POSLE NAPULJA SU POČELE PRIČE O NJEMU: Na današnji dan Nemanja Vidić je debitovao za reprezentaciju
Foto: Saša Pavlić

POSLE NAPULJA SU POČELE PRIČE O NJEMU: Na današnji dan Nemanja Vidić je debitovao za reprezentaciju

Fudbal -

Na današnji dan pre 14 godina počela je reprezentativna karijera Nemanje Vidića, jednog od najboljih defanzivaca u istoriji našeg fudbaala.

Debitantski nastup za reprezentaciju, tada Srbije i Crne Gore, Nemanja Vidić je imao 12.oktobra 2002. godine u utakmici kvalifikacija za EP 2004 protiv Italije.

Taj meč je igran u Napulju, a rezultat je bio 1:1. Golove su postigli Mijatović u 29 i Del Pijero u 39. minutu. Vidić je bio je standardan član odbrane u kvalifikacijama za SP 2006 godine u kojima je naša reprezentacija primila samo jedan gol.

Iako je sa saigračima izborio plasman na to SP, Nemanja Vidić nije bio deo ekipe koja je nastupila u Nemačkoj. Naime, u poslednjoj utakmici kvalifikacija protiv BiH je dobio crveni karton, što ga je sprečilo na igra u prvoj utakmici, a onda se i povredio na treningu i prvenstvo je bilo završeno za njega.Debi na SP imao je 2010. godine u Južnoj Africi, ali je tim Srbije eliminisan nakon prve grupne faze takmičenja. Ubrzo nakon tog Mundijala , tačnije krajem kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, Nemanja Vidić je završio reprezentativu karijeru.

Nakon utakmice protiv Slovenije, Vidić je odlučio da se zahvali Savezu i saigračima na saradnji i da stavi tačku na reprezentaciju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track