da je naša grupa dosta ujednačena, a igramo protiv rivala koji su bili učesnici minulog Evropskog prvenstva. Pred nama je prvo Republika Irska, ali tu su i Vels i Austrija, odnosno Gruzija i Moldavija.

- Irce i Velšane dobro poznajem, njihov karakter, mentalitet. Nedostatak kvaliteta nadoknađuju velikim htenjem, fanatizmom. Veoma su uporni i borbeni. Vels je bio prijatno iznenađenje na Euru, Republika Irska je takođe ostavila dobar utisak, jedino je Austrija podbacila. Ovi prvi imaju dobru atmosferu, Austrija opet motiv da što pre ustane i popravi utisak sada u kvalifikacijama. Šta može da odluči? Mislim da selekcija koja osvoji svih 12 bodova u mečevima sa Gruzijom i Moldavijom ima realne šanse da bude prva u grupi i izbori plasman na Svetsko prvenstvo! Ovo govorim iz našeg iskustva, ali i činjenice da je grupa ujednačena, grupa u kojoj mi nismo favoriti. Mislim da je tako i bolje.Narod je gladan velikih rezultata i plasmana na najveća takmičenja.

- Dobro poznajem puls našeg naroda, znam da bi jedan dobar rezultat učinio da nam kasnije navijači budu vetar u leđa. Dugo sam u reprezentaciji, znam takođe da nikada nismo razočarali kada je Marakana bila ispunjena. Voleo bih, naravno, da već na startu osetimo podršku, svesni da se ona mora zaslužiti na terenu. Ukoliko pobedimo Irsku, siguran sam da će se tražiti karta više već za prvu narednu utakmicu. Naš narod u Srbiji, ali i u Republici Srpskoj i na Kosovu i Metohiji, voli fudbal. Na nama je da ga dovedemo na stadion kako bismo ostvarili zajedničku želju i otišli u Rusiju - rekao je Branislav Ivanović, kapiten reprezentacije Srbije.

Marakana, 5. septembarSRBIJA-REPUBLIKA IRSKA ZA 400 DINARA

Ulaznice za prvi meč u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo između Srbije i Republike Irske biće puštene u prodaju u ponedeljak 29. avgusta. Meč na stadionu „Rajko Mitić“ igra se 5. septembra, a cene karata biće - sever 400 dinara, istok bok 800, istok centar 1.000, zapad bok 1.000, zapad centar 1.200, VIP galerija 2.000, VIP 2 1.500, VIP 1 2.000 dinara.

Odabranih 26NJIH JE ZVAO MUSLIN

Slavoljub Muslin okupiće ove igrače 29. avgusta: - Predrag Rajković, Aleksandar Jovanović, Marko Dmitrović, Vladimir Stojković (golmani), Branislav Ivanović, Matija Nastasić, Slobodan Rajković, Jagoš Vuković, Stefan Mitrović, Antonio Rukavina, Aleksandar Ignjovski, Filip Mladenović, Duško Tošić (odbrana), Nemanja Gudelj, Ljubomir Fejsa, Luka Milivojević, Nemanja Maksimović, Marko Grujić (srednji red), Dušan Tadić, Filip Kostić, Aleksandar Katai, Lazar Marković, Zoran Tošić, Andrija Živković, Aleksandar Mitrović, Aleksandar Pavlović (napad).

Kolarov i Matić su pozvani, ali neće igrati zbog kartona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track