NIKOLIĆ POSLE BORCA: Najvažnija je pobeda, jedva čekamo derbi sa Zvezdom
Foto: Partizan.rs

Trener crno-belih zadovoljan

NIKOLIĆ POSLE BORCA: Najvažnija je pobeda, jedva čekamo derbi sa Zvezdom

Fudbal -

Trener Partizana Marko Nikolić ocenio je da su njegovi fudbaleri ostvarili bitnu pobedu protiv Borca u Čačku u osmom kolu Superlige Srbije i dodao da svi u klubu "jedva čekaju" narednu nedelju i "večiti" derbi protiv Crvene zvezde.

"Težak teren za igru, ali došli smo do pobede, i to je najvažnije. S dva gola smo praktično završili utakmicu u prvom poluvremenu. U drugom smo imali više poseda nego što je trebalo i bili smo manje direktni ka golu", rekao je Nikolić.Partizan je u Čačku u poslednjoj utakmici osmog kola Super lige Srbije pobedio Borac s 2:0.

"U drugom delu smo imali par lepih akcija, onoliko koliko je teren dozvolio. Možda su moji igrači bili zadovoljni rezultatom, pa smo bili nešto pasivniji nego što je trebalo. Ipak, završili smo meč kako smo želeli. Ima još mnogo da se igra do kraja prvenstva i nas očekuje još mnogo posla. Krećemo da se spremamo za narednu utakmicu", rekao je Nikolić.

Partizan će naredne subote na svom stadionu dočekati lidera šampionata Crvenu zvezdu u devetom kolu Superlige."Derbi je najveća utakmica srpskog fubala. To je praznik fudbala i jedva čekam da utakmica počne, kao i moji igrači. Derbi je jedna lepa prilika da se izmere dva najveća kluba na ovim prostorima. Svi se radujemo derbiju, nadam se da ćemo biti spremni".

Trener Borca Ljubiša Dmitrović ocenio je da je crveni karton kapitena Marija Maslaća u 18. minutu mnogo poremetio njegovu ekipu.

"Protiv Partizana je teško igrati 11 na 11, a tek s igračem manje. Sve naše pripreme i taktika su pale u vodu posle crvenog kartona, pa smo morali da se koncentrišemo na odbranu. Posle dve greške u prvom poluvremenu primili smo golove, a u drugom nismo uspeli ozbiljnije da ugrozimo gol Partizana. Utakmica je imala neočekivani tok i sve osim ovog časnog poraza bilo je teško očekivati. Nemam šta da zamerim mojim igračima", rekao je Dmitrović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track