VIDEO RUMUNSKA LEGENDA REKLA ZBOGOM Čelzi ga je oterao zbog droge, u Fiorentini je radio šta je hteo
Foto: Profimedia

Kontroverzni fudbaler

VIDEO RUMUNSKA LEGENDA REKLA ZBOGOM Čelzi ga je oterao zbog droge, u Fiorentini je radio šta je hteo

Fudbal -

Svakako jedan od najkontroverznijih fudbalera, Adrian Mutu posle dugog premišljanja odlučio je da okonča svoju fudbalski karijeru.

Za ovog rumunskog reprezentativca često se govorilo da je na terenu, ali i van njega radio šta je hteo.

Posle briljantne sezone u Dinamu iz Bukurešta, Mutu je 2000. godine po prvi put u svojoj karijeru napustio granice Rumunije i otišao da se oproba u "belom svetu".

Sledeća stanica bila je milanski Inter gde se nije baš pokazao, jer u deset nastupa nije uspeo da postigne ni jedan gol. Nakon kratke epizode u Interu nosio je dresove Verone i Parme, a dobre igre preselile su ga za 29 miliona evra u Čelzi.

Na samom početku sezone postigao je četiri pogotka u tri utakmice, da bi u ostatku sezone važio za prosečnog igrača. Razlog tome bila je konzumacija narkotika (kokain), akada su iz Čelzija to otkrili istog momenta su raskinuli ugovor.

Zbog ovog skandala bio je kažnjen i od strane engleskog fudbalskog saveza, a ubrzo je stigla i kazna FIFA.

Mutu je svoj najbolji fudbal igrao u Fiorentini u koju je stogao 2006. godine iz Juventusa. Sjajne partije privukle su pažnju čelnika Rome, ali je rumunski reprezentativac odbio ponudu od 20 miliona evra i ostao u Fiorentini.

Sada, posle 20 godina aktivnog igranja fudbala stavio je tačku na igračku karijeru i želi da se okrene trenerskom radu.

"Igranje je za mene gotovo. Krenuo sam u trenersku školu i treniraću klince od šest do osam godina. Uskoro ću da dobijem B licencu, a da bih dobio A licencu moram da budem asistent nekom treneru u najjačem rangu rumunjske lige", rekao je Mutu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track