DEJAN STANKOVIĆ ZA KURIR: Neka se pokažu Vijeira i Božinov
Foto: Profimedia

Najavljuje derbi

DEJAN STANKOVIĆ ZA KURIR: Neka se pokažu Vijeira i Božinov

Fudbal -

Legenda srpskog fudbala nije hteo da prognozira pobednika u duelu Partizana i Zvezde, ali smatra da će publika danas (18.00) uživati u dobrom fudbalu

Dejan Stanković uskoro će dobiti visoku funkciju u UEFA, a danas kao rekorder po broju nastupa za našu reprezentaciju najavljuje 152. večiti derbi.Deki je u bogatoj karijeri odigrao 114 utakmica za Crvenu zvezdu i postigao 38 golova.- Meni je Humska uvek bila prijatna za igranje, nekako talična. Od ovog derbija očekujem golove. Domaćinu treba pobeda da potvrdi seriju pobeda i još jednom pokaže uzlaznost forme, a Zvezda uvek ide na pobedu u derbiju. Mislim da će utakmica biti otvorena, nadam se, za uživanje publike - rekao je za Kurir Dejan Stanković.Popravni za krah u EvropiCrvena zvezda je u odnosu na prethodnu sezonu prilično promenila tim. Otišli su Aleksandar Katai i Luis Ibanjez, koji su bili nosioci igre. Stigao je kreator Gejlor Kanga.- Imaju priliku da se posle ispadanja iz Evrope koncentrišu samo na domaći šampionat. Kvalitet je tu, stručni rad takođe, sad je na njima da pokažu gde su i šta mogu. Odlazak svakog igrača je problem za ekipu, ali koga nema, bez njega se može i nema tu mnogo biranja. Obojica su sjajni igrači, ali mislim da će ekipa pronaći balans i bez njih.Dejan Stanković se prisetio kako je on u svoje vreme, dok je igrao za Zvezdu, dočekivao okršaje s Partizanom.

Voleo derbije... Deki u dresu Zvezde
Voleo derbije... Deki u dresu Zvezde

Specijalan dan- To je specijalan dan, specijalna nedelja, ništa nije kao što je inače. Iščekivanje početka je veliko, prelistavanje po glavi da li si lično učinio sve da tvoja ekipa pobedi, da li si spreman, da li si razumeo trenera i tako redom do početka meča. A onda ušetaš na stadion koji je pun, koji gori i živi za tih 90 minuta... Obožavao sam derbije jer sam se na njih navikao i kao Zvezdin klinac i jer je moja generacija imala veliki pobednički mentalitet - zaključio je Stanković.

RavnotežaRESPEKT ZA RIVALADejan Stanković kaže da nije imao specijalan način pripreme pred derbi, ali da je izuzetno poštovao Partizan.- Spavao sam dobro, jeo sam kako mi kažu, odnosno jeli smo svi zajedno. Bila je sportska ishrana. Spremao sam se uobičajeno za derbi, s puno samopouzdanja, ali i respekta za protivnika. Mislim da je ravnoteža te dve stvari preduslov uspeha. Nikoga ne smeš da preceniš, niti potceniš - jasan je Stanković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track