Španija pobedila Srbiju 2:0

Prijateljska utakmica

Španija pobedila Srbiju 2:0

Fudbal -
Početak uz Bože pravde iz sveg glasa. U 36. minutu Lekić je zatresao mrežu, ali je gol zbog ofsajda poništen. Španci drugi gol postigli sa bele tačke
1 / 5

SENT GALEN - Fudbaleri Španije pobedili su u subotu u Sent Galenu u prijateljskoj utakmici reprezentaciju Srbije sa 2:0.

Golove za Špance postigli su debitant Adrijan Lopes u 64. i Santi Kazorla u 74. minutu iz penala.

Aktuelni prvaci Evrope i sveta bolje su počeli meč i prvu priliku imali već u drugom minutu, kada je Alvaro Negredo oduzeo loptu Aleksandru Ignjovskom i šutirao sa 20 metara, ali mu je Damir Kahriman odbranio udarac.

Prvi udarac ka golu Ikera Kasiljasa uputio je Adem Ljajić u sedmom minutu, ali je kapiten Real Madrida lako intervenisao.

Odličnu priliku da Špance dovede u prednost imao je Ćabi Alonso kada je u 27. minutu sa oko 70 metara pokušao da lobuje Kahrimana, ali je lopta otišla preko gola.

Mrežu Španije zatresao je u 37. minutu napadač Osasune Dejan Lekić, ali je gol poništen zbog ofsajda. Španci su u prvom poluvremenu bili bolji, imali veći posed lopte i pokušavali uglavnom udarcima iz daljine, ali nisu uspeli da postignu gol. Akciju kod vodećeg pogotka Španaca u 64. minutu počeo je debitant Benjat Ečebarija koji je dugom loptom pronašao Hesusa Navasa, a krilni igrač je pretrčao Duška Tošića i u padu centrirao do Lopesa koji je sa nekoliko metara glavom "ćušnuo" loptu u gol.

Penal za Špance iznudio je Adrijan, koji je pao posle duela sa novim kapitenom reprezentacije Srbije Branislavom Ivanovićem u kome nije bilo kontakta, ali je arbitar Siril Cimerman svirao jedanaesterac pošto je procenio da je štoper "orlova" sapleo Španca.

Utakmica u Sent Galenu je na kratko bila prekinuta posle drugog gola Španije pošto su navijači ubacili nekoliko baklji na teren. Srbija sledeći prijateljski meč igra 31. maja protiv Francuske u Remsu. Bio je ovo prvi meč Siniše Mihajlovića kao selektora Srbije.

Pročitajte kako je meč tekao uživo:

Primili smo dva gola bezveze. Momci dok su imali snage i sa izmenama igrali su dobro... Bolje da sad pravimo greške koje možemo da ispravimo nego da mislimo da je sve u redu... Svi su dali maksimum od sebe i tako treba da se igra za reprezentaciju, izjavio je Siniša Mihajlović odmah posle meča u Sent Galenu.

On je dodao i da je atmosfera na stadionu bila dobra kao i da su igrači odigrali bolje nego što se on nadao.

Kapiten Bane Ivanović rekao je da ovo bila teška utakmica i prva u ovom sastavu. On je dodao da su loše odigrali taktički, ali da veruju da može mnogo bolje.

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je na stadionu u Sent Galenu prijateljsku utakmicu protiv selekcije Španije, inače aktuelnog šampiona Evrope.Reprezentativci su na početku iz sveg glasa i kao jedan zapevali Bože pravde uz snažnu podršku naših navijača sa tribina.

Ovo je bio prvi nastup "orlova" pod vođstvom novog selektora Siniše Mihajlovića. Za našu selekciju igrali su u prvoj postavi Kahriman, Tošić, Ivanović, Subotić, Basta, Kolarov, Ignjovski, Radovanović, Đuričić, Ljajić i Lekić.

Prvo poluvreme 0:0

24. minut - Prva ozbiljna šansa "orlova". Pretnju ka golu Kasiljasa uputio je Lekić.

27. minut - Navijačima obe selekcije zastao je dah kada je Ćavi Alonso s polovine terena uputio strahovit šut ka našem golu. Imali smo sreće, lopta je ipak prešla prečku!

30. minut - Posle greške Tošića, Negredo je uputio silovit udarac ka našem golu, ali na sreću mrežu nam nije zatresao.

36. minut - Zamalo goool! Kolarov odlično centrirao prema Lekiću koji je, nažalost, bio u ofsajdu. Publika na nogama. Lekić je zatresao mrežu, ali je gol zbog nedozvoljene pozicije poništen.

39. minut - Ćavi Alonso nije iskoristio šansu iz slobodnog udarca.

Drugo poluvreme: Španci vode 2:0

50. minut - Basta ostao da leži na terenu. Žali se na povredu ruke.

62. minut - Posle dva žustrija napada "orlova", Adrijan upućuje opasan šut ka našem golu, ali na sreću bez rezultata.

63. minut - Španija vodi 1:0. Adrijan koristi drugu šansu koja mu se ukazala minut kasnije. Pošto je prevario Tošića, sa tri metra od gola glavom ubacuje loptu u mrežu. Španija vodi 1:0.

64. minut - Tri izmene u srpskoj reprezentaciji.

67. minut - Prvi korner za orlove. Posle dobrog centaršuta Tošića, usledio je i drugi korner, ali Kasiljas siguran.

73. minut - Dosuđen penal za Špance posle prekršaja nad Adrijanom koji je sjajno odglumio pad.

74. minut - Kazorla koristi šansu i dovodi Španiju u vođstvo od 2:0.

83. minut - Fejsa zaustavlja brz kontranapad Navasa.

90. minut - Kraj utakmice.

Španija-Srbija 2:0.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track