(FOTO) SRPSKA BRUKA U DOHI: Muslinovi Orlovi pukli od Katara
Foto: Fss.rs

Tri šamara

(FOTO) SRPSKA BRUKA U DOHI: Muslinovi Orlovi pukli od Katara

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Srbije sastavljena od igrača iz Superlige izgubila je od Katara u prijateljskom meču u Dohi 0:3 (0:3).

Selektor Srbije Slavoljub Muslin je posle odgledanog "večitog" derbija izjavio da u domaćem prvenstvu nema igrača za reprezentaciju. I bio je u pravu. Ali, nije bio u pravu što im je uopšte dao priliku na meču u Dohi specijalno organizovanom za tu potrebu, jer je srpski fudbal doživeo još jednu bruku.

Jeste da će se Katar naći na velikoj svetskoj sceni kao organizator Mundijala 2022. godine, ali ipak se mora priznati da je reč o selekciji koji spada u treći razred azijskog fudbala. Od takvog rivala ni "B" ni "C" tim naše reprezentacije ne bi smeo da pretrpi ovako ubedljiv poraz.

Sva tri gola za domaćina postigao je Urugvajac sa katarskim pasošem, 32-godišnji Sebastijan Sorija. Partizanovog golmana Filipa Kljajića dva puta je savladao posle centaršuteva sa desne strane, u 24. i 30. minutu, a u 43. su se našli u situaciji jedan na jedan i ponovo je Sorija bio uspešniji.

U nastavku su "orlovi" zaigrali bolje, više su napadali, a najbolju priliku propustio je Urošević posle centaršuta Poletanovića u 58. minutu.

Muslin se nezadovoljan vraća u Beograd, gde će u ponedeljak okupiti "A" reprezentaciju pred kvalifikacione duele sa Moldavijom (6. oktobar) u gostima i Austrijom kod kuće (9. oktobar).

KATAR: Al Šeib, Hasan, Mohamed, Tabata, Al Haidus, Migel, Kuki, Luiz Mairton, Jaser, Sorija, El Sajed. Igrali su još: Hatem, Afif , Alavi , Ahmed i Mohamed.

SRBIJA: Kljajić, Petković (Ćirković 46), Milenković (Kovačević 46), Miletić (Urošević 46), Mladenović (Plavšić 46), Poletanović, Ožegović (Gobeljić 46), Ristić (Stanojević 46), Jovanović, Maraš, Stanković.

Foto: Fss.rs
Foto: Fss.rs

Foto: Fss.rs
Foto: Fss.rs

Foto: Fss.rs
Foto: Fss.rs

Foto: Fss.rs
Foto: Fss.rs

Selektor Srbije je rekao da su "orlovi" nezasluženo doživeli ubedljiv poraz.

"Mislim da je sve bolje izgledalo nego što to rezultat govori. Naivno i nesrećno smo primili golove, do 20 minuta smo igrali dobro, ali su momci pali posle tog prvog gola. U drugom poluvremenu je usledila dobra reakcija, momci su bili bolji, imali nekoliko prilika ali je izostala realizacija", rekao je Muslin posle utakmice

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track