NAVIJAČI, PODRŽITE SRBIJU: Muslin i Bane Ivanović zovu sve na stadion!
Foto: Dado Đilas

POZIV

NAVIJAČI, PODRŽITE SRBIJU: Muslin i Bane Ivanović zovu sve na stadion!

Fudbal -

Da dlanovi bride „Orlovi“ večeras (20.45) protiv Austrijanaca igraju veoma važnu utakmicu u kvalifikacijama za SP u Rusiji

Selektor Slavoljub Muslin, pred večerašnju (20.45, RTS1) utakmicu na stadionu „Rajko Mitić“, ističe da njegovoj ekipi odgovara uloga autsajdera i da Austrijancima drage volje prepušta status favorita.S ovakvom podelom slaže se i kapiten Branislav Ivanović,.- Neka Austrija uzme ulogu favorita, prepuštamo im je bez problema. Nama ne smeta da budemo autsajderi, važno je samo šta će se desiti na terenu - rekao je Muslin, dok je Ivanović dodao:

Dokazati vlastiti kvalitet- Dobro je da mi shvatimo kako u svaku utakmicu moramo ući da dokazujemo svoj kvalitet. Na papiru je njihov kvalitet veći, imaju bolje rezultate poslednjih godina, ali fudbal je baš zato zanimljiv, jer tradicija i statistički podaci ne prave igru. Nadam se da će navijači doći u velikom broju da nas podrže, jer ovo može biti ključna utakmica u ovim kvalifikacijama.Igrači su se odmorili od meča u Moldaviji, ali treba očekivati promene u timu. Pre svega u špicu, gde se Andrija Pavlović znatno trošio u borbi s moldavskim štoperima. Verovatno će to mesto zauzeti Aleksandar Mitrović, mada nije isključena i igra bez klasičnog napadača u jednom delu meča, s Aleksandrom Kataijem kao „lažnom devetkom“.Igraćemo bez centarfora- Barselona je pravila najbolje rezultate kad je igrala bez centarfora. Katai nije klasični centarfor, ali je napadač. Postoji mogućnost da tako igramo, ali zasad ne. Gledam kako da napravim ravnotežu u ekipi, to je najvažnije. Meni nije važno ko će dati golove, može to i bek da učini ako svaki pojedinac odradi svoj deo posla za koji smo se dogovorili - kazao je Muslin.

Lepa sećanjaBANE: BILO KAKO DO TRI BODAPrva asocijacija na poslednje dve utakmice s Austrijancima za Baneta Ivanovića su navijači Srbije.- Pamtim utakmice po velikoj podršci navijača koji su bili i u Beču i u Beogradu. Sećam se onog beogradskog duela, gde smo dali gol posle njihove prve greške u odbrani, i da su već u drugom minutu pogodili našu prečku. Bili su kasnije dominantni, uspeli su mnogo problema da nam naprave, ali smo mi slavili pobedu - rekao je Ivanović.

Posebna utakmicaARNAUTOVIĆ: NA POBEDUPrva zvezda reprezentacije Austrije je Marko Arnautović, snažni centarfor engleskog Stouka, koji potiče iz mešovitog braka. Otac mu je Srbin, a majka Austrijanka.- Jasno je svima da će ovo biti posebna utakmica za mene. Otac mi je Srbin, gotovo cela familija mi živi u Srbiji. Poželeli su mi da odigram dobru utakmicu, iako oni navijaju za Srbiju. Ja igram za Austriju i daću sve od sebe da pobedimo iako u meni leži pravi Srbin - rekao je Arnautović.

Uzda se u babu i deduDRAGOVIĆ: NEĆU SE RADOVATI AKO DAM GOLAleksandar Dragović, Srbin koji igra za Austriju, kaže da se on, kao i Marko Arnautović, neće radovati ako postignu gol protiv zemlje svojih predaka:- Biće tu emocije jer se radi o zemlji porekla moje porodice. I pored toga, u ovoj utakmici možemo osvojiti samo tri boda. Samo baba i deda će držati palčeve za mene, dok će ostatak porodice navijati za Srbiju. Marko i ja se nećemo radovati ako damo gol, već ćemo to učiniti u sebi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track