(VIDEO) MURINJO U VELIKOM PROBLEMU: Navijači teraju legendu Mančester junajteda na klupu
Foto: Reuters

Posebni ne zna šta će

(VIDEO) MURINJO U VELIKOM PROBLEMU: Navijači teraju legendu Mančester junajteda na klupu

Fudbal -

Tri uzastopna poraza u jednoj sedmici bila su dovoljna da besni navijači Mančester junajteda poruče Žozeu Murinju da legendarnog fudbalera ostavi sledeći put na klupi.

Veliki problemi su pred "Posebnim".

Posle katastrofalnih partija na startu nove sezone i više je nego jasno da je Murinju preko potreban kreator igre. Ali pored problematične pozicije, trener Junajteda je u dilemi šta da radi sa kapitenom Vejnom Runijem.

Vremešni Runi u redovima "crvenih đavola" nalazi se već 12 godina i važi za najboljeg napadača koji je klub sa Ostrva imao.

Ali, poslednjih godina njegov golgeterski učinak je sve skromniji.

Shodno tome, još prošle sezone trener Luis van Gal ga je prebacio u vezni red, a na istoj pozicji ostao je i kod Murinja.

Ali i na "prinudnoj" pozicji, partije koje pruža su van svakih očekivanja.

Navijači su besni na učinak Runija u dosadašnjim partijama, a zahvaljujući društvenim mrežama svakodnevno se oglašavaju i poručuju da mu je mesto na klupi za rezervne igrače. Isto mišljenje dele i analitičari Premijer lige, kao i veliki broj sportskih novinara.

Murinjo je sada u velikoj dilemi - šta da radi sa Runijem koji sa 30 godina nije star da "okači kopačke o klin", a ni dovoljno mlad da se od njega očekuje boljitak u igri.

Sem toga, Vejn Runi se nalazi na pragu klupskog rekorda - dele ga samo čestiri gola u dresu "crvenih đavola" da bi prestigao čuvenog Bobija Čaltrona na listi najboljih strelaca svih vremena.

Legenda Mančestera je u svojoj 17-godišnjoj karijeri na Old Trafordu postigao 249 pogodaka, dok se Runi trenutno nalazi na broju 246.

Da se vratimo na plejmejkara koji evidentno nedostaje ekipi kao što je Mančester junajted!

Sa golgeterima kao što su Zlatan Ibrahimović i Markus Rašford golova ne bi trebalo da nedostaje, ali u ovom trenutku "nedostatak" predstavljaju pasovi za napadače.

Kako prenose britanski mediji, Žoze Murinjo već "pikira" pojačanje za zimski prelazni rok, a kako štampa na Ostrvu piše, to bi trebalo da bude Lukas Moura.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track