BLOG UŽIVO, VIDEO: Mladost iznenadila Vojvodinu
Foto: Fkmladostlucani.com

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Mladost iznenadila Vojvodinu

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:11 - Vardar prekinuo saradnju sa Indirom Kastratović nakon nerešenog rezultataSkopski ženski rukometni klub Vardar objavio je danas da je prekinuo saradnju s trenerom Indirom Kastratović, nakon utakmice Lige šampiona protiv FTC Budumpešta koja je završena nerešenim rezultatom.Ta utakmica prvog kola B grupe Lige šampiona izmedju Vardara i madjarskog tima završena je rezultatom 27:27.Odluka o promeni trenera rukometašicama Vardara je saopštena na današnjem treningu."Rukometašice nastavljaju da se pripremaju za sledeće izazove u Ligi šampiona, a bez obzira na promene, ambicije ostaju iste, a to je napad na sam evropski vrh", ističe se u saopštenju makedonskog rukometnog šampiona.Ko će zameniti Kastartovićevu na klupi biće poznato narednih dana, a dosadašnji pomoćnik Ace Stankovski ostaje deo stručnog štaba ženskog rukometnog kluba Vardar.Indira Kastratović je u Vardar došla u jesen 2012. i sa skopskom ekipom je četiru puta uzastopno bila prvak Makedonije, a tri puta je osvojila kup. Vardarke su pod njenim vodjostvo tri puta igrale na fajnal foru Lige šampiona i osvajala treće mesto. Vardar ove godine četvrti put igra u grupnoj fazi Lige šampiona i u grupi je sa FTC Budimpešta, Astrahonočkom i Lajpcigom.

20:59 - Zadar nadigrao MZT iz SkopljaKošarkaši Zadra pobedili su večeras na svom parketu MZT iz Skoplja sa 71:65 (25:23, 17:12, 12:17, 17:13) u poslednjoj nedeljnoj utakmici petog kola Jadranske lige.Zadar je do druge pobede u sezoni predvodio Ivan Marinković sa učinkom od 17 poena i devet skokova, dok je Ivan Ramljak postigao 13, a Mislav Brzoja ubacio 12.Ekipi MZT-a ovo je peti poraz u regionalnom takmičenju, a u današnjoj utakmici najistaknutiji bio je Jure Lalić sa 19 poena, a Ksavijer Tejms i Džoš Skot dodali su po devet.Ranije danas Partizan je posle produžetka pobedio Olimpiju sa 86:85.

20:33 - Valensija bolja od Sportinga iz HihonaFudbaleri Valensije pobedili su večeras u gostima u Hihonu Sporting sa 2:1, u osmom kolu španske Primere.Golove za Valensiju postigao je Mario Suares u sedmom i 65. minutu, dok je strelac jedinog pogotka za Sporting bio Karlos Kastro u 41.Valensiji je ovo treća pobeda na poslednje četiri utakmice, pa sada sa devet bodova zauzima 14. mesto, dok je Sporting 18. sa sedam.

19:41 - Lajpcig pobedom protiv Volfsburga nastavio seriju dobrih rezultataFudbaleri Red Bul Lajpciga pobedili su danas u gostima Volfsburg s 1:0, u poslednjoj utakmici sedmog kola nemačke Bundeslige.Jedini gol na utakmici postigao je Emil Forsberg u 70. minutu na asistenciju Jusufa Poulsena.Forsberg je još u prvom poluvremenu mogao da dovede Red Bul do prednosti, ali nije realizovao jedanaesterac u 17. minutu.Red Bul zauzima treće mesto sa 15 bodova, dva manje od lidera Bajerna, dok je Volfsburg 14. sa šest.Ranije danas Majnc je sa 2:1 pobedio Darmštat golovima Pabla de Blasisa u petom i Junusa Malija u 56. minutu iz jedanaesterca.Gol za Darmštat postigao je Džerom Gondrof u 92. minutu.

