(VIDEO) TUŽNA ŽIVOTNA PRIČA HEROJA EP: Otac mi je ubio maćehu, a ja sam hteo da dignem ruku na sebe
Foto: Reuters

Eder otvorio dušu

(VIDEO) TUŽNA ŽIVOTNA PRIČA HEROJA EP: Otac mi je ubio maćehu, a ja sam hteo da dignem ruku na sebe

Fudbal -

Fudbaler Lila Eder, koji je fudbalerima Portugalije golom u 109. minutu meča sa Francuskom doneo titulu evropskog šampiona, ispričao je da britanske medije svoju životnu priču o teškom detinjstvu, ocu ubici i odrastanju u sirotištu.

Portugalija je po prvi put postala evropski šampion, a Eder je početkom jula postao heroj nacije."Prevario sam Koščielnija i opalio. Gledao sam loptu kao leti... Kada je završila u mreži znao sam da će to da bude nešto veliko za mene i Portugaliju", rekao je Eder, koji je na EP stigao bez kluba.

Foto: AP
Foto: AP

"Neću da lažem, bilo je gadno. Igrali smo fudbal bosonogi na terenu na kojem je bilo staklo od razbijenih flaša. Bio sam bez roditelja, a na takvim mestima se često dešavaju ružne stvari", naveo je on. Njegov otac Filomeno Antonio Lopes razveo se od Ederove majke, a onda je oženio Domingu Olivais. Ederov otac je 2003. ubio Domingu, bacio njeno telo u reku i otišao u restoran. On služi doživotni zatvor u Engleskoj."Imao sam 12 godina kada se to dogodilo. On je moj otac i verujem da nije kriv. Ne kažem da je sud napravio nešto loše, ali verujem svom ocu. Počeo sam da ga posećujem kada sam napunio 22 godine. Kada god imam vremena idem da ga posetim. Zvao je posle finala EP i plakao je od sreće. Rekli su mi da je povezao moju maćehu sa posla, udario je i zadavio. Nisam bio tamo pa ne mogu da kažem šta je bilo, ali je on i dalje moj otac", kaže Eder i dodaje da je u stalnom kontaktu sa majkom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track