HTEO SAM U ZVEZDU: Niša Saveljić priznao posle 24 godine!
Foto: Dado Đilas

Dugo čuvana tajna partizanovca

HTEO SAM U ZVEZDU: Niša Saveljić priznao posle 24 godine!

Fudbal -

Vladica Popović me je želeo u ekipi posle generacije iz Barija, ali kada je Milan Živadinović postao trener, on je uzeo Grofa Božovića umesto mene, otkriva bivši fudbaler

Niša Saveljić, legendarni štoper Partizana, bio je nadomak dresa velikog rivala Crvene zvezde!

Ipak, klub je umesto njega izabrao Miodraga Grofa Božovića, sadašnjeg trenera kluba iz Ljutice Bogdana.

Prvi ugovorio, a drugi poništio transfer... Vladica Popović i Milan Živadinović
Prvi ugovorio, a drugi poništio transfer... Vladica Popović i Milan Živadinović

Zanimljiv razgovor preko društvenih mreža nedavno su vodili Nikola Trajković, bivši igrač crveno-belih, i Niša Saveljić, koji je dres crno-belih nosio u tri navrata - od 1995. do 1997, 2001. i od 2005. do 2006. godine.Trajković otklonio dilemuNikola Trajković upitao je Nišu Saveljića da li je istina da je bio nadomak prelaska u Crvenu zvezdu kada je trener tog tima bio Milan Živadinović od 1992. do 1994. godine:

- Gledao sam neku emisiju i gostovao je „bard“ Živadinović, koji kaže da je želeo da dovede Nišu Saveljića, ali se transfer u poslednji čas izjalovio. Koliko si bio blizu da ostvariš svoj san? Šta ti je život!

Niša Saveljić dao je iskren odgovor i potvrdio da je bio blizu dolaska u Crvenu zvezdu pre nego što je Partizan kontaktirao s njim.

- Živa priča neistinu! Mene je hteo Vladica Popović kad je bio trener generacije Crvene zvezde koja je bila svetski prvak! Uslov je bio da Ilija Najdoski ode i da ja dođem. Takav je bio dogovor sa Draganom Džajićem. Onda je došao Živa i uzeo Grofa Božovića! To je legitimno i pokazalo se da nije pogrešio! Eto istine, treneru!

IstinaPotom je Nikola Trajković dodao:- Kako god, hoću da kažem da si bio blizu svetog crveno-belog dresa.Niša Saveljić je to još jednom potvrdio:- Istina, bratko! Istina!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track