19:12 - Mladost iznenadila VojvodinuFudbaleri Mladosti savladali su u Lučanima ekipu Vojvodine sa 2:0 (1:0) u poslednjoj utakmici 12. kola Superlige Srbije. Strelci za domaći tim bili su Radoš Protić u 5. i Saša Jovanović u 65. minutu. Novosađani su posle kiksa u Lučanima ostali ne pet bodova minusa u odnosu na lidera Crvenu zvezdu, koja je ranije danas savladala Čukarički 3:1. Sa druge strane, Mladost je ostvarila značajnu pobedu u borbi za gornji dom tabele i plej-ofu, pa je sada sigurna na šestoj poziciji.Rezultati i strelci 12. kola: Crvena zvezda - Čukarički 3:1 (Pjasentin autogol 57, Sikimić 85, Vijeira 90+3 - Pjasentin 83) Mladost - Vojvodina 2:0 (Protić 5, Jovanović 65) Juče: Voždovac - Partizan 0:3 (Leonardo 23, Ostojić 55, Everton 73) Borac - Spartak Ždrepčeva krv 3:3 (Zoćević 11, Jovanović 21, Galvao 76 - Milić 27, 32, Stojković 65).Metalac - Javor 1:1 (Jovanović 72 - Milović 87) Radnik - Novi Pazar 3:1 (Radović 37, Milinković 41, 86 - Alivodić 22).Radnički Niš - Bačka 1:0 (Apostolović 83) Petak: Napredak - Rad 2:0 (Vukanović 3, Urošević 20).Tabela: Crvena zvezda 31 bod, Vojvodina 26, Partizan 25, Radnički Niš 23, Napredak 22, Mladost 21, Spartak Ždrepčeva krv 17, Metalac 15, Rad 15, Voždovac 14, Radnik 12, Novi Pazar 11, Bačka 10, Javor 10, Borac 8, Čukarički 7.

18:31 - Atletik Bilbao posle preokreta do pobede protiv Real SosijedadaFudbaleri Atletik Bilbaa pobedili su danas na svom terenu Real Sosijedad s 3:2, u osmom kolu španske Primere.Atletik je današnjom pobedom stigao do petog mesta Primere sa 15 bodova, dok je Real Sosijedad 10. sa isto toliko bodova.Gosti iz San Sebastijana poveli su golom Davida Zuruzuta u 16. minutu, da bi Atletik Bilbao za 20 minuta u drugom poluvremenu postigao tri gola i stigao do preokreta.Izjednačujući pogodak postigao je Iker Munijain u 51. minutu, da bi Aric Aduriz u 60. doveo Atletik Bilbao u vodjstvo, a u 72. Inaki Vilijams udvostručio je prednost donaćina.Konačan rezultat postavio je Inigo Martines u 83. minutu.

17:08 - Kaljari šokirao Inter usred MilanaFudbaleri Kaljarija pobedili su danas u Milanu Inter sa 2:1, dok su u Rimu Lacio i Bolonja igrali nerešeno 1:1. u osmom kolu italijanske Serije A.Sasuolo je na svom terenu sa 2:1 pobedio Krotone, dok su Djenova i Empoli igrali nerešeno bez golova.Inter je na svom stadionu mogao da dodje do prednosti u prvom poluvremenu, ali Mauro Ikardi nije realizovao jedanaesterac u 26. minutu."Neroazuri" ipak su do prednosti došli pogotkom Žoao Marija u 56, ali je Kaljari do kraja susreta stigao do preokreta i treće uzastopne pobede u šampionatu.Junak preokreta bio je Federiko Melčiori koji je prvo u 71. minutu izjednačio, da bi u 85. posle jedne ubačene lopte s desne strane pogodio golmana Intera Samira Handanovića i zatresao mrežu milanske ekipe.Lacio je u Rimu u potpunosti nadigrao Bolonju, ali je tek u poslednjim trenucima utakmice stigao do gola i boda. Kaljari je poveo u 10. minutu, a strelac je bio Filip Helander.Izjednačenje Laciju doneo je Čiro Imobile u sedmom minutu sudijske nadoknade vremena iz jedanaesterca koji je minut ranije skrivio Sadik Umar.Srpski fudbaler Sergej Milinković-Savić nastupao je do 76. minuta za Lacio, kada je umesto njega u igru ušao Luis Alberto.Lacio posle današnjeg remija ima 14 bodova i zauzima četvrto mesto u Seriji A, dok je Bolonja 12. sa 11 bodova koliko ima i Inter na 11. poziciji.

