JANKOVIĆEV PRVI ISPIT U NOVOM KLUBU: Standard je kao Zvezda
Foto: Profimedia

Srbin u belgijskom velikanu

JANKOVIĆEV PRVI ISPIT U NOVOM KLUBU: Standard je kao Zvezda

Fudbal -

Aleksandar Janković danas vodi prvu utakmicu na novom poslu u derbiju protiv Genka u Liježu

Aleksandar Janković (44) uzdrmao je belgijsku fudbalsku scenu prelaskom iz Mehelena u Standard.Zadatak nekadašnjeg stratega Crvene zvezde i mlade reprezentacije Srbije biće da izvrši šok terapiju u redovima nekadašnjeg giganta belgijskog fudbala.

- Standard je veliki klub koji igra na tri fronta s najvišim ambicijama. Malo sam vremena u klubu, upoznajemo se, a u nedelju već igramo protiv Genka (20.00). Moj cilj kao trenera je da ekipa ide korak po korak, ništa dalje od toga ne gledam. Jedini cilj je pobeda u nedelju - rekao je za Kurir Janković.Srbin je postao jedan od retkih trenera za koje je klub platio obeštećenje, i to u visini od 125.000 evra!- Interesovanja Standarda za mene i kontakata bilo je i u prethodnom periodu. U julu sam potpisao treći ugovor sa Mehelenom i stavili smo klauzulu u slučaju da me neki veliki klub pozove. Mehelen se na taj način zaštitio, a i ja sam tako želeo da se odužim klubu u kojem sam proveo više od dve godine.

Ima li Srbin čarobni štapić... Fudbaleri Standarda
Ima li Srbin čarobni štapić... Fudbaleri Standarda

U prvom obraćanju belgijskim medijima Janković je rekao da je u Crvenoj zvezdi naučio šta je pritisak, tako da zna šta ga očekuje u Standardu.- Crvena zvezda i Standard su veliki klubovi koji zahtevaju samo pobede. Standard leži na ogromnoj energiji i entuzijazmu navijača, kao i Zvezda. Pritisak postoji, što je i normalno, mada sam ja u analizama sebe i ekipe uvek oštriji i od najoštrijih kritičara. Fudbal bez pritiska nije fudbal.Janković je jedan od retkih srpskih trenera u zapadnoj Evropi koji traje.- Trudim se da ostavim dobar utisak, da kroz moj rad i ponašanje predstavim Srbiju na najbolji mogući način. Tako ću možda nekom našem treneru moći da otvorim vrata belgijske lige. Bilo bi mi mnogo drago da uspem u tome.Zvezda je ostala bez Evrope, a na dan utakmice sa Sasuolom Janković je napisao emotivnu poruku svim zvezdašima.- Posle poraza od 0:3 u prvom meču svaka podrška je dobrodošla. Razočaranje posle Ludogoreca bilo je srazmerno očekivanjima pred utakmicu, što je i normalno. Posle poraza u Italiji razočaranje je bilo veliko i osetio sam potrebu da momcima uputim nekoliko reči iz srca pred revanš - zaključio je Janković.

ReprezentacijaSRBIJA NA DOBROM PUTUReprezentacija je remijem počela kvalifikacije za SP u Francuskoj, ali Janković veruje da će „orlovi“ uspeti da iz utakmice u utakmicu budu sve bolji.- Srbija ima dobru energiju, uspeli smo da se vratimo u utakmicu posle šokantnog početka. Šteta što nismo pobedili Irce, zaslužili smo. Ali mislim da je gubitak dva boda manji u odnosu na dobitak samopouzdanja i povratak vere u naš nacionalni tim. Na dobrom smo putu - smatra Janković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track