ODLUČUJUĆI MEČEVI ORLIĆA: Evo zašto braća Milinković-Savić pucaju od samopouzdanja
Foto: Profimedia I Saša Pavlić

Vanja i Sregej u mladoj reprezentaciji

ODLUČUJUĆI MEČEVI ORLIĆA: Evo zašto braća Milinković-Savić pucaju od samopouzdanja

Fudbal -

Braća Sergej i Vanja Milinković-Savić nalaze se u sastavu mlade reprezentacije koja igra odlučujuće mečeve sa Irskom i Slovenijom za plasman na Evropsko prvenstvo.

Sjajne partije u klubovima braći Milinković-Savić bile su odlična preporuka sa se zajedno nađu na spisku Tomislava Sivića kao igrači od kojih se dosta očekuje u odlučujućim utakmicama kvalifikacija.

Fudbaler Lehije iz Gdanjska Vanja Milinković-Savić rekao je da je izuzetno zadovoljan svojim nastupom na utakmici protiv Legije, iako je njegova ekipa poražena s 0:3.

"Veoma sam zadovoljan. Jedna od mojih najboljih utakmica u karijeri, odbranio sam nekoliko stopostotnih šansi. Dobio sam brojne pohvale i to svakako prija i daje dodatni podstrek", rekao je Milinković-Savić.

Lehija posle 11 utakmica u prvenstvu Poljske zauzima treće mesto sa 22 boda. "Ambicije Lehije su da se kvalifikujemo u plej-of domaćeg šampionata, što mislim da je realan cilj jer smo do prošlog kola bili vodeći na tabeli. Velika želja nam je i da izborimo plasman u evrokupove. Što se mene lično tiče, želim trofej za najboljeg golmana Poljske", rekao je on.

Mladi reprezentativni golman Srbije je zimus došao u Lehiju kao slobodan igrač. On je rekao da mu je saigrač Miloš Krasić mnogo pomogao da se navikne na Poljsku.

"Prezadovoljan sam u Poljskoj, u kratkom roku sam se osamostalio. Bilo je malo poteškoća u startu, ali sada sve u najboljem redu. Moram da istaknem da mi je Miloš Krasić mnogo pomogao. Ne znam kako to da opišem, za njega imam samo reči hvale. Svaki dan smo zajedno, uvek mi je izašo u susret i on mi je velika pomoć i podrška", kazao je Milinković-Savić.

Fudbaler Lacija Sergej Milinković-Savić rekao je da mu je poraslo samopouzdanje od kada je u startnoj postavi rimske ekipe i dodao da ga raduje što su u upravi zadovoljni njegovim igrama.

"Veoma sam zadovoljan kako se sve odvija. Poslednje četiri utakmice sam počeo u startnoj postavi Lacija i to mi daje dodatno samopouzdanje. Ono što mi je najbitnije je da su mojim igrama veoma zadovoljni ljudi u klubu", rekao je Milinković-Savić.

Lacio posle sedam utakmica u Seriji A zauzima treće mesto sa 13 bodova, pet manje od prvoplasiranog Juventusa, a juče su na gostovanju pobedio Udineze s 3:0. Milinković-Savić ove sezone igra u tandemu sa Ćirom Imobilijem, a srpski fudbaler kaže da veoma dobro funkcionišu.

"Jako dobro se razumemo na terenu, gol koji je postigao protiv Udineza je drugi koji sam mu namestio ove sezone. Sve u svemu mislim da veoma dobro funkcionišemo, uostalom kao i cela ekipa. Igramo svi dobro, pozitivna atmosfera je u celom klubu. Trener (Simeone) Inzagi je tako postavio stvari da sve bude pozitivno", rekao je Milinković-Savić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track