15:58 - Zaneti: Inter razmišlja da oduzme traku IkardijuPotpredsednik Intera Havijer Zaneti potvrdio je danas da klub razmišlja da Mauru Ikardiju oduzme kapitensku traku zbog, kako je naveo, "neprihvatljivih komentara" koje je fudbaler izneo na račun navijača.Organizovane pristalice Intera objavile su rat Ikardiju zbog poglavlja u njegovoj knjizi u kome opisuje incident iz 2015. godine, i tvrde da je igrač lagao na više mesta da bi se prikazao u boljem svetlu od njih.Argentinac se danas oglasio na Instagramu, navevši da je želeo da prikaže kako su strasti velike posle utakmice i da nije hteo da vredja navijače. Takvo objašnjenje nije prihvaćeno, a na San Siru je tokom današnje utakmice atmosfera bila jako napeta."Da li ćemo nešto uraditi? Nažalost, da. Navijači su najvažniji element. Oni nas prate i treba da ih poštujemo. Ne možemo da prihvatimo ovakvo ponašanje osobe koja radi za klub. Posle utakmice ćemo razgovarati i videti šta će se desiti", rekao je Zaneti za italijanske medije.Incident o kome se govori desio se prošle godine, kada su navijači zviždali igračima posle jednog poraza. Fudbaleri su hteli da ih smire tako što su im bacali dresove, ali su ih ovi vraćali. Ikardi je napisao da je bacio dres jednom detetu, ali da je tom detetu neko oteo dres i vratio fudbaleru. Argentinac je upotrebio oštar izraz za tu osobu."Da li ćemo mu oduzeti kapitensku traku? Razgovaraćemo posle, jer ovo nije pitanje samo Ikardija, već svih koji su deo kluba. Ponašanje mora da bude u skladu sa vrednostima istorije Intera. Niko nije očekivao ovakav ispad, jer smo svi koncentrisani na druge ciljeve, ali je Inter iznad bilo koje osobe...Nažalost, društvene mreže mogu da se koriste i na negativan način. Svako ko radi za Inter mora da bude oprezan: može da piše šta god želi o svom privatnom životu, ali ne može da šteti istoriji ovog kluba", rekao je Zaneti.

15:25 - Šalkeov Embolo pauzira do šest meseciNajskuplje pojačanje u istoriji Šalkea, švajcarski fudbaler Bril Embolo slomio je članak i moraće da pauzira izmedju četiri meseca i šest meseci, saopštio je danas njegov klub.Ovaj 19-godišnji napadač povredjen je u subotnjoj utakmici sa Augsburgom (1:1), kada je na njega startovao Konstantinos Stafilidis i tako mu oštetio kosti i ligamente."Pružićemo Brilu svu podršku da bi se vratio jači iz ove ozbiljune povrede, na mesto na kome se nalazio pre nego što je bio prinudjen da se zaustavi", rekao je sportski direktor Šalkea Kristijan Hajdel.Embolo je letos došao iz Bazela za oko 23 miliona evra. U prošloj utakmici je postigao svoja dva prva gola za Šalke u pobedi od 4:0 nad Borusijom Menhengladbah.

15:01 - Fiorentina opet bez pobede, igrala bez golova sa AtalanomFudbaleri Fiorentine odigrali su danas na svom terenu 0:0 sa Atalantom i tako odigrala četvrtu uzastopnu utakmicu bez pobede u Seriji A."Viola" je u poslednja četiri meča ostvarila tri remija i jedan poraz, a u poslednje tri utakmice dala je samo jedan gol. Fiorentina je danas bila dominantan tim i imala je nekoliko šansi, ali ih nije iskoristila, kao ni Atalanta svoje dve izgledne prilike pred kraj prvog poluvremena.Fiorentina posle sedam odigranih kola ima devet bodova i trenutno je 13, dok Atalanta ima meč više i bod više.

14:41 - Voznijacki osvojila turnir u Hong KonguDanska teniserka Karolina Voznijacki osvojila je turnir u Hong Kongu, nakon što je pobedila u finalu Francuskinju Kristinu Mladenović 6:1, 6:7, 6:2.Nekadašnja najbolja igračica sveta stigla je do 25. titule u karijeri i tako nasledila Jelenu Janković, koja je prošle godine trijumfovala u Hong Kongu.Upravo je Voznijacki juče eliminisala Janković u polufinalu tog turnira 6:3, 6:4.Turnir u Hong Kongu igrao je za nagradni fond od 250.000 dolara.

