Antić dobio spor, FSS plaća 2 miliona evra

Dalje nećete moći

Antić dobio spor, FSS plaća 2 miliona evra

Fudbal -
Federalni sud u Švajcarskoj potvrdio odluku Sportskog suda u Lozani po kojoj je FSS dužan da Radomiru Antiću plati 2,5 miliona evra zbog jednostranog raskida ugovora

Biće love!Federalni sud u Švajcarskoj odbio je žalbu Fudbalskog saveza Srbije na presudu Sportskog suda u Lozani po kojoj je Savez dužan da plati dva i po miliona evra Radomiru Antiću. Bivši selektor je u jesen 2010. godine, odmah po dobijanju otkaza, poveo spor protiv svojih poslodavaca s Terazija 35, da bi krajem septembra 2011. u Lozani dobio prvu rundu u suđenju s rukovodstvom srpske fudbalske kuće.Potvrda prvog poraza došla je očekivano i u novom postupku. Antić je pobedio FSS u borbi za odbranu svojih prava na rad i milionskog ugovora, tako da će jednostranim raskid koštati kasu FSS i više od isplate svih plata uvećanih za kamate. Kao strana koja je izgubila spor, FSS će morati da podmiri i ne baš male troškove dva suđenja u Švajcarskoj, pa je na Terazijama ostala nada da će u procesima protiv Antića pred domaćim sudovima ublažiti nastalu štetu.Podsećanja radi, pre dve godine spekulisalo se da je Antić nekoliko puta prekršio ugovor, ali nikada nijedna od strana u sporu nije potvrdila da se zbog toga i suočavaju pred sudovima u Srbiji. Najočigledniji primer Antićevog nemara bilo je učešće u izvlačenju dobitnika nagradne igre jedne srpske fabrike piva, koja je konkurent sponzoru FSS.

Gledao pobedu BarseloneBivši selektor Radomir Antić sinoć nije bio dostupan za komentar jer je na stadionu Visente Kalderon prisustvovao finalu Kupa španskog kralja između Barselone i Atletik Bilbaoa. Pobedili su Katalonci golovima Pedra u 3. i 25. minutu i Mesija u 20. minutu. Antić je dobio priliku da se raduje uspehu bivšeg kluba, čiji su ga navijači slikali ispred ulaza u VIP ložu stadiona Atletiko Madrida. Čelnici FSS su, s druge strane, sinoć iz Budimpešte doputovali u Cirih, odakle će se danas uputiti ka Sent Galenu, gde „orlovi“ igraju sa Španijom.FIFA priznala greškuGubitak na suđenju sa Antićem biće delimično kompenzovan zadovoljstvom zbog trijumfa nad odlukom Izvršnog odbora FIFA da tzv. Kosovu dozvoli igranje prijateljskih utakmica. Predsednik Sep Blater juče je i definitivno priznao da se suspenduje nakaradna odluka svetske fudbalske vlade.- Što se tiče naše odluke o Kosovu, sastaćemo se sledeće nedelje u Cirihu sa savezima koje ovo pitanje dotiče, naročito sa Srbijom. U međuvremenu, moramo na papiru da popravimo uslove ove odluke, koja je trenutno suspendovana - rekao je Blater u Budimpešti na kongresu FIFA.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track