14:08 - Ostojić: Treba biti spreman za svaki izazovFudbaler Partizana Bojan Ostojić rekao je danas da je spreman za izazove u tom klubu i da mu je čast što nosi crno-beli dres."Svi govorimo da treba dati 100 odsto na svakom treningu, ali to je zaista tako. Fudbal je najlepša igra, a lopta okrugla i zna za čas da prevari, zato treba biti spreman za svaki izazov. Čast mi je da sam sa ovim momcima i da nosim crno-beli dres", rekao je Ostojić za klupski sajt.Ostojić je dobio šansu od trenera Marka Nikolića posle povrede Nikole Milenkovića i iskoristio je tako što je bio strelac u pobedi Partizana nad Voždovcem sa 3:0 u subotu uveče."Lepo je kada se probudiš rasterećen, tvoja ekipa je probedila, a još si se i ti upisao u listu ; strelaca", naveo je Ostojić dan posle utakmice.Ostojić je rekao da nema mnogo vremena da uživa zbog toga, ali da je zahvalan treneru što mu je pružio šansu i da mu je drago što je opravdao njegovo poverenje.On je pohvalio svoje saigrače koji igraju na poziciji štopera, za koje je rekao da su "sjajni momci i igrači", da je konkurencija odlična što ga tera da daje maksimum.Ostojić je prošle sezone kao fudbaler Čukaričkog bio u idealnom timu Super lige, a kako je rekao, to ga je i preporučilo Partizanu."Ali, lestvica se uvek podiže. U Partizanu uvek mora mnogo više od postignutog, pritisak je konstantan i samo se pobede računaju, sve ostalo je neuspeh. Lepo je sve imati zabeleženo u biografiji i imati te uspehe – 94 utakmice i 4 gola sa Čukaričkim, osvojen Kup, ali sada je to samo cifra koja se pamti. Sada se krenulo od nule sa podignutom lestvicom", rekao je Ostojić.

12:48 - Marej osvojio titulu u ŠangajuBritanski teniser Endi Marej osvojio je danas turnir u Šangaju, pošto je u finalu pobedio Roberta Bautista-Aguta iz Španije.Marej je pobedio sa 2:0 u setovima (7:6, 6:1), za sat i 39 minuta igre.On je tako osvojio svoju 41. titulu u karijeri, ali se i približio vodećem teniseru sveta na ATP listi Novaku Djokoviću.Bautista-Agut je propustio priliku da posle eliminisanja Djokovića u polufinalu napravi još jedno iznenadjenje.

11:12 - Zvezda izgubila od Sinteza i oprostila se od EvropeVaterpolisti Crvene zvezde završili su učešće u Evropi ove godine, pošto su na kvalifikacionom turniru za Ligu šampiona, u Breši, zauzeli poslednje četvrto mesto.Vicešampion Srbije ostao je i bez takmičenja u Kupu Evrope posle trećeg poraza u Italiji, od ruskog Sinteza 11:4 (4:2, 4:0, 1:1, 2:1).Jedini raspoložen u redovima crveno-belih bio je Željko Tankosić sa tri gola, ujedno najefikasniji na meču, dok su kod Sinteza po dva pogotka dali Lev Magomaev, Ivan Nagaev i Aleksej Rižov-Aleničev.Crvena zvezda je prethodno poražena od mađarskog OSC-a 8:7 i Breše 9:5, a domaćin turnira i Sintez idu u baraž za Ligu šampiona.

10:03 - Markezu titula u Moto GPŠpanski vozač Mark Markez osvojio je titulu u kraljevskoj klasi Moto GP šampionata tri trke kraja, posle današnjeg trijumfa na Velikoj nagradi Japana.Vozač Repsol Honde došao je do treće titule u kraljevskoj klasi, a ukupno pete u karijeri, nakon što je na stazi "Tvin Ring Motegi" pobedio i stekao nedostižnu prednost posle odustajanja Valentija Rosija i Horhea Lorenca.Markez na vrhu generalnog plasmana ima 273 boda, Rosi je drugi sa 196, dok Lorenco ima 14 manje od timskog kolege iz Jamahe.Markez je titule u kraljevskoj klasi osvajao 2013. i 2014. godine, a bio je najbolji u klasi do 125 kubika 2010. i Moto2 kategoriji 2012. godine.

09:21 - Junajted spremio 80 miliona funti za GrizmanaMančester Junajted označio je napadača Antoana Grizmana kao zamenu za odlazećeg Vejna Runija i spreman je da u januaru madridskom Atletiku ponudi 80 miliona funti za transfer, piše danas Miror.Kako se navodi, Runi bi karijeru trebalo da nastavi u Kini ili SAD, a potpredsednik i glavni operativac Ed Vudvord pokušaće da dovede najboljeg fudbalera Evropskog prvenstva u Francuskoj.Problem može da predstavlja činjenica da je Grizman srećan u Atletiku, sa ugovorom do 2021. godine, ali bi bogata ponuda naterala čelnike kluba da ga puste u Englesku.Junajted nije jedini koji stoji u redu za Grizmanov potpis, pošto ga žele još Pari Sen Žermen i Čelsi.

08:41 - Desetar VS Ristić oborio Ginisov rekord u sklekovima

Desetar Srđan Ristić iz sastava 2. skladišnog bataljona Centralne logističke baze Vojske Srbije u subotu je u hali „Park" u Kragujevcu, uradio 2.370 sklekova, postigavši time novi Ginisov svetski rekord u disciplini „sklekovi za jedan sat".Rekordu je prisustvo predstavnik Generalštaba Vojske Srbije, kolege iz jedinice, članova kluba borilačkih veština i mnogobrojni građani.Tridesetčetvorogodišnji Srđan Ristić se za ovaj poduhvat pripremao dugo i kako i sam kaže prezadovoljan je krajnjim ishodom, saopštilo je Ministarstvo odbrane."Ostavrio se moj san Uradio sam 2.370 sklekova za sat vremena, što je više od aktuelnog Ginisovog rekorda. Naporno sam vežbao i ovo je kruna mog rada. Moram napomenuti da sam večeras u nekim trenucima imao probleme sa disanjem, ali da su jaka volja i motivacija bili jači. Uspeo sam da se izborim sa ovim problemom", kazao je Ristić.Kako je dodao, veliku podršku u toku priprema predstavljali su njegova porodica, trener Čedomir Jovanović, kolege iz jedinice, Centralne logističke baze i sponzori, kojima je na tome zahvalio."U narednom periodu planiram da nastavim sa treniranjem i da se pripremim za novi rekord, ovog puta u disciplini 'zgibovi'. Zahvalio bih svima koji su večeras došli da me podrže. Takođe, iskoristio bih priliku da mlađoj populaciji poručim da više vremena provode u prirodi, baveći se sportom i da je uz jaku volju, motivaciju i disciplinovanost svaki cilj dostižan", izjavio je Ristić, navodi se u saopštenju.Desetar Srđan Ristić je u Vojsci Srbije od 2004. godine. Započeo je u Gro­šni­ci, u 24. bata­ljo­nu za spe­ci­jal­na dej­stva, posle čega je 2007. godine raspoređen u Kralje­vu.Od 2009. godi­ne Ristić je pripadnik Cen­tral­ne logi­stič­ke baze. Sportom se aktivno bavi od srednje škole.Sa sklekovima se prvi put susreo u petom razre­du osnov­ne ško­le, na fizič­koj pro­ve­ri. Postavivši svo­je­vr­sni rekord ško­le, nije ni slutio da će u budućnosti postati svetski rekorder u ovoj disciplini, dodaje se u saopštenju.Prema Ginisovim propozicijama, rekorder u nekoj od disciplina postaje se na dva načina: dolaskom komisije ili snimanjem same aktivnosti kamerama prema ustanovljenim pravilima, za šta se i sam Ristić odlučio.Nakon prosleđivanja materijala i verifikacije snimka od strane Ginisove komisije, Vojska Srbije će u svojim redovima dobiti „svetskog broja jedan” u sklekovima, disciplini koju krasi izdržljivost u snazi, dodaju iz Ministarstva odbrane